שף
שף
צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן

עוגת יומולדת וניל ושוקולד צבעונית

עוגה מושלמת לרגעים שמחים: הסוכריות כבר בפנים

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 30-28 ס"מ או בגודל 20x30 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/3 1 כוס (270 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים, חלב צמחי או חלב רגיל
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
  • 3 כפות סוכריות יומולדת + 1 כפית קמח
לשיוש השוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב צמחי או רגיל, או מיץ
אפשרות: ציפוי שוקולד
  • 100 גרם שוקולד +1 כף שמן
לעיטור
  • סוכריות יומולדת, שוקולד צ'יפס לבן

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים את הביצים בקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמן, הסוכר, המלח, הווניל והמיץ (או החלב) וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
3. השיוש: שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל, לקרם חלק. מוסיפים את החלב (או המיץ) וגם 1/2 כוס מעיסת העוגה. מערבבים.
4. מערבבים את סוכריות היומולדת עם כפית הקמח. מוסיפים לעיסה הלבנה ומערבבים. יוצקים לתבנית.
5. יוצקים את עיסת השוקולד על העיסה הלבנה. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
6. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון (אם מצפים את העוגה, חשוב לצנן אותה לגמרי).
7. אם רוצים, מכינים את הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים במיקרוגל בהדרגה. מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים על העוגה ומורחים בעדינות לציפוי אחיד. מפזרים את הסוכריות ואת השוקולד. מגישים.

משך ההכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
דרגת קושי: קל־בינוני
איך שומרים? עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (בקיץ, במקרר) או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button