שף
שף
קלאב סנדוויץ' עם פרגית בעשבי תיבול

עוף מבטחים: חמישה מתכונים חדשים לארוחת צהריים

ארוחה משפחתית? כריך זריז ומשביע? נשנוש מפתיע לילדים? ואולי משהו בסגנון אסייתי? מילי אליהו מגישה חמש מנות עוף מגוונות, שירעננו את מחברת המתכונים שלכם

פורסם:


צ'יקן פופקורן

מנה כיפית ושובבה. צ'יקן פופקורן הם למעשה חתיכות עוף קטנטנות, בגודל של פופקורן, מצופות בחטיפים או, כמו בגרסה שלנו, בשבבי קורנפלקס (כן, תרגישו חופשי להחליף בחטיפים מרוסקים אחרים). במקום לטגן את החתיכות, אפיתי אותן - המנה טעימה גם כך ובריאה יותר.
6 צפייה בגלריה
להיט: צ'יקן פופקורן
להיט: צ'יקן פופקורן
להיט: צ'יקן פופקורן
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (5-4 מנות)
  • 2 ק"ג חזה עוף שלם, נקי
  • 3-2 כוסות דגני בוקר (לא מסוכרים)
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 1 כף מחוקה פפריקה מתוקה או חריפה
  • 2 ביצים, גודל M או L
  • 5-4 כפות שמן זית
  • להגשה: רטבים (קטשופ, מיונז וכדומה)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את נתחי החזה לחתיכות קטנות, 3-2 ס"מ.
3. שמים את דגני הבוקר בקערת מעבד המזון ומעבדים קצרות, בהפסקות, לחתיכות גסות (לא אבקה!). מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומערבבים. טורפים את הביצים בקערה נפרדת.
4. טובלים את חתיכות העוף בביצים, מנערים קלות מעודפים ומעבירים לציפוי בתערובת הדגנים. מניחים בתבנית. מזליפים עליהן את שמן הזית.
5. אופים 12 דקות, מוציאים והופכים את החתיכות. מחזירים לתנור ל־10-8 דקות נוספות, עד שהציפוי מתקשה ומזהיב.
6. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד רטבים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

שוקי עוף עם אורז צהוב

מנה משפחתית, פשוטה ומשביעה, כזו שתתאים לכולם.
6 צפייה בגלריה
שוקי עוף על אורז צהוב
שוקי עוף על אורז צהוב
שוקי עוף על אורז צהוב
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (4-3 מנות)
  • 6 שוקי עוף
  • 4-3 כפות שמן קנולה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות גדושות סילאן
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כוס אורז עגול (אורז לסושי או לריזוטו)
  • 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כף מחוקה כורכום
  • 3-2 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים את שוקי העוף ומייבשים אותן היטב. מחממים 3-2 כפות מהשמן במחבת רחבה. מוסיפים את השוקיים ומטגנים עד שהעור נחרך מכל הצדדים (8-6 דקות).
3. מעבירים את שוקי העוף לתבנית. מפזרים עליהן את השום ואת הפפריקה וכן 1/2 כפית מלח ו־1/2 כפית פלפל שחור. מערבבים. צולים בתנור כ־15 דקות. יוצקים את הסילאן על העוף וצולים 15 דקות נוספות.
4. בינתיים מוסיפים עוד כף שמן למחבת שבה טיגנו את העוף (אין צורך לנקות אותה). מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שהוא שקוף (8-6 דקות). מוסיפים את השום הקצוץ ואת האורז, ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום, את הכורכום וכן כ־3/4 כף מלח וכ־3/4 כף פלפל שחור, ומערבבים היטב, כך שהאורז יצופה בתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים (לא רותחים, מי ברז), מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 30-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, כדי שהאורז יתקבל רך (בסגנון ריזוטו). אם הנוזלים נספגים לפני שהאורז מתרכך היטב, מוסיפים עוד 1-3/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. מסירים מהכיריים.
5. ההגשה: מניחים את שוקי העוף על האורז. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

מוקפץ סיני פיקנטי

מנה פשוטה להכנה עם רוטב דביק־טעים, שמתאים לאכול עם אורז או עם נודלס. טיפ: אפשר לשדרג את המנה ולהוסיף (עם שובו של הבצל למחבת, בסעיף 3 בהכנה) ירקות שאוהבים, כמו אפונה, פלפלים, ברוקולי, גזר וכדומה.
6 צפייה בגלריה
כמו במסעדה: עוף פיקנטי מוקפץ
כמו במסעדה: עוף פיקנטי מוקפץ
כמו במסעדה: עוף פיקנטי מוקפץ
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (4-3 מנות)
  • 2 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 8-6 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מחוקה קורנפלור + 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמים או רותחים
להגשה
  • בצל ירוק, קצוץ
  • כ־100 גרם בוטנים קלויים מלוחים
ההכנה
1. מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן. מוסיפים את עיגולי הבצל, מפרידים אותם לטבעות ומטגנים על להבה בינונית, עד שהבצל מזהיב קלות (10-8 דקות). מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים למחבת עוד 3 כפות שמן, מוסיפים מחצית מכמות רצועות העוף ומטגנים אותן על להבה גבוהה, עד הזהבה (9-7 דקות). מעבירים אותן לצלחת. מטגנים באותו אופן את יתרת העוף (מוסיפים שמן במידת הצורך). מעבירים גם את הנתחים האלה לצלחת.
3. מחזירים את הבצל למחבת, מוסיפים את השום, התבלינים ואת רוטב הסויה ומטגנים 2 דקות. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב. מוסיפים גם את רצועות העוף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עוד כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים.
4. מפזרים בצל ירוק ובוטנים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

קלאב סנדוויץ' עם פרגית צלויה בעשבי תיבול

ממש לא חייבים כריך כדי ליהנות ממנת העוף הזו - היא טעימה גם כשלעצמה. אבל כריך זה כיף, וקלאב סנדוויץ' - שתי שכבות של מלית בין שלוש פרוסות של לחם - זה כיף במיוחד. כל לחם יתאים להכנת הכריך, אבל אני ממליצה להשתמש בלחם קסטן, ואפשר גם בחלה, לחם שאור או מחמצת. אם רוצים, אפשר לקלות את הפרוסות לפני הרכבת הכריך. ואם צריך - מצמידים את כל זה בעזרת קיסם.
6 צפייה בגלריה
קלאב סנדוויץ' עם פרגית בעשבי תיבול
קלאב סנדוויץ' עם פרגית בעשבי תיבול
קלאב סנדוויץ' עם פרגית בעשבי תיבול
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (3 כריכים)
  • 6 נתחי פרגית, נקיים וללא עצם
למשרה
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי תימין טרי או 1/2 כפית תימין יבש
להרכבת הכריך
  • 9 פרוסות לחם
  • ממרחים וירקות, לפי הטעם
ההכנה
1. המשרה: שמים את הפרגיות בכלי מתאים. מוסיפים את כל מרכיבי המשרה ומעסים בהם את הנתחים, כך שיצופו היטב. מניחים ל־20 דקות לפחות (עד שעתיים, במקרר).
2. מחממים מחבת (מומלץ מחבת פסים) עד שהיא לוהטת. צולים את נתחי הפרגיות 7-6 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3. הרכבת הכריך: מורחים על כל פרוסות הלחם ממרח לפי הטעם. מניחים על שלוש מהפרוסות מחזה העוף וירקות לפי הטעם. יוצרים שכבה נוספת: לחם, חזה עוף וירקות. סוגרים כל כריך בפרוסה שלישית. מומלץ לחצות כל כריך לשניים ולנעוץ קיסמים לייצוב. מגישים מיד.
  • איך שומרים? את מנת העוף - עד 3 ימים, במקרר.

צ'יקן קארי עם חצילים

המנה המנחמת שלי לחורף: הודות לשימוש בקרם קוקוס, הרוטב מתקבל עשיר וסמיך, וממש מתבקש לטבול בו לחם טוב.
6 צפייה בגלריה
צ'יקן קארי עם חצילים
צ'יקן קארי עם חצילים
צ'יקן קארי עם חצילים
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (4-3 מנות)
  • 5-4 כרעי עוף
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1/2 כוס שמן קנולה + אפשרות לעוד
  • 1 בצל גדול, קלוף ופרוס לעיגולים
  • 2 פחיות (800 גרם) קרם קוקוס 17%-15% שומן
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף מחוקה אבקת כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 8-6 עלי מנגולד, חתוכים גס
  • אפשרות להגשה: עלי פטרוזיליה
ההכנה
1. חותכים את החצילים לקוביות בגודל כ־3 סמ"ר. יוצקים 1/4 כוס מהשמן למחבת רחבה ועמוקה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם מכל הצדדים (אם צריך, מוסיפים עוד שמן). מעבירים את החצילים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2. מוסיפים למחבת את 1/4 כוס השמן הנותרת. מניחים בה את כרעי העוף כך שצד העור יפנה מטה. מטגנים 8-7 דקות, עד שהעור חרוך. הופכים ומטגנים עוד 8-7 דקות. מוסיפים שמן לפי הצורך. מעבירים את הכרעיים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת (כפי שהיא) את עיגולי הבצל. מפרידים אותם לטבעות ומטגנים עד שהבצל שקוף. מחזירים את החצילים ואת העוף למחבת ומטגנים יחד עוד 3-2 דקות.
4. מוסיפים את קרם הקוקוס, את השום ואת התבלינים. מבשלים תוך ערבוב עדין כדקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים, ללא כיסוי, 25 דקות.
5. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים פטרוזיליה. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button