עוגת סולת ומנגו

בלי מיקסר ובלי בלגן: עוגת סולת ומנגו

בחושה קלילה ומרעננת, עם ארומה נהדרת של הדרים ומתיקות של פרי בתחילת העונה

פורסם: 15.07.21, 08:49

המרכיבים

(תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים או חלב (בקר או צמחי)
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סולת
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) מנגו, טרי או מופשר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • להגשה: אבקת סוכר

ההכנה

1. משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים, השמן, מיץ התפוזים או החלב, קליפת הלימון והסוכר וטורפים לבלילה אחידה.
3. שמים בקערה נפרדת את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את התערובת לבלילת הביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את המנגו ומערבבים קלות, לפיזור אחיד (נמנעים מערבוב יתר).
4. יוצקים את העיסה לתבנית ומניחים בצד למשך 15–30 דקות (כדי שאבקת האפייה תתחיל לעבוד).
5. בינתיים מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מומלץ להניח את התבנית ליד התנור המתחמם.
6. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
7. בוזקים על העוגה אבקת סוכר. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.