טיפ 1: את העדשים השחורות אפשר להחליף בכל קטנית אחרת, ואפשר גם להמיר אותן בגבינה (בולגרית או פטה), בטופו או בעוף צלוי
טיפ 2: אין עדשים מבושלות? אפשר להכין ברגע: מבשלים 1/4 כוס עדשים שחורות במים רותחים במשך 15–20 דקות, עד ריכוך (עדשים כתומות יתרככו תוך 10 דקות)
סלט בורגול עם ברוקולי ועדשים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
סלט בורגול עם ברוקולי ועדשים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
1
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
בורגול
1/2
כפית
מלח
3/4
כוס
מים רותחים
1/3
כוס
עדשים שחורות מבושלות (או ראו טיפ)
1
כוס
פרחי ברוקולי קטנים, טריים
2
כפות
חמוציות
1
כף
כוסברה קצוצה
1
כף
נענע קצוצה
1
כף
פטרוזיליה קצוצה
2
כפות
שמן זית
לתיבול
2
כפות
מיץ לימון
לתיבול
מלח
לתיבול
פלפל
לתיבול
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (1 מנה)
1. שמים את הבורגול, המלח והמים בקערה. מערבבים במזלג, מכסים בצלחת וממתינים 15-10 דקות, עד שהמים נספגים והבורגול רך.
2. בינתיים, שמים את פרחי הברוקולי בקערה נפרדת, יוצקים עליהם מים רותחים עד כיסוי, מכסים בצלחת ומשהים כ־15 דקות, עד שהברוקולי מתרכך ושומר על מרקם נגיס. מסננים ומצרפים לקערת הבורגול.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים או מאחסנים במקרר עד לשימוש (עד 4 ימים).
4. בעבודה: מוציאים, מערבבים ואוכלים.