שף
שף
חלת צימוקים מתוקה

חלת צימוקים מתוקה

מאפה במתיקות מעודנת שיושב על התפר שבין חלה לעוגה, שבתוכו קרם צימוקים וקינמון

עודכן:
לחלה המתוקה הזו נתנו לא פחות משלוש התפחות: שתיים לפני העיצוב ועוד אחת אחריו. ההתפחה הנוספת תורמת למרקם החלתי האוורירי והמוצלח. אם ממהרים, אפשר לוותר על ההתפחה השנייה (כלומר, על סעיף 2 במתכון).

המרכיבים (2 חלות בתבניות אינגליש קייק בגודל 25X11 ס"מ)
  • 5 כוסות + 5 כפות (750 גרם) קמח
  • 2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים או 1 חבילה (50 גרם) שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 1 כוסות + 2 כפות (450 מ"ל) מים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס (40 גרם) צימוקים
לקרם הצימוקים
  • 1 כוס (150 גרם) צימוקים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק למעט הצימוקים ולשים במהירות נמוכה 7-6 דקות, לבצק חלק וגמיש. מוסיפים את הצימוקים ולשים כדקה, לפיזור אחיד. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון רופף ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
(90-60 דקות).
2. אפשרות להתפחה נוספת: מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, טופחים עליו מעט להוצאת האוויר, אוספים בחזרה לכדור ומחזירים לקערה. מכסים ומתפיחים שנית עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו (כשעה).
3. בינתיים מבשלים את הקרם: שמים בסיר את כל מרכיביו ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ־10 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזלים מצטמצמים. טוחנים לקרם בעזרת בלנדר מוט (או בקערת מעבד המזון). מניחים לצינון מלא.
4. מחזירים את הבצק למשטח העבודה המקומח. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בעובי כ־1/2 1 ס"מ ובאורך התבניות. מורחים על כל אחד מחלקי הבצק מחצית מהקרם, ומגלגלים לרולדה.
5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את רולדות הבצק, מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה, עד שהבצק מוסיף 90%-80% לנפחו (כשעה).
6. מחממים את התנור ל־190 מעלות (אין צורך בטורבו).
7. אופים 40-35 דקות, עד שהחלות שחומות גם בתחתית (מרימים אותן ובודקים שהתחתית השחימה). אם החלק העליון משחים מוקדם מדי, מכסים את התבניות באופן רופף ברדידי אלומיניום. מוציאים, מעבירים לרשת ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, עטופה בטמפרטורת החדר. אם לא מתכננים לאכול בפרק זמן זה, מומלץ לפרוס, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.
פורסם לראשונה: 08:50, 01.03.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button