שף
שף
קינוחים שלא ראו תנור

עוגות ועוגיות שמכינים בלי תנור

קלי קלות: במקום תנור אומרים מחבת, בלנדר, מיקרו, סיר או טוסטר, ועדיין מקבלים עוגה או עוגיות אמיתיות ונהדרות

פורסם:

במיקרוגל: עוגת ופלים בשלוש דקות

בטיקטוק, המקום שבו פטנטים מופצים, גיליתי את העוגה שמכינים בספל, במיקרוגל, מעוגיות אוריאו. מיד המצאתי לה אחות ישראלית אותנטית: עוגת ופלים לימון! היא חמימה ורכה ויש לה ארומה עדינה של לימון.
6 צפייה בגלריה
 במיקרוגל: עוגת ופלים בשלוש דקות במיקרוגל
 במיקרוגל: עוגת ופלים בשלוש דקות במיקרוגל
במיקרוגל: עוגת ופלים בשלוש דקות במיקרוגל
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(עוגה אישית בספל)
  • 6 ופלים (50 גרם) לימון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מפוררים את הוופלים לתוך כוס או ספל שמתאימים לחימום במיקרוגל. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מחממים במיקרוגל כ־2 דקות, עד שפני העוגה יבשים. מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

במחבת: עוגת שכבות רד ולווט וקרם גבינה

גרסה קלילה במיוחד לקלאסיקה האמריקאית. במקור אלה הן שכבות של עוגה אדמדמה עם קרם גבינת שמנת ביניהן, וכאן אלה שלושה פנקייקים אווריריים ועבים שמכינים במחבת ומחליפים בהצלחה את העוגה האפויה. שימו לב, שיטת הטיגון שונה מהמקובל, משום שמדובר בעיסה של עוגה ולא של פנקייק רגיל: מאחר שיש בה יותר סוכר, נניח על המחבת נייר אפייה, שימנע הידבקות. בנוסף, נטגן במכסה סגור ובלי להפוך, כדי שגם פנים העוגה יתבשל. לעוגה אדומה יותר, הפחיתו את כמות הקקאו או אפילו ותרו עליו לגמרי.


6 צפייה בגלריה
 רד וולווט
 רד וולווט
במחבת: עוגת שכבות רד ולווט וקרם גבינה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)


המרכיבים (מחבת בקוטר 24 ס"מ)
לשכבות ה"עוגה"
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 2 טיפות צבע מאכל ג'ל אדום
  • 1 כף מחוקה אבקת קקאו
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ
לקרם
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה או מסקרפונה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • אפשרות: 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • אפשרות לעיטור: שוקולד מגורר
ההכנה
1. העוגה: שמים בקערה (או בקערת המערבל או מעבד המזון) את כל המרכיבים, למעט הקמח, אבקת הסודה והחומץ. טורפים או מעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ויוצקים עליה את החומץ (תיראה תסיסה). טורפים או מעבדים לבלילה אחידה.
2. גוזרים 3 עיגולי נייר אפייה בקוטר המחבת. מניחים עיגול במחבת ומחממים על להבה בינונית־גבוהה. יוצקים 1/3 מהבלילה ומשטחים אותה למלוא קוטר העיגול. מכסים את המחבת ומבשלים עד שנראות בועות בפנקייק (דקה־שתיים). מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל (במחבת מכוסה, בלי להפוך) עוד 12-10 דקות, עד שפני הפנקייק יבשים. אם התחתית מוכנה לפני שפני הפנקייק יבשים – הלהבה גבוהה מדי, הנמיכו אותה. מוציאים לצלחת. מכינים כך עוד שני פנקייקים. מניחים לצינון.
3. הקרם: מקציפים את כל מרכיביו לקרם אחיד.
4. הרכבת העוגה: אם רוצים שוליים אחידים יותר, נעזרים בטבעת של תבנית קפיצית ובסכין, וחותכים אותם באופן אחיד. מניחים את אחד הפנקייקים על צלחת הגשה, מורחים עליו שליש מהקרם, ויוצרים כך עוד שתי שכבות. אם רוצים, בוזקים שוקולד מגורר. מומלץ לאחסן במקרר שעה לפחות, להתייצבות שתקל את החיתוך. מגישים.
  • איך שומרים? עם הקרם, עד שבוע, במקרר.

במיקסר: בראוניז טבעוניים וללא גלוטן

ממתק־עוגייה שכולו טוב, שתמיד כיף להחזיק במקרר או במקפיא. לגרסה ללא סוכר, השתמשו בשוקולד מתאים.
6 צפייה בגלריה
 בראוניז טבעוניים וללא גלוטן
 בראוניז טבעוניים וללא גלוטן
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבנית 20X20 ס"מ)
  • 400 גרם תמרי מג'הול, מגולענים
  • 2 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית או חמאת קוקוס
  • 3 כפות אבקת קקאו
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מומס (אפשר ללא סוכר)
  • 1 כף חמאת בוטנים או טחינה או חמאת קוקוס
  • אפשרות: אבקת קקאו
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, חמאת הבוטנים (או תחליפיה) ואת אבקת הקקאו, ומעבדים ל"בצק" אחיד.
2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך ששוליו יחרגו ממנה. מעבירים אליה את עיסת התמרים, מיישרים ומהדקים לשכבה אחידה.
3. הציפוי: ממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, את השוקולד. מוסיפים את חמאת הבוטנים (או תחליפיה) ומערבבים. יוצקים על שכבת התמרים ומורחים באופן אחיד.
4. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות. חותכים למרובעים. אם רוצים, מפזרים אבקת קקאו. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש במקרר או עד שלושה חודשים במקפיא.

באידוי: עוגת תפוחים

כן, כן, עוגה שמתבשלת בסיר ומתקבלת רכה ועסיסית (גם אם בושלה כמה דקות יותר מדי). להכנת העוגה יש להצטייד בסיר רחב ובתבנית שנכנסת אליו בנוחות. יש להשתמש בתבנית עמוקה שאינה קפיצית – כלומר, שהדפנות שלה סגורות הרמטית, אפשר גם מזכוכית חסינת חום או חרסינה מתאימה.

6 צפייה בגלריה
 עוגת תפוחים מאודה
 עוגת תפוחים מאודה
עוגת תפוחים מאודה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)


המרכיבים (תבנית לא קפיצית בקוטר 26 ס"מ)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 תפוחים, מכל זן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה, רכה או מומסת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • מים רותחים
  • אפשרות לעיטור: שקדים פרוסים, קלויים
ההכנה
1. גוזרים נייר אפייה בגודל תחתית התבנית, מניחים בתבנית ומשמנים את שוליה. מפזרים את הסוכר החום על הנייר. חותכים את אחד התפוחים לרבעים (אפשר לקלוף אותו, אם רוצים), מגלענים ופורסים לפרוסות. מסדרים את הפרוסות בתחתית התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים אותן היטב. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל, הקינמון, המלח והחמאה וטורפים שוב. מגררים גס את התפוח השני ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את היוגורט. טורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח וטורפים לעיסה אחידה. יוצקים בעדינות על פרוסות התפוח שבתבנית.
3. מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו מהדקים שתי שכבות של רדיד אלומיניום. מניחים את התבנית בתוך סיר מתאים ויוצקים סביבה מים רותחים, כך שיגיעו עד למחצית גובהה. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 10 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 60-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מרימים את הכיסויים ובודקים). מסירים מהכיריים.
4. מוציאים את תבנית העוגה מהסיר, מסירים את הכיסויים ומניחים לכ־10 דקות צינון. מעבירים סכין בין העוגה לדופנות התבנית. מניחים על התבנית צלחת הגשה הפוכה, והופכים. מסירים את התבנית ואת נייר האפייה. אם רוצים, מפזרים שקדים. מגישים חמים.
  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים

טוסט גבנ"צ, אתה לא לבד! ככה מכינים בטוסטר, ממש בזריזות, עוגיות שיבולת שועל קרמליות ונהדרות, ובלי להדליק תנור.
6 צפייה בגלריה
 בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים
 בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים
בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (40-30 יחידות)
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה ומהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
  • כ־1/2 כוס (כ־50 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים
  • כ־1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים או צימוקים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס רסק תפוחים (או 1 ביצה, לגרסה לא טבעונית)
  • 1/2 כוס שמן

ההכנה
1. שמים בקערה את כל המרכיבים למעט רסק התפוחים (או הביצה) והשמן. מערבבים היטב. מוסיפים את הרסק (או את הביצה) ואת השמן ומערבבים שוב, לבצק לח ואחיד.
2. גוזרים ניירות אפייה בהתאם לגודל של משטח הטוסטר (כמות הניירות תשתנה בהתאם לכמות סבבי האפייה. לטוסטר בגודל 25X15 ס"מ, יש להכין כ־10 מרובעי נייר).
3. לוקחים כמות מתאימה מהבצק, מניחים על מרובע נייר אפייה ומכסים בנייר נוסף. מרדדים כך שהבצק ימלא את שטח הנייר ויהיה בעובי של כ־1/2 ס"מ. מעבירים אותו לטוסטר, עם שני ניירות האפייה, סוגרים ומחממים כ־10 דקות, עד שפני הבצק משחימים. מכינים כך את כל הכמות. מניחים לצינון.
4. חותכים את העוגיות למרובעים, מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, בקופסה סגורה היטב.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button