סופגניות בלי לעבוד קשה

5 מתכונים לסופגניות מהירות בלי שמרים

אין חגיגה בלי עוגה ואין חנוכה בלי סופגנייה – אבל לא חייבים לעבוד קשה בשביל זה! מיכל לוי־אלחלל מטגנת מגוון של סופגניות (אל תפספסו את הפטנט עם בצק העלים!), ללא צורך בשמרים או בנסים

פורסם: 28.11.21, 07:56

טיפים לטיגון מדויק ויעיל:

1. מטגנים את הסופגניות בשמן חם אבל לא חם מדי, כדי שהסופגנייה לא תקבל מכת חום מבחוץ ותישאר לא עשויה מבפנים. אם יש לכם סיר חשמלי – השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 180-175 מעלות. בסיר רגיל מומלץ לטבול קצה של כף עץ בשמן - אם מיד מופיעות סביבו בועות וגודלן בינוני, השמן חם דיו.
2. כדאי לטגן סופגנייה אחת קטנה, לבדיקה, לפני שמטגנים את כל הכמות. אם השמן חם מדי – הסופגנייה תזהיב מיד אבל תישאר "חיה" מבפנים. במקרה כזה כבו את הלהבה וצננו את השמן כדקה לפני שתמשיכו בטיגון.
3. טגנו את הסופגניות בכמה סבבים כדי למנוע צפיפות בסיר. הסופגניות צריכות "ספייס", לא טוב להן לגעת זו בזו במהלך הטיגון. כך גם יהיה נוח להפוך אותן.
4. אם נשארות חתיכות בצק בשמן, כדאי להוציא אותן בעזרת כף מחוררת בין טיגון לטיגון.

תפוחים מטוגנים במעטפת

מנה מסורתית בגרמניה, שם היא נקראת Apfel im Schlafrock, ובתרגום חופשי: "תפוח בפיג'מה". כיף של דבר וגיוון מעולה למאכלי חנוכה
6 צפייה בגלריה
תפוחים מטוגנים במעטפת
תפוחים מטוגנים במעטפת
תפוחים מטוגנים במעטפת
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
  • 4 תפוחי עץ (מכל זן)
למעטפת
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה או אחר
להגשה
  • כ־1/2 כוס דבש או סילאן
ההכנה
1. קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לרוחבם, לטבעות בעובי 1/2 ס"מ.
2. המעטפת: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים.
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175–180 מעלות (ראו טיפ לבדיקת החום מימין).
4. טובלים את התפוחים בבלילה, כך שיכוסו לגמרי. מוציאים ומנערים קלות כדי להיפטר מעודפים. מכניסים (בכמה סבבים) לסיר ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים, מומלץ לצד אבקת סוכר ודבש או סילאן.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור שאריות עד יומיים, במקרר. מחממים כ־6 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

סופגניות מבצק פריך

הסופגניות האלה עשויות מבצק עשיר, קל ונוח לעבודה, שמבוסס על שמנת חמוצה (ולא על הרבה חמאה). הסופגניות יוצאות פריכות, מזכירות קצת סקונס, והן כל כך טעימות, עד שאין בכלל צורך בריבה (אבל ברור שאם רוצים, אז מריחה של ריבה או כל דבר טעים אחר יתקבלו בשמחה).
6 צפייה בגלריה
סופגניות מבצק פריך
סופגניות מבצק פריך
סופגניות מבצק פריך
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה או אחר
להגשה
  • סירופ מייפל או אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל מרכיבי הסופגניות. מערבלים 3-2 דקות, עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יממה).
2. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1 ס"מ וקורצים בו עיגולים בקוטר כ־4 ס"מ. מניחים בכלי מתאים (אם מניחים בשכבות, מפרידים ביניהן בנייר אפייה) ומאחסנים במקפיא 10 דקות (אפשר להשאיר במקפיא עד שבועיים ולטגן ישר מהמקפיא – רק הביאו בחשבון משך טיגון ארוך יותר ושימו לב שהתוצאה אחידה).
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175–180 מעלות (ראו בדף הקודם טיפ לבדיקת החום).
4. מטגנים את הסופגניות בכמה סבבים כ־2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מפזרים אבקת סוכר או סירופ מייפל ומגישים.
  • איך שומרים? הסופגניות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור עד יומיים־שלושה במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.

טבעוני: סופגניות משוגעות מבצק עלים

בהשראת הקרונאט האמריקאי, שהוא שילוב של דונאט וקרואסון מטוגן, יצרתי את הסופגניות המשגעות האלה. הן עשויות מעיגולי בצק עלים במילוי ריבה. בטיגון, הבצק מתנפח והופך לכדור. המליחות העדינה של הבצק מדגישה את טעם הריבה ויוצרת שילוב מיוחד במינו. שימו לב, יש להקפיא את הריבה כחצי שעה לפני תחילת ההכנה.
6 צפייה בגלריה
סופגניות טבעוניות מבצק עלים
סופגניות טבעוניות מבצק עלים
סופגניות טבעוניות מבצק עלים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
  • 500 גרם בצק עלים, מופשר
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כוס מים
  • 250 גרם ריבת תות, מוקפאת כחצי שעה
לטיגון
  • 1 ליטר שמן קנולה או אחר
להגשה
  • אבקת סוכר
ההכנה
1. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו מעט את הבצק. קורצים בו עיגולים בקוטר 1/2 4 ס"מ.
2. מערבבים בקערה קטנה את הקמח והמים. מניחים כפית מהריבה הקרה במרכז מחצית מעיגולי הבצק. מברישים סביבה מבלילת הקמח והמים. סוגרים ל"סנדוויץ'" עם עיגולי הבצק הריקים ומהדקים אותם זה לזה (בלילת הקמח־מים משמשת כדבק).
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175–180 מעלות (ראו בעמוד 97 טיפ לבדיקת החום).
4. מטגנים את עיגולי הבצק (בכמה סבבים) כ־3 דקות מכל צד, עד שהבצק תופח ומזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה עד יומיים, במקרר. מחממים כ־6 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

סופגניות אשל עם קינמון

הסופגניות הכי קלאסיות ואהובות – גם אצלי בבית (ולכן, לפני החג, אני תמיד מצטיידת בכמה גביעי אשל – כדי לעמוד בביקוש). קינמון הולך טוב עם הסופגניות האלה, וכיף לשדרג אותן איתו. מובן שמתבקש גם למרוח, או לנסות להזריק, ריבה.
6 צפייה בגלריה
סופגניות אשל עם קינמון
סופגניות אשל עם קינמון
סופגניות אשל עם קינמון
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 2 גביעי אשל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון טחון
לטיגון
1 ליטר שמן קנולה או אחר
לציפוי
כ־1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • אפשרות: 1 כפית גדושה קינמון טחון
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל (או בקערה, לערבוב ידני) את הביצים וטורפים קלות. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסופגניות ומקציפים או טורפים היטב לעיסה אחידה (אפשר להכין עד 5 שעות מראש ולאחסן במקרר).
2. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175–180 מעלות (ראו בדף הקודם טיפ לבדיקת החום).
3. בעזרת שתי כפות, יוצרים מהעיסה כדורים. מכניסים לסיר כ־5 כדורים בכל סבב, ומטגנים 2–3 דקות מכל צד, עד שהסופגניות מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. מפזרים על הסופגניות סוכר (אם רוצים, מערבבים אותו עם הקינמון) ומגישים מיד.
  • איך שומרים? הסופגניות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור עד יומיים־שלושה במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.

סופגניות גבינה וצימוקים

לא רק מתכון מהיר, אלא גם בצק קל ונוח לעבודה. אם יש לכם כף גלידה, תוכלו להכין ממנו כדורים בקלות. את גבינת הריקוטה אפשר להחליף בגבינת טוב טעם או כנען.
6 צפייה בגלריה
סופגניות גבינה וצימוקים
סופגניות גבינה וצימוקים
סופגניות גבינה וצימוקים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה, טוב טעם או כנען
  • 1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס צימוקים (מומלץ לערבב עם 4 כפות קוניאק או רום חמימים)
לטיגון
  • כ־1 ליטר שמן קנולה או אחר
להגשה
  • אבקת סוכר או דבש
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות נמוכה כדקה, לבלילה בהירה. מוסיפים את הגבינה ומקציפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים להקציף, עד שהם נטמעים בעיסה. עוצרים, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות (אפשר להכין את הבצק עד 5 שעות לפני הטיגון ולאחסן במקרר).
2. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־175–180 מעלות (ראו טיפ בעמוד 97 לבדיקת החום).
3. יוצרים מהבצק כדורים (בעזרת כף או שתיים, ואפשר גם עם כף גלידה). מכניסים לסיר כ־5 כדורים בכל סבב ומטגנים 4–5 דקות, עד הזהבה (הסופגניות מתהפכות בעצמן, אך שימו לב אם הן זקוקות לעזרתכם). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. מפזרים אבקת סוכר או מזלפים דבש ומגישים.
  • איך שומרים? הסופגניות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור עד יומיים־שלושה במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.