שף
שף
היישר משנות השמונים. צ'יפס מתנפח

בקטנה: נשנושי ירקות אפויים או מטוגנים

לצד בירה או כל משקה שיש, עם אורחים או כשמתחשק לנשנש. מנות קטנות של ירקות, שאופים או מטגנים בלי בעיות (והכי כיף לאכול בלי מזלג, בקצות האצבעות)

פורסם:

כדורי טופו ותרד

קלילים, טבעוניים ומלאים בבריאות. אם כבר מאנץ', אז כזה.

6 צפייה בגלריה
כדורי טופו ותרד
כדורי טופו ותרד
כדורי טופו ותרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (כ־18 כדורים)
לכדורים
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו
  • 2 כוסות (כ־150 גרם) עלי תרד (אפשר גם מופשרים)
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום טרי
  • 1 כף רוטב סויה (ללא גלוטן, אם צריך)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • להברשה: כ־3 כפות שמן או תרסיס שמן
לרוטב
  • 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 3 כפות שמן קנולה או שמן זית (אפשר גם חצי חצי)
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך גס
  • אפשרות: 1/4 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל חריף פרוס
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. הכדורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים דביקים. מוציאים, יוצרים מהם כדורים בקוטר כ־2 ס"מ ומניחים בתבנית. מברישים אותם בשמן.
3. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה (אין צורך להפוך). מוציאים.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון וטוחנים קצרות (כ־10 שניות), למרקם מעט גס. מעבירים לכלי הגשה ומתבלים במלח ובפלפל.
5. מגישים את הכדורים החמים לצד הרוטב.
איך שומרים? את הכדורים - עד 4 ימים, במקרר (אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור). את הרוטב - עד שבועיים, במקרר.

שושנת בצל מצופה

חטיף מושלם לאוהבי בצל, ובמיוחד לאוהבי חלות בצל – פיקנטי מבחוץ ורך מבפנים. קלאסי לחלוקה לחלקים קטנים שכיף לנשנש.

6 צפייה בגלריה
שושנת בצל מצופה
שושנת בצל מצופה
שושנת בצל מצופה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 4 בצלים בינוניים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק
ההכנה
1. קולפים את הבצלים בלי לפגוע בבסיס הבצל. מעמידים אותם על משטח העבודה וחותכים אותם לשמיניות, אך עוצרים את החיתוך כ־1/2 ס"מ לפני בסיס הבצל.
2. שמים בקערה את הביצים והמים וטורפים היטב. שמים בקערה נפרדת את הקמח, הפפריקה (משני הסוגים, אם רוצים), מלח ופלפל ומערבבים.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (170 מעלות).
4. בינתיים מניחים את הבצל בתערובת הקמח ובעדינות מרווחים בין הגלדים שלו. מגלגלים אותו בעדינות בקמח, ובעזרת כפית מחדירים מהתערובת בין הגלדים. מעבירים אותו לבלילת הביצים ומגלגלים אותו בה, ושוב נעזרים בכפית כדי לצקת בלילה בין הגלדים. מחזירים את הבצל לסיבוב נוסף בקערת הקמח. מכינים כך את כל הבצלים. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח.
5. מניחים את הבצלים ישרים (כשהבסיס פונה מטה) בסיר השמן ומטגנים כ־4 דקות. הופכים אותם על ראשם ומטגנים עוד 5-4 דקות. מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.

צ'יפס מתנפח

בשנות ה־80 וה־90, בימים שבהם שוק בצלאל בתל־אביב היה מעצמת פלאפל, צ'יפס כזה היה שיא האופנה והכיף. הטריק הוא שימוש במעטפת יציבה שמתנפחת סביב תפוח האדמה, ועכשיו גם אתם יכולים ליהנות ממנו בבית.

6 צפייה בגלריה
צ'יפס מתנפח
צ'יפס מתנפח
צ'יפס מתנפח
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה)
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מי סודה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה: קטשופ, מיונז, מטבלים נוספים לפי הטעם
ההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות (כ־2 מ"מ).
2. שמים בקערה מתאימה את כל שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה במרקם של סלט טחינה.
3. יוצקים לסיר שמן לטיגון עמוק ומחממים אותו לחום בינוני (170 מעלות).
4. טובלים בעדינות פרוסות של תפוחי האדמה בבלילה ומנערים קלות מעודפים. מעבירים לסיר. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים לטגן כך את יתרת הכמות.
5. מגישים, מומלץ לצד מטבלים כמו קטשופ ומיונז.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים כ־10 דקות בתנור שחומם ל־160 מעלות.

שניצלוני פטריות וגבינה

חגיגת טעמים עם טאץ' אלגנטי שכדאי מאוד לנסות.

6 צפייה בגלריה
שניצלוני פטריות וגבינה
שניצלוני פטריות וגבינה
שניצלוני פטריות וגבינה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (10-8 יחידות)
  • 10-8 (כ־250 גרם) פטריות שמפיניון או פורטובלו בינוניות
  • 100 גרם גבינה כחולה (כמו רוקפור)
  • 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • מלח
  • שמן לטיגון
לרוטב
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 1 גבעול שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מסירים את רגלי הפטריות (אין בהן צורך).
2. שמים בקערה את שני סוגי הגבינות ומועכים למרקם אחיד. ממלאים את שקעי הפטריות במחית הגבינות ומהדקים.
3. שמים את הביצים בקערה וטורפים אותן. מפזרים בכלי נפרד את פירורי הלחם. טובלים את הפטריות הממולאות בביצה ואז מצפים בפירורי הלחם. זורים עליהן מעט מלח.
4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (כ־2 ס"מ עומק). מניחים בה את הפטריות ומטגנים כ־4 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. במקביל מכינים את הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים. מגישים לצד הפטריות החמות.

גלילות חציל במילוי פירה בטטה מהיר

חצילים "קריספיים" במיוחד במילוי נפלא של בטטה. מנה שהיא חגיגה לכל מסיבה.

6 צפייה בגלריה
גלילות חציל במילוי פירה בטטה מהיר
גלילות חציל במילוי פירה בטטה מהיר
גלילות חציל במילוי פירה בטטה מהיר
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 1 בטטה גדולה (כ־500 גרם)
  • 2 חצילים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • להברשה: כ־4 כפות שמן או תרסיס שמן
אפשרות להגשה: טחינה ירוקה
  • 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • אפשרות: 1/4 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קולפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות בגודל כ־2X2 ס"מ. מעבירים לסיר, יוצקים מים לכיסוי, מניחים על הכיריים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־10 דקות, לריכוך מלא. מסננים ומעבירים את הבטטה לקערה.
2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות בעובי 2 מ"מ (מומלץ במנדולינה או בסכין חדה). מפזרים על החצילים מלח ופלפל ומניחים בצד, לריכוך קל.
3. בינתיים מועכים את הבטטה בעזרת מזלג למחית, מתבלים אותה במלח ובאגוז מוסקט.
4. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. מפזרים את הקורנפלור בצלחת עמוקה. מניחים בקצה הרחב יותר של כל פרוסת חציל כף מהמחית, ובקצה השני ככפית ממנה. מגלגלים לגלילים, מהקצה הרחב של הפרוסה לכיוון הקצה הדק (הבטטה שבקצה הדק מסייעת לסגירת הגליל). טובלים את גלילי החציל בקורנפלור ומניחים בתבנית. מברישים אותם בשמן.
6. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים.
7. אם רוצים, מכינים את הטחינה הירוקה: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד. מגישים לצד החצילים החמימים.
איך שומרים? את החצילים – עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל.את הטחינה – עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button