מרק קישואים מיוחד

מרק קישואים וכדורי סולת

מרק טבעוני משביע ומרענן עם כופתאות סולת רכות שהופכות אותו לארוחה שלמה

עודכן: 25.10.21, 08:23
המרכיבים
לכדורי הסולת
  • 1 כוס סולת
  • 1 כף מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 1/2 כוס מים בטמפרטורת החדר
למרק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 6 קישואים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 4 גבעולי סלרי, עם העלים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית כורכום, 1 כפית בהרט, 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מרק עוף או ירקות מסוננים, או מים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס מיץ לימון
ההכנה
1.הכופתאות: מערבבים בקערה את הסולת, המלח, הפלפל והפפריקה. מוסיפים את השמן והמים ולשים עד שמתקבל מרקם שמזכיר פלסטלינה יציבה. מכסים ומשהים 10 דקות.
2. יוצרים כדורים מעוכים בגודל עגבניות שרי. מניחים בצד.
3.המרק: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, הקישואים והסלרי ומטגנים כ־5 דקות, לריכוך. מוסיפים את השום ואת כל התבלינים, מערבבים ומטגנים 10 שניות. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות.
4 מכניסים לסיר את כדורי הסולת. מביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהכופתאות רכות. מחלקים לקעריות ואוכלים
  • שומרים עד 4 ימים, במקרר. אם צריך, מדללים את המרק במעט מים.
פורסם לראשונה: 19:05, 24.10.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.