שף
שף
שושני תפוחי אדמה ובטטה

שושני בטטה ותפו"א - ועוד 4 מנות מרהיבות לפסח שנראות כמו סידורי פרחים

מי צריך אגרטלים וזרים, כשאפשר להגיש בארוחת החג מנות שנראות ממש כמו פרחים? טליה הדר עם המתכונים שיכניסו טוויסט מהמם (וטעים בו זמנית!) לשולחן הסדר

פורסם:

שושני תפוחי אדמה ובטטה

תוספת חגיגית ומרשימה במינימום השקעה, שתשמח סועדים בוגרים וצעירים. טיפ: אפשר להכין את המנה רק עם בטטה או רק עם תפוחי אדמה.

המרכיבים (6 יחידות בתבניות מאפינס, מומלץ מסיליקון)
  • 1 תפוח אדמה גדול, מאורך
  • 1 בטטה, בינונית וצרה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה או תימין יבש או רוזמרין יבש
  • לפיזור: 2 כפות פירורי מצה, מלח, תימין
  • לשימון: שמן זית
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. קולפים את תפוח האדמה והבטטה. חוצים אותם לאורכם ואז פורסים כל מחצית לרוחבה, כך שיתקבלו חצאי עיגול דקיקים (מומלץ במנדולינה).
3. שמים בקערה מתאימה את הביצים, הקורנפלור, המים והתבלינים, וטורפים היטב. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה ומערבבים היטב, לציפוי מלא.
4. משמנים היטב את התבניות בשמן הזית. מסדרים בהן את תפוחי האדמה והבטטה – מומלץ לסירוגין – כך שתתקבל מעין צורת פרח (טיפ: מסדרים ערימת פרוסות, זו על זו. מניחים בתבנית, בצמוד לדופן ובעזרת האצבע דוחפים־מסיטים אותן ליצירת פרח). מפזרים את פירורי המצה ובוזקים מעט מלח. יוצקים את יתרת בלילת הביצה למרכז כל פרח ואם רוצים, מניחים מעט תימין. מתיזים או מברישים בשמן זית.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהפרחים משחימים בקצוותיהם. מוציאים, מצננים קלות ומחלצים בעדינות מהתבניות.
  • אפשר להכין מראש? המנה במיטבה בסמוך להכנה. אפשר להכין עד יום מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.


פרחי בצל סגול בחומץ בלסמי

המנה הזו קלה להכנה באופן מביך והתוצאה פשוט מרהיבה וטעימה. לשדרוג נוסף, אפשר לזגג אותה ברוטב יין מתקתק.

5 צפייה בגלריה
פרחי בצל סגול בחומץ בלסמי
פרחי בצל סגול בחומץ בלסמי
פרחי בצל סגול בחומץ בלסמי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (6 יחידות)
  • 6 בצלים סגולים, בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: זיגוג יין מתקתק
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/4 כוס סוכר חום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. קוטמים קלות את תחתית הבצלים, בלי להסיר לגמרי את החלק הלבן, כדי שיישארו שלמים. חותכים כל בצל לארבעה רבעים אך לא עוד הסוף - עוצרים במרחק כ־3 ס"מ מהבסיס. חוצים באותו אופן כל רבע, כך שיתקבלו 8 פלחים. מסירים בזהירות את הקליפה החיצונית.
3. מניחים את הבצלים בתבנית מתאימה, כך שיהיו ביניהם מרווחים של כ־5 ס"מ. מזלפים עליהם את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ובוזקים מלח ופלפל.
4. אופים כ־40 דקות, עד שהבצלים נפתחים וקצותיהם משחימים.
5. אם רוצים, מכינים בינתיים את הזיגוג: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. ממשיכים לבשל עוד כ־10 דקות, תוך ערבוב מתמיד (בלי להנמיך את עוצמת הלהבה) עד שמחצית מכמות הנוזל מצטמצמת, והוא מסמיך.
6. מגישים את הבצלים החמים. אם רוצים, יוצקים עליהם מהרוטב.
  • אפשר להכין מראש? המנה במיטבה כשהיא טרייה. אפשר להכין את הבצלים ואת הזיגוג עד יום מראש ולחמם בנפרד לפני ההגשה.

פרחי עגבנייה צלויים על אורז בסמטי

מנה קלה להכנה, יפהפייה ומפתיעה. השילוב של העגבניות והשום הצלויים בתנור, יחד עם הניחוח של הבזיליקום והאורז שסופח את כל הטעמים, הוא פשוט נפלא.
5 צפייה בגלריה
פרחי עגבנייה צלויים על אורז בסמטי
פרחי עגבנייה צלויים על אורז בסמטי
פרחי עגבנייה צלויים על אורז בסמטי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (6 מנות)
  • 6 עגבניות בינוניות, עגולות
  • 6 שיני שום, קלופות
  • עלי בזיליקום טריים
  • 2 כפיות בזיליקום יבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מי ברז
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כפית מלח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. חותכים כל עגבנייה ל־4 רבעים אך לא עד הסוף – עוצרים בערך במחצית הדרך. חוצים כל רבע (שוב, רק עד מחצית הגובה), כך שיתקבלו 8 פלחים מחוברים. דוחפים שן שום למרכז כל עגבנייה. משחילים עלי בזיליקום בין הפלחים (כולם או חלקם).
3. מניחים את העגבניות בתבנית מתאימה, במרווחים של כ־5 ס"מ ביניהן. מפזרים על העגבניות כפית מהבזיליקום היבש, מלח ופלפל. מסביב לעגבניות מפזרים את האורז. יוצקים עליו את מי הברז ומפזרים את יתרת הבזיליקום היבש. מזלפים את שמן הזית על העגבניות והאורז.
4. אופים כ־25 דקות. מערבבים את המים הרותחים עם כפית מלח, מוציאים את התבנית ויוצקים בזהירות על האורז ברחבי התבנית. מערבבים בעדינות, בלי לגעת בעגבניות. מחזירים וצולים עוד כ־30 דקות, עד שהעגבניות עשויות לטעמכם. מוציאים ומגישים חם.
  • אפשר להכין מראש? כן, עד יום מראש ולחמם לפני ההגשה.

פרחי מצה מוגשים עם כבד קצוץ

בין שתכינו כבד קצוץ ובין שתגישו בהן חרוסת, חזרת, או כל מנה מתאימה אחרת – את ההברקה של קעריות פרחי המצה אל תפספסו
5 צפייה בגלריה
פרחי מצה מוגשים עם כבד קצוץ
פרחי מצה מוגשים עם כבד קצוץ
פרחי מצה מוגשים עם כבד קצוץ
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (6 מנות בתבניות מאפינס, מומלץ מסיליקון)
  • 5-4 מצות
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • אפשרות: 1/4 כפית כמון
  • לשימון: שמן זית
ההכנה
1. שמים בכלי מתאים (שמצה תוכל להיכנס אליו בשלמותה) את הביצים והתבלינים וטורפים היטב.
2. מרטיבים את המצות במי ברז ומניחים על מגבת, לספיגת נוזלים. מניחים אותן, בזו אחר זו, אחת על השנייה, בבלילת הביצים ו"מטביעים" כל אחת בתורה, לכיסוי מלא בבלילה. ממתינים 15 דקות, לריכוך מספיק.
3. בינתיים מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב בשמן זית את התבניות.
4. מעבירים בעדינות (אפשר בעזרת תרווד) את המצות למשטח העבודה. קורצים בהן כ־30 עיגולים בקוטר כ־5 ס"מ. מניחים את העיגולים בתבניות: עיגול בתחתית ו־4 מוצמדים לדפנות, כעלי כותרת.
5. אופים 15-10 דקות, להזהבה קלה ולהתייצבות. מוציאים ומצננים כ־10 דקות. מחלצים בזהירות מהתבניות.
6. מניחים כדור כבד קצוץ (או כל מנה מתאימה אחרת) בתוך כל פרח ומגישים.
  • אפשר להכין מראש? כן, עד 3 ימים מראש, ולשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

בונוס: כבד קצוץ מושלם

1. מחממים שמן במחבת ומטגנים 3 בצלים פרוסים עד השחמה. מזיזים אותם לשולי המחבת, מוסיפים מעט שמן, מעלים את עוצמת הלהבה ומוסיפים 1/2 קילו כבדי עוף. מטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהם מחליפים את צבעם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עם הבצל. מסירים מהכיריים ומניחים כשעה לפחות, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. מעבירים לקערת מעבד המזון את הכבדים וכ־3/4 מכמות הבצל (היתרה תשמש לעיטור). מקפידים שלא להעביר נוזלים מהמחבת. מוסיפים 2 ביצים קשות, 1 כף שמן זית, עוד מלח ופלפל ומעבדים קצרות בלבד, רק עד לקבלת המרקם הרצוי. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (מומלץ יום שלם). מעטרים בבצל ומגישים.

ללא גלוטן: עוגת שקדים ופירות יער עם קרם פרח

טעם שקדים עמוק, חמצמצות ורעננות – וגם צבעוניות – של פירות יער, והטוויסט: פרח מהמם שיוצרים בקלי־קלות. העוגה יכולה להיות חלבית או פרווה, לבחירתכם.
5 צפייה בגלריה
עוגת שקדים ופירות יער
עוגת שקדים ופירות יער
עוגת שקדים ופירות יער
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לשכבת פירות היער
  • 2 כוסות תערובת פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 כף מלאה (15 גרם) קורנפלור
  • 3 כפות ריבה או קונפיטורת פירות יער
לעוגה
  • 4 ביצים, גודל L, מופרדות
  • 6 כפות שטוחות (75 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות (כ־150 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית מלח
  • לפיזור: 1 כף סוכר חום
לציפוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שכבת פירות היער: שמים בקערה את כל מרכיביה, מערבבים ומועכים מעט. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
3. העוגה: שמים בקערה מתאימה את החלמונים, מוסיפים את 6 כפות הסוכר ומקציפים למרקם קרמי. מוסיפים את קליפת הלימון ואבקת האפייה ומקציפים קצרות, להטמעה. עוצרים, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים במרית למרקם אחיד.
4. אם צריך, מנקים ומייבשים היטב את קערת המערבל והמקצף. שמים בקערה את החלבונים, מוסיפים את המלח ומתחילים להקציף. כשנוצר קצף לבן, מוסיפים בהדרגה את 2 כפות הסוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב.
5. מעבירים בהדרגה את קצף החלבונים לקרם החלמונים ומערבבים בכל פעם בתנועות קיפול עדינות, לקבלת מרקם אחיד.
6. יוצקים לתבנית 1/2 מעיסת העוגה. מערבבים ומועכים שוב את תערובת פירות היער, ויוצקים כ־3/4 מהכמות לתבנית (את היתרה מאחסנים במקרר). יוצקים את המחצית השנייה של עיסת העוגה. מפזרים עליה את הסוכר החום.
7. אופים 40-35 דקות, עד שמרכז העוגה יציב וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
8. בינתיים, מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. את יתרת תערובת פירות היער טוחנים (בעזרת בלנדר מוט) למחית נוזלית.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית. יוצקים עליה מהקצפת ומורחים בצורה לא אחידה, מבלי להגיע לקצה העוגה. בעזרת כפית, מניחים בהיקף העוגה, במרווחים שווים, לפחות 10 תלוליות ממחית פירות היער. בעזרת גב הכפית, מושכים את תלוליות המחית, בתנועה מעט סיבובית, לכיוון מרכז העוגה – כך שתתקבל בסופו של התהליך מעין צורת פרח. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button