עוגיית פאדג' 3 שוקולדים

אקסטרה פאדג': עוגייה ענקית עם שלושה סוגי שוקולד

במקום לטרוח על הכנת עוגיות, מכינים עוגייה אחת גדולה, חוסכים בזמן ומרוויחים את אפקט הרושם

פורסם: 16.12.21, 08:58
טיפ: לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הקמח ב־1/3 כוס קורנפלור

המרכיבים

(לעוגייה אחת ענקית)
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 25 גרם חמאה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כף (10 גרם) קקאו
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 25 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 25 גרם שוקולד לבן, קצוץ
לזילוף:
  • קרם שוקולד
  • 4 קוביות (כ־15 גרם) שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן קנולה או שמן זרעי ענבים

ההכנה

1. שמים את השוקולד המריר והחמאה בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מוסיפים את שלושת סוגי הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד יומיים).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים לתבנית. בידיים רטובות מעט מעצבים את הבצק לכדור ומשטחים לעיגול בקוטר כ־30 ס"מ ובעובי 3/4-1/2 ס"מ במרכז וכ־1 ס"מ בשוליים (את השוליים מעצבים גבוהים מעט יותר, כמו בפיצה, כדי שלא ייחרכו). מפזרים על העוגייה את השוקולדים הקצוצים ומהדקים קלות לתוך הבצק.
4. אופים 12-10 דקות, עד שפני העוגייה יבשים (היא תישאר מעט רכה במרכז וזה בסדר). מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הזילוף: שמים את השוקולד ואת השמן בקערית וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מזלפים את הקרם על העוגייה. מגישים, חתוכה למשולשים (כמו פיצה) או שבורה לחתיכות לא אחידות.
  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.