שף
שף
מיני פאי תפוחים בדבש

פינוק אישי לכל אורח: מיני־פאי תפוח בדבש

הקרמנו וקירמלנו את סמלי החג, הנחנו אותם בקערית פריכה מאטריות קדאיף, וקיבלנו עוגה אישית מהודרת

עודכן:
את העוגה הזו אפשר גם להכין מראש: את הבסיס והתפוחים - עד שלושה ימים לפני ההגשה ואת קרם הדבש יומיים מראש. שומרים במקרר ומרכיבים לפני ההגשה
לגרסת פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או בשמן קוקוס.

המרכיבים
(15-12 יחידות בתבניות שקעים)
לבסיס
  • 200 גרם אטריות קדאיף, מופשרות
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 75 גרם חמאה, מומסת
לקרם הדבש
  • 2 חלמונים מביצים בגודל M או L
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב 3% שומן או חלב צמחי (שקדים וכד')
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
לתפוחים המקורמלים
  • 5 תפוחים קטנים, מכל זן
  • 25 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • להגשה: פיסטוקים קצוצים
ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־160 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את תבניות השקעים.
2. שמים בקערה את אטריות הקדאיף ומפרידים ביניהן. מוסיפים את אבקת הסוכר, הקינמון והחמאה ומערבבים היטב. מחלקים את הקדאיף בין השקעים ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות כך שייווצרו מעין קעריות.
3. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
4. קרם הדבש: שמים בסיר את החלמונים והדבש וטורפים היטב. מוסיפים את סוכר הווניל, המלח וכוס אחת מהחלב וטורפים לאיחוד. יוצקים לקערה נפרדת את יתרת החלב, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד שאין גושים. יוצקים את תכולת הקערה לסיר ומערבבים. מניחים את הסיר על הכיריים ומחממים על להבה בינונית־נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם סמיך (7-6 דקות). מסירים מהכיריים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יומיים).
5. התפוחים המקורמלים: קולפים את התפוחים, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ.
6. שמים את החמאה ושני סוגי הסוכר במחבת רחבה ומחממים עד שהם נמסים. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות, תוך שהופכים אותם מפעם לפעם, עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים בנפרד את הנוזל שהצטבר במחבת. מניחים לצינון.
7. הרכבת העוגות: מחלצים את קעריות הקדאיף מהתבניות ומניחים על צלחות הגשה. ממלאים אותן בקרם. מניחים בכל אחת פרוסת תפוח בגודל מתאים. מזלפים עוד מעט מהקרם. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומזלפים מהסירופ שבו בושלו התפוחים. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר (המנה במיטבה בסמוך להרכבה)
פורסם לראשונה: 14:58, 20.09.22
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button