שף
שף
שכבות של עונג: עוגת קפה ואגוזים עם קרם תמרים

התמר במסכה: עוגות וקינוחים לחג עם הפרי הכי ישראלי

מעוגה בחושה ופשוטה לעוגת שכבות מרשימה ועד בונבוניירת תמרים שאפשר לתת כמתנה. מבחר מתוקים עם תמרים לפתיחת השנה החדשה

פורסם:
מבחר מתוקים עם תמרים לפתיחת השנה החדשה.
עוד מתכונים לחג בערוץ שף של לאשה:

ללא גלוטן, חלבית או פרווה:

עוגת שכבות אגוזים וקפה עם קרם תמרים

מצד אחד: אלגנטית ומרשימה, קלאסית לשולחן חג. מצד שני: מכינים אותה בקלי קלות.
המרכיבים (2 תבניות קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לעוגות
  • 200 גרם אגוזים, מומלץ תערובת של סוגים שונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה או קורנפלור (או קמח לבן, לגרסה עם גלוטן)
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 ביצים, גודל L–M
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים או חלב (בקר או צמחי)
לקרם התמרים־קקאו
  • 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס + 1/4 כוס מים רותחים
  • 350 גרם תמרים מגולענים (משקל נטו, מכל זן) או תמרים דחוסים (נמכרים באריזות ואקום ברשתות השיווק)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 1 כף אבקת סוכר
  • אפשרויות לעיטור: אגוזי לוז קלויים, פתיתי קוקוס, חמוציות
ההכנה
1. העוגות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את שתי התבניות.
2. שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים, הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומעבדים לעיסה אחידה.
3. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. הקרם: ממיסים את הקפה במים הרותחים ומניחים לצינון.
5. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, הקפה המומס ו־4 כפות מהשמנת. מעבדים לקרם חלק.
6. שמים בקערת המערבל את יתרת השמנת, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת. עוצרים, מוסיפים את קרם התמרים ומערבבים בתנועות קיפול – הקרם לא חייב להתקבל אחיד לגמרי.
7. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מורחים 1/3 מהקרם על כל אחת מהן ומניחים אותן זו על זו. את יתרת הקרם מורחים על דופנות העוגה. מאחסנים במקרר שעה לפחות, להקלת החיתוך. אם רוצים, מפזרים אגוזים לעיטור. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

קלה וטבעונית:

עוגת תמרים ותפוחים בחושה

קלילה ומעולה, עם ארומת תפוחים ושיבוצים של תמרים, ואפשר להוסיף גם אגוזים.
5 צפייה בגלריה
טבעונית: עוגה בחושה עם תמרים, תפוחים ואגוזים
טבעונית: עוגה בחושה עם תמרים, תפוחים ואגוזים
טבעונית: עוגה בחושה עם תמרים, תפוחים ואגוזים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זרעי ענבים, שמן זית עדין או שמן קנולה
  • 2/3 כוס (160 גרם) רסק תפוחים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) בירה לבנה (טבעונית) עם כ־5% אלכוהול
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס תמרים קצוצים, מכל זן
  • אפשרות: 1/2 כוס פקאן קצוץ
  • לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את השמן, רסק התפוחים, הסוכר, הבירה, הקינמון והמלח וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח, התמרים והפקאן (אם רוצים) ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.

חלבי או פרווה/טבעוני

ללא אפייה: בנופי תמרים

הקינוח הכיפי בגרסה בת ארבע שכבות, אחת מהן של תמרים. כל אחת מהשכבות תורמת טעם ומרקם שונים – והתוצאה היא ביס מושלם.
5 צפייה בגלריה
בכוס אישית: בנופי תמרים
בכוס אישית: בנופי תמרים
בכוס אישית: בנופי תמרים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(6–8 מנות בכלים אישיים)
  • 200 גרם עוגיות חמאה או עוגיות שיבולת שועל, מרוסקות גס (אפשר טבעוניות ואפשר ללא גלוטן)
  • 4 בננות, קלופות ופרוסות
לקרם התמרים
  • 250 גרם תמרים מגולענים (מכל זן) או תמרים דחוסים
  • 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס או 1 מכל שמנת להקצפה (אפשר גם שמנת לקפה או שמנת צמחית)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
לקצפת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 1 כף אבקת סוכר
  • להגשה: מייפל או סילאן
ההכנה
1. הקרם: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לקרם אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר להכין מראש ולאחסן עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא).
2. הקצפת: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
3. הרכבת המנה: מסדרים בכוסות בשכבות, לפי הסדר, שברי עוגיות, קרם תמרים, פרוסות בננה וקצפת. מזלפים סילאן או מייפל ומגישים.
  • איך שומרים? את המנה המוכנה – עד יומיים, במקרר.

חלבי או פרווה / טבעוני

ללא אפייה: בונבוניירת תמרים

חטיף בריא בקלי קלות, שמשאיר את התמרים כפי שהם ורק ממלא ועוטף אותם בעוד דברים טובים. מושלם גם כשי לחג למארחים.
את הטחינה אפשר להחליף בממרח חלווה או שוקולד. את האגוזים אפשר להחליף בפירורי ביסקוויטים או עוגה. במקרה כזה, אין צורך בהמתקה של המייפל.

5 צפייה בגלריה
ללא אפייה: בונבוניירת תמרים
ללא אפייה: בונבוניירת תמרים
ללא אפייה: בונבוניירת תמרים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (15 יחידות)
  • 15 תמרי מג'הול, מגולענים
למלית
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • 2 כפות מייפל
  • 100 גרם אגוזים, תערובת לפי הטעם, מרוסקים
לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות שמן קנולה
  • אפשרויות לעיטור: פיסטוק קצוץ, אגוזים קצוצים, חמוציות קצוצות, קוקוס
ההכנה
1. המלית: מערבבים את מרכיביה למרקם אחיד.
2. ממלאים את התמרים בכפית מהמלית, מהדקים.
3. הציפוי: ממסים בקערות נפרדות, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, את שני סוגי השוקולד (מריר/חלב ולבן). מוסיפים לכל קערה כף שמן ומערבבים היטב. טובלים מחצית מהתמרים בשוקולד הלבן ומפזרים עליהם מיד מהעיטורים. את המחצית השנייה טובלים בשוקולד המריר/חלב ומעטרים. אם רוצים, מזלפים על התמרים מהשוקולד השני. מצננים קצרות, במקרר או במקפיא, להתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.

פרווה או טבעוני:

מעמול תמרים־שוקולד פטנט

כל הטוב של המעמול (הבצק שנמס בפה, מילוי התמרים המתוק) בכלום עבודה (בטח יחסית למקור), ועם פטנט מפתיע (להכין אחד־אחד? לא עוד!) ושדרוג משמח (שוקולד, שידוך מושלם). אפשר להטביע בבצק צורות כמו במעמול קלאסי (את הקורצן אפשר למצוא בזול בשווקים ובחנויות הסטוק) ואפשר להטביע צורות אחרות או להשאיר כפי שהוא.
5 צפייה בגלריה
מעמול תמרים-שוקולד פטנט
מעמול תמרים-שוקולד פטנט
מעמול תמרים-שוקולד פטנט
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים
(תבנית 22X22 ס"מ)
לבצק
  • 150 גרם חמאה או מחמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 3 כפות (45 מ"ל) מיץ תפוזים או מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (66 גרם) סולת
  • 1/8 כפית מלח
למלית
  • 300 גרם תמרים (מכל זן) מגולענים וקצוצים
  • אפשרות: 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 100-50 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית מלח
  • לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה ומעבדים לבצק אחיד. מחלקים אותו לשני חלקים. משמנים את התבנית ומשטחים בה את אחד מחלקי הבצק. מאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות. את יתרת הבצק עוטפים ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (עד יום).
2. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בגודל התבנית. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מפזרים בה את המלית. בעזרת נייר האפייה, הופכים את הבצק המרודד על המלית. מסירים את הנייר (הבצק רך ונקרע בקלות, הדקו וחברו קרעים). אם רוצים, מטביעים בבצק דוגמה, בקורצן ייעודי או במזלג, או בכל אמצעי אחר.
5. אופים כ־25 דקות, עד ששולי המאפה מזהיבים. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button