שף
שף
סלט לארב תאילנדי

סלט לארב תאילנדי טבעוני

סלט לארב הוא הסלט הכי טעים בתאילנד, וגם הכי לא מוכר במערב. אם תשאלו את שקמה יעקובי, מנבחרת המשפיעניות של שף, הוא מנצח את סלט הפפאיה בקלות

פורסם:

שני טיפים:
לא לפחד מכמויות הירק. שימו בנדיבות כוסברה ונענע. בהקשר הזה – כמה שיותר בהחלט יותר טוב!
לא לוותר על שלב הקירור. הסלט הזה אולי נראה כמו מנה עיקרית אבל הוא סלט, ולכן הוא הכי טעים כשהוא קר־קר ומוגש על אורז חם.


המרכיבים (4–5 מנות)
  • מעט שמן קנולה או זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 400 גרם בשר טחון טבעוני
  • 1 צרור גדול כוסברה קצוצה
  • 1 צרור גדול נענע קצוצה
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1–2 כפיות צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • להגשה: אורז דביק (או רגיל) חם

ההכנה
1. במחבת רחבה לחמם מעט שמן ולטגן את הבצל עד שהוא זהוב.
2. להוסיף חצי מכמות הבצל הירוק ואת שיני השום ולטגן כחצי דקה.
3. להוסיף את הבשר הטחון הטבעוני ולערבב 10 דקות. להעביר לקערה.
4. להוסיף לקערה את שאר הבצל הירוק ואת כל שאר המרכיבים (למעט האורז) ולערבב טוב. להניח במקרר עד שמצטנן לחלוטין.
5. להגיש קר על אורז (מומלץ דביק) חם.
  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני.אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button