שושני חמאת בוטנים וריבה

פרחים לשבת: שושני חמאת בוטנים וריבה

גרסת עוגת השמרים לכריך האמריקאי האולטימטיבי, בניחוח משגע שיוביל את כולם למטבח

פורסם: 06.01.22, 08:51

המרכיבים

(2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף גדושה (10 גרמים) שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס + 1 כף (95 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה רכה או מומסת, לא חמה
  • קורט מלח
למלית
  • 1 כוס (כ־250 גרם) חמאת בוטנים טבעית, חלקה או עם שבבי בוטנים
  • 2 כוסות (600-500 גרם) ריבה אדומה (תותים, פירות יער וכדומה)
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
לסירופ הסוכר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים קצרות במהירות נמוכה. מוסיפים את החלב, המיץ, קליפת התפוז, הביצים וסוכר הווניל ולשים במהירות בינונית־נמוכה כ־5 דקות, לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים 3-2 דקות נוספות, לבצק חלק וגמיש. מכסים את הקערה בניילון רופף ומתפיחים 90-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו (ואפשר גם במקרר, עד 15 שעות).
2. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
3. העיצוב והמילוי: מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן בגודל כ־35X25 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מורחים על הבצק, בשכבה דקה, מחצית מכמות חמאת הבוטנים ומחצית מהריבה. מגלגלים לגליל הדוק ומחלקים את הגליל ל־8 מקטעים באורך 4-3 ס"מ. מניחים את השבלולים בתבנית, במרווחים קלים. מכינים באותו אופן את יתרת הבצק ומניחים בתבנית השנייה. מכסים בניילון רופף ומתפיחים 60-45 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מברישים את פני המאפים בביצה הטרופה.
5. אופים כ־30 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על להבה בינונית כ־6 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט.
7. מוציאים את העוגות מהתנור ומיד מברישים את פניהן בסירופ. מניחים לצינון מלא. מגישים.
ואם רוצים לאפות רק עוגה אחת? אוספים מחצית מהבצק (לפני או אחרי ההתפחה הראשונה) לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים. כשרוצים להכין, מוציאים, מפשירים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. ממשיכים בהתאם להנחיות.
  • זמן הכנה: 40-30 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.