שף
שף
עוגת תפוחים עם קראמבל טחינה

טבעונית ובריאה יותר: עוגת תפוחים עם קראמבל טחינה

שתי שכבות של טעמים ומרקמים: מלמטה בחושה פירותית ועסיסית, מלמעלה פירורי עוגיות פריכים

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 26-28 ס"מ)
לעוגה
  • 2/3 כוס (180 מ"ל) רסק תפוחים
  • 2 כפות מיץ לימון או חומץ 5%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות (10 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 1 תפוח, מכל זן שאוהבים, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לקראמבל הטחינה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום
  • 1 כוס פחות 2 כפות (110 גרם) קמח כוסמין מלא
  • קורט מלח
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
2. העוגה: שמים בקערה את הרסק, מיץ הלימון (או החומץ), השמן, סירופ המייפל, הסוכר, הווניל, השקדים, הקינמון והמלח וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבבים להטמעה חלקית. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגה מתייצבת מעט.
4. בינתיים מכינים את הקראמבל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים, תחילה במזלג ואחר כך בקצות האצבעות, לפירורים.
5. מוציאים את העוגה האפויה חלקית מהתנור ומפזרים עליה את הקראמבל בשכבה אחידה. מחזירים לתנור ואופים עוד כ־30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון קל. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button