הטונה תורמת מליחות, העגבניות הצלויות מוסיפות חמצמצות, והתירס נותן מתיקות קלה. הסלט עובד מצוין כשהוא חם וגם כשהוא קר. אם רוצים לאכול אותו חם, מומלץ לצלות את הירקות סמוך להגשה. להגשה קרה, אפשר לצלות אותם עד יומיים מראש.

סלט טונה ושעועית. ארוחה נהדרת לארוז לעבודה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
500-400 גרם
עגבניות שרי, חצויות
1
בצל, קלוף ופרוס
שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 כוס
(230 גרם) שעועית לבנה מבושלת ומסוננת
1 קופסת טונה, מסוננת ומפוררת (160 גרם, בשמן או במים)
1/2 כוס
גרגירי תירס (משימורים או מופשרים) או מ־1 קלח תירס מבושל
לרוטב:
1/4 כוס
מיץ לימון
1/4 כוס
שמן זית
2
שיני שום, כתושות
1 כפית
חרדל (חלק או גרגירים)
1 כפית
מחוקה דבש
מלח, פלפל שחור
להגשה:
1/3 כוס
פטרוזיליה קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט טונה עם שעועית לבנה וירקות צלויים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1d3sh47exההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפזרים בתבנית את עגבניות השרי והבצל, מזליפים עליהם שמן זית ובוזקים מלח ופלפל. צולים כ־30 דקות, עד שהירקות רכים ושחומים.
3. הרוטב והרכבת המנה: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה המיועדת לסלט וטורפים היטב. מוסיפים את השעועית והטונה ומערבבים. מוסיפים את התירס ואת העגבניות והבצל הצלויים ומערבבים. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








