שף
שף
לנשנש בטבע. מאפה הירקות המושלם לפיקניק

פשטידת ירקות מושלמת לפיקניק של פסח

יפה, טעימה – גם חמה וגם בטמפרטורת החדר - ומתאימה לטיולים כי נארזת ונוסעת מעולה, ותתאים גם לבראנץ' שתארחו מתישהו השבוע

פורסם:

המרכיבים (תבנית בגודל 30x20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ):
  • 3 כפות שמן זית + עוד קצת לזילוף
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 2 כרשות, פרוסות, החלק הלבן והירוק בנפרד
  • 1 כפית סוכר
  • 1 מכל (200 גרם) יוגורט, 3% שומן ומעלה
  • 200 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה, מגוררת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כוס קמח מצה או קמח תופח כשר לפסח
  • 8 יחידות פרחי ברוקולי או גבעולי ברוקומיני (אפשר מוקפאים שהופשרו)
  • 2 כפות גבינה צהובה מגוררת, מכל סוג שאוהבים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, את מרבית החלק הלבן של הכרשה ואת הסוכר. מטגנים כ־10 דקות על להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב. מעבירים לקערה ומצננים קצת.
3. מוסיפים לקערה את היוגורט, הגבינה, השמנת והביצים. מוסיפים כ־1/2 כפית מלח ומעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה לתבנית. מניחים עליה את הברוקולי (או הברוקומיני) ומפזרים את יתרת הכרשה. זורים עוד מעט מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית. מפזרים את הגבינה המגוררת.
5. אופים 40-35 דקות, עד שמתקבל מאפה יציב וזהוב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
איך שומרים? בטמפרטורת החדר ביום האפייה, במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש (מומלץ לחתוך קודם למנות). מפשירים בטמפרטורת החדר, ואפשר לחמם קצרות בתנור לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button