שף
שף
מכינים ומקפיאים

להוציא מהקפיא - ולאפות: 5 מתכונים לבצק עוגיות שאפשר לאחסן בפריזר

את כל העוגיות שלפניכם מכינים בקלות ושומרים, בגליל בצק קומפקטי, במקפיא. אפילו חודש הן יחכו שם. ואז, כשצריך או כשמתחשק, פורסים כמה שרוצים, אופים ונהנים מכיבוד טרי

פורסם:
טיפ: העוגיות האפויות התעייפו מהמנוחה בקופסה? כדי להחזיר להן את הטריות, חממו אותן כ־5 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות

מלוחות: עוגיות זיתי קלמטה ויוגורט

עוגיות בהשראה יוונית, שכיף לנשנש סתם כך ויכולות להיות מוגשות גם על תקן קרקרים משודרגים.

6 צפייה בגלריה
עוגיות זיתי קלמטה ויוגורט
עוגיות זיתי קלמטה ויוגורט
עוגיות זיתי קלמטה ויוגורט
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־45 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט יווני כ־10% שומן
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כף בזיליקום יבש
  • 150 גרם זיתי קלמטה מגולענים (משקל נטו), קצוצים
לציפוי
  • 1 ביצה
  • 100 גרם אבקת פרמזן (להשיג ברשתות השיווק)
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והקמח ומערבלים למרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים, היוגורט, הסוכר והתבלינים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק. מוסיפים את הזיתים ומערבלים קצרות, רק עד שהם נטמעים בבצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מחלקים אותו לשניים ומגלגלים כל חלק לגליל. עוטפים בנייר אפייה (אם רוצים עוגיות מרובעות, כמו בצילום, מכניסים כל גליל בצק לשקית והופכים אותו, בעזרת השטחה על משטח העבודה, לתיבה מלבנית). מאחסנים במקפיא שעה וחצי לפחות (עד חודש).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
4. הציפוי: טורפים את הביצה בצלחת נוחה. מפזרים את הפרמזן בצלחת נפרדת.
5. פורסים את הבצק לפרוסות דקיקות בעובי כ־2 מ"מ. טובלים את שולי כל פרוסה בביצה ואז בפרמזן. מניחים בתבנית במרחק של כ־3 ס"מ זו מזו.
6. אופים 25-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה, בטמפרטורת החדר.

עוגיות קינמון מתובלות

העוגיות שמזכירות לי שהסתיו מתקרב: הן מתובלות, ריחניות וסופר־קריספיות. אפשר להגיד שאלה עוגיות לוטוס בסגנון של סבתא. את השוקולד הלבן אפשר להחליף בשוקולד מריר, באגוזים או בשקדים, או פשוט לוותר על התוספת הזו.

6 צפייה בגלריה
עוגיות קינמון מתובלות
עוגיות קינמון מתובלות
עוגיות קינמון מתובלות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 עוגיות, בתבנית 15X15 ס"מ)
  • 250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק־דק
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 3 כפות מים קרים
  • 50 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • לציפוי: כ־1 כוס סוכר לבן
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואת הסוכר החום ומעבדים לקבלת מרקם קרמי כהה ואחיד. מוסיפים את הקמח ואת כל התבלינים ומעבדים עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים את המים ואת השוקולד הלבן ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מרפדים את התבנית (15X15 ס"מ) בנייר אפייה. מעבירים אליה את הבצק ומשטחים אותו באופן אחיד. מאחסנים במקפיא שעה וחצי לפחות (עד חודש).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור גדולות בניירות אפייה.
4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומניחים לו ל־5 דקות.
5. מפזרים את הסוכר לציפוי בצלחת נוחה. מחלצים את הבצק מהתבנית ומחלקים לשלושה חלקים שווים. פורסים כל חלק לפרוסות דקות (4-3 מ"מ). טובלים את השוליים העליונים והתחתונים של העוגיות בסוכר ומשכיבים בתבנית.
6. אופים כ־15 דקות, עד שאפשר לנתק את העוגיות מהתבנית. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה.

פרווה וללא מערבל: עוגיות פירות יבשים

עוגיות עדינות שבכל פעם שאני מכינה אני מתאהבת בהן מחדש: לא מתוקות מדי, לא קשות מדי, פשוט מושלמות. אפשר, כמובן, לגוון בסוגי האגוזים והפירות היבשים. שימו לב, את העוגיות האלה קודם כל אופים ורק אז מקפיאים.

6 צפייה בגלריה
עוגיות פירות יבשים
עוגיות פירות יבשים
עוגיות פירות יבשים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־50 עוגיות ב־2 תבניות אינגליש קייק)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 150 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם צימוקים, מומלץ בהירים
  • 100 גרם אגוזי לוז טבעיים
  • 100 גרם שקדים טבעיים מולבנים
  • 50 גרם אגוזי מלך טבעיים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את הביצים וטורפים אותן. מוסיפים את השמן וטורפים שוב. מעבירים את בלילת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את הפירות ואת האגוזים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים מחצית מהעיסה לכל תבנית ומיישרים.
3. אופים 45-40 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות (עד חודש), כדי שיהיה אפשר לפרוס לעוגיות בקלות.
4. מוציאים את המאפים ומניחים להם ל־5 דקות. פורסים דק ומגישים.
איך שומרים? עד חודש במקפיא או עד 10 ימים במקרר (לאחר החיתוך).

עוגיות טחינה קצת אחרת

גרסה נוחה לעוגיות הקלאסיות – האפשרות לפרוס אותן, במקום לגלגל אחת־אחת, מקילה על ההכנה. והתוצאה? מתפוררת בפה בעונג רב.

6 צפייה בגלריה
עוגיות טחינה קצת אחרת
עוגיות טחינה קצת אחרת
עוגיות טחינה קצת אחרת
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־60 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 1 כוסות (300 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • לציפוי: 200 גרם אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואת הסוכר ומערבלים למרקם קרמי אחיד. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים את הטחינה. מוסיפים את הווניל, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק.
2. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר כ־4 ס"מ. עוטפים כל גליל בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא שעה וחצי לפחות (עד חודש).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומניחים לו ל־5 דקות. פורסים לפרוסות דקות בעובי כ־4 מ"מ. מניחים בתבניות במרחק של כ־3 ס"מ זו מזו.
5. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות מתנתקות בקלות מנייר האפייה. מוציאים ומצננים כ־5 דקות.
6. מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת מתאימה וטובלים בה את העוגיות החמימות, לציפוי מלא (לגרסה מתוקה פחות - אפשר לפזר על העוגיות אבקת סוכר דרך מסננת). מניחים לצינון מלא. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

עוגיות שוקולד צ'יפס וקוקוס

שילוב מושלם של שוקולד מריר (אפשר גם חלב!) וקוקוס בעוגיות עדינות שמתאימות בול לקפה של אחר הצהריים.

6 צפייה בגלריה
עוגיות שוקולד צ'יפס וקוקוס
עוגיות שוקולד צ'יפס וקוקוס
עוגיות שוקולד צ'יפס וקוקוס
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־40 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר או חלב, קצוץ
  • לציפוי: 1 כוס פתיתי קוקוס
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבלים למרקם קרמי חלק. מוסיפים את הווניל ואת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד שמתקבל גוש בצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח העבודה. מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ויוצרים מהם גלילים בקוטר 4-3 ס"מ. עוטפים כל אחד מהם בנייר אפייה. מאחסנים במקפיא שעה וחצי לפחות (עד חודש).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומניחים לו ל־5 דקות.
5. מפזרים את הקוקוס בצלחת נוחה. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ־3 מ"מ ומגלגלים רק את שוליהן בקוקוס. מניחים בתבנית במרווח של 2-1 ס"מ זו מזו.
6. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button