שף
שף
גלידת יוגורט מזרח תיכונית

אהבה קרה: הגלידות הכי טרנדיות, בגרסאות תוצרת בית

פתגם עתיק אומר: "ידיים קרות - לב חם", והיות שפתגמים עתיקים תמיד נכונים, גלידה היא האוכל המושלם לאוהבים. איילת הירשמן מגישה הצעות קפואות לזוגות לוהטים

פורסם:

המזרח־תיכונית: גלידת יוגורט מחלב כבשים

גלידה ממוצא טורקי, נפלאה בפני עצמה, שהולכת טוב עם תוספות אזוריות כמו פיסטוקים, קינמון ושערות חלווה. אם תשאלו אותי, הכי כיף להגיש אותה עם ועל כנאפה. טיפ: למרות השם המחייב, אפשר להכין את הגלידה הזו עם כל יוגורט (גם מחלב בקר או עיזים, ואפילו מיוגורט טבעוני), ובלבד שיכיל יותר מ־5% שומן.
המרכיבים (1/2 1 ליטרים גלידה)
  • 800 גרם יוגורט מחלב כבשים 5% שומן לפחות (ורצוי 8%)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • אפשרות: 1/2 כפית תמצית מי ורדים
  • אפשרות לתוספות: פיסטוקים, בוטנים או אגוזים גרוסים, קינמון טחון, ניצני ורדים יבשים, שערות חלווה
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את היוגורט, הסוכר והווניל, ואם רוצים גם את מי הוורדים, ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי יחסית.
2. מעבירים לכלי מתאים, מכסים ומאחסנים במקפיא כ־30 דקות. מוציאים ומערבבים במזלג כמה פעמים. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, מדי 30 דקות: הוצאה, ערבוב והחזרה למקפיא. מקפיאים 6 שעות לפחות.
3. מוציאים את הגלידה מהמקפיא כ־5 דקות לפני ההגשה. אם רוצים, מפזרים תוספות שאוהבים. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.

הטבעונית: סורבה ענבי יין

לאחרונה הפכה גלידה מענבים שמיועדים להכנת יין ללהיט אופנתי. זה נחמד, ואם אתם מצליחים לשים יד על כאלה לכו על זה – אבל אני מבטיחה שהגלידה הזאת תצא מדהים גם אם תכינו אותה מענבי מאכל סגולים מכל סוג. כדי לתת לסורבה מרקם עגול יותר ו"גלידתי" מוסיפים לה בננות. מעט ליקר פירות סוגר את כל העניין לעונג מתוק בשלושה מרכיבים בלבד.
5 צפייה בגלריה
סורבה ענבים טבעוני
סורבה ענבים טבעוני
סורבה ענבים טבעוני
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (1/2 1 ליטרים גלידה)
  • 800 גרם (5 כוסות) ענבי יין או ענבים סגולים
  • 2 בננות, אפשר קפואות (אין צורך להפשיר)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר פירות לפי הטעם (למשל, ליקר ענבים, דובדבנים, שזיפים ועוד)
  • אפשרות להגשה: פירות טריים
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את הענבים, הבננות והליקר ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי מתאים, מכסים ומאחסנים במקפיא שעתיים, עד שמתקבלת גלידה במרקם קפוא ויציב אבל עדיין רך יחסית.
3. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומגרדים בעזרת מזלג את פני השטח שלה. מחזירים למקפיא לשעתיים נוספת.
4. מגישים. אם רוצים, מוסיפים פירות טריים.
  • איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.

האלכוהולית: גלידת מוחיטו

מעדן קפוא שמבוגרים אוהבים, שמח וטעים להפליא ומושלם לחגיגות אהבה. אם אתם לא אוהבים רום, אפשר להחליף אותו בליקר לימונים כמו לימונצ'לו למשל.
5 צפייה בגלריה
קוקטייל קפוא: גלידת מוחיטו
קוקטייל קפוא: גלידת מוחיטו
קוקטייל קפוא: גלידת מוחיטו
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (1 ליטר גלידה)
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מיץ לימון או ליים
  • 1 כף קליפת לימון או ליים מגוררת
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) משקה רום
  • 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
  • אפשרות להגשה: קליפת לימון או ליים מגוררת
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה 2-1 דקות לקצפת רכה. מוסיפים את מיץ הלימון (או הליים) וקליפתו, את הרום ואת אבקת הסוכר וממשיכים להקציף 2-1 דקות לקצפת במרקם רך.
2. מעבירים לכלי מתאים, מכסים ומאחסנים במקפיא למשך 6 שעות לפחות.
3. אם רוצים, מפזרים על הגלידה קליפת לימון או ליים מגוררת. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.

האקזוטית (והפרווה): גלידת קוקוס ושומשום שחור

גלידה במרקם רך ואוורירי (זה בזכות הרבה הקצפות, תתכוננו) ובטעם עמוק ומיוחד, שנוצר מהשילוב השמימי בין קוקוס לשומשום שחור. אפשר להכין גם משומשום רגיל, זה יֵצא מצוין, אבל הצבע השחור המקסים שבו הגלידה נצבעת הוא ערך בפני עצמו.
5 צפייה בגלריה
גלידת קוקוס ושומשום שחור
גלידת קוקוס ושומשום שחור
גלידת קוקוס ושומשום שחור
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)
  • 2/3 כוס (140 גרם) שומשום שחור טרי (להשיג בחנויות למוצרי אסיה ובחלק מרשתות השיווק)
  • 3 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 4 כפות שטוחות (40 גרם) סוכר
  • 500 מ"ל קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
ההכנה
1. שמים מחצית מכמות השומשום בקערת מעבד המזון (ואפשר גם במטחנת תבלינים) ומעבדים למשחה.
2. מכינים סיר אדים כפול: יוצקים מעט מים לסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. שמים בקערה גדולה וחסינת חום את החלמונים והסוכר ומניחים על סיר המים הרותחים, כך שתחתית הקערה לא תיגע במים. טורפים 4־3 דקות (אפשר גם להקציף במערבל ידני), עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה 5-4 דקות, לקצף יציב מאוד. עוצרים. מוסיפים את הקצף לקערה עם קרם החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.
4. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את קרם הקוקוס ומקציפים במהירות גבוהה 5-4 דקות, לקרם יציב. עוצרים. מוסיפים לקרם החלמונים והקצף ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את מחית השומשום ואת יתרת השומשום (השלם) ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.
5. מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים רחבים בצדדים, כדי להקל על החילוץ. יוצקים את הגלידה לתבנית ומיישרים. סוגרים את שולי הניילון ואוטמים עם שכבת ניילון נוספת. מאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות.
6. מוציאים את הגלידה מהמקפיא כ־5 דקות לפני ההגשה. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.

המושקעת: כדורי מוצ'י ממולאים גלידה

במקור, מוצ'י הוא ממתק יפני עתיק – כדור שעשוי מיריעת בצק אורז דביק ולעיס, ובתוכו מחיות שונות: אגוזים, סויה, שעועית שחורה ועוד. בשנים האחרונות הפך המוצ'י ללהיט עולמי, כשהיפנים החלו למלא אותו בגלידה ולהגיש קפוא. בצדק, כי זה אחד הדברים הטעימים שיש. כמה נחמד שעם קצת עבודה (כן, יש השקעה), אפשר להכין גרסה ביתית, שמתאימה מאוד לארוחה רומנטית.
5 צפייה בגלריה
גלידה
גלידה
גלידה
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
המרכיבים (8 יחידות)
  • 1/2 ליטר (500 מ"ל) גלידת וניל מוכנה
למעטפת
  • 3/4 כוס (75 גרם) קמח אורז דביק (להשיג בחנויות המתמחות) או רגיל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור + אפשרות לעוד קצת
ההכנה
1. מרפדים בניילון נצמד כלי אטום ורחב שייכנס בנוחות למקפיא. בעזרת כף גלידה (או 2 כפות) יוצרים מהגלידה 8 כדורים קטנים, ומניחים בכלי. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות.
2. המעטפת: שמים בכלי עם מכסה שמתאים למיקרוגל את קמח האורז, המים והסוכר ומערבבים היטב. מכסים ומחממים כדקה, עד שהמרכיבים חמים ומתחילים להימס. מערבבים, מכסים שוב ומחממים למשך דקה־דקה וחצי נוספות, עד שמתקבל בקערה בצק דביק וגמיש.
3. מרפדים תבנית או מגש בנייר אפייה. מפזרים על משטח עבודה נקי ויבש כ־1/3 כוס מהקורנפלור. מקמחים בקורנפלור גם מערוך. מניחים את הבצק (זהירות, הוא חם) על הקורנפלור, ומרדדים לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר.
4. מקמחים את משטח העבודה ביתרת הקורנפלור. מוציאים את הבצק הקר למשטח וקורצים בו 8 עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
5. מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא, ומניחים כל אחד מהם במרכז עיגול בצק. עוטפים את כדורי הגלידה בבצק לסגירה מלאה (אם הבצק מתקשה להידבק, מברישים את השוליים במעט מים). מניחים בעדינות בכלי בו אוחסנו כדורי הגלידה. מאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות.
6. מוציאים את המוצ'י מהמקפיא כ־15 דקות לפני ההגשה. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.
  • טיפ 1: איך מכינים מוצ'י שוקולד? מוסיפים לקערה עם מרכיבי הבצק, לפני החימום, גם 1 כף קקאו. מערבבים וממשיכים לפי הוראות המתכון. ממלאים בגלידת שוקולד.
  • טיפ 2: מה עושים עם שאריות הבצק? חותכים לרצועות קטנות ומערבבים בגלידת וניל. לאוהבי בצק אורז - זה קינוח החלומות.
The Butterfly Button