שף
שף
צלי בשר בתפוחים ורימונים על אורז צהוב

הכינותי מראש: 2 מנות עיקריות לראש השנה שיחסכו לחץ וזמן

מארחים בראש השנה? הנה שתי מנות לא מסובכות שניתן לבשל כמה ימים לפני, ורק לחמם לפני שמגישים - צלי בקר ברימונים ותפוחים והודו ברוטב רימונים עם ירקות צלויים

מערכת שף
פורסם:

צלי בקר ברימונים ותפוחים

מתכון של איילת הירשמן. הפירות מעניקים למנה היחסית כבדה הזאת מתיקות וקלילות מפתיעות. היא תיראה נהדר על אורז צהוב, שיוסיף פה עוד רובד של צבע וטעם, אבל ניתן להגיש גם לצד אורז לבן או קוסקוס.
עוד מתכונים לראש השנה בשף:

המרכיבים (8 מנות)
  • 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • 1 נתח כתף בקר במשקל 1 ק"ג, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ
  • 2 כוסות (250 גרם) פרוסות תפוחים מיובשים אפשר להחליף ב־2 תפוחים, פרוסים ומגולענים, שמוסיפים לסיר בחצי השעה האחרונה של הבישול)
  • 3 גבעולי תימין
  • 1 מקל קינמון
  • קליפה מגוררת ומיץ מ־1 תפוז
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ רימונים
  • 1 כוס (240 מ"ל) יין אדום
  • אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה, גרגירי רימון, שקדים קצוצים
ההכנה
1. יוצקים את השמן לסיר גדול ורחב ומחממים. מוסיפים את נתחי הבקר, מתבלים אותם במחצית מכמות המלח, הפלפל והפפריקה ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כמה דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
2. בכף עץ, מקרצפים ומגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים שנדבקו אליו. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ־5 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהבצל שקוף. מחזירים לסיר את נתחי הבקר, מוסיפים את פרוסות התפוחים, התימין ומקל הקינמון, ומתבלים ביתרת התבלינים. מוסיפים את קליפת ומיץ התפוז ויוצקים את מיץ הרימון והיין, כך שיגיעו עד גובה המרכיבים (אם צריך, מוסיפים עוד קצת יין או מים). מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שנתחי הבקר רכים מאוד והרוטב מסמיך. במהלך הבישול בודקים מדי פעם, ואם חסרים בסיר נוזלים, מוסיפים עוד יין או מים.
3. ההגשה: מעבירים את הצלי, הפירות והירקות לכלי הגשה, מומלץ על אורז או קוסקוס. יוצקים מהרוטב שבסיר, ואם רוצים זורים פטרוזיליה, גרגירי רימון ושקדים קצוצים. מגישים.
  • איך מכינים מראש? עד יומיים לפני ההגשה, ושומרים במקרר. לפני ההגשה, מחממים בסיר.
אורז צהוב מהיר
מחממים 5 כפות שמן בסיר גדול, מוסיפים 2 בצלים קלופים וקצוצים דק ומטגנים כ־10 דקות על להבה בינונית־נמוכה, עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים 3 כוסות אורז (מומלץ אורז פרסי או יסמין) שטוף ומסונן ומטגנים כדקה. מוסיפים 1/2 1 כפיות מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות כורכום ו־1/2 4 כוסות מים או ציר עוף. מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין והאורז מוכן (במהלך הבישול בודקים, ואם צריך מוסיפים עוד מים או ציר עוף). משהים בסיר מכוסה 10 דקות. מגישים.

הודו ברוטב רימונים עם ירקות צלויים

מתכון של טליה הדר. מנה מרשימה וטעימה במעט מאמץ, שמשלבת חלק מסמלי החג - כרשה, גזר ורימונים. הטעמים של בית, וההגשה - של מסעדה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן. שימו לב, להכנת המנה מומלץ להשתמש בסיר רחב ונמוך שאפשר להכניס גם לתנור.
2 צפייה בגלריה
חזה הודו ברוטב רימונים וירקות
חזה הודו ברוטב רימונים וירקות
חזה הודו ברוטב רימונים וירקות
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (כ־8 מנות)
  • 1 חזה הודו נקבה שלם (כ־1 ק"ג)
  • 2 כפות שמן זית
  • 4-3 יחידות כרשה, חתוכות למקטעים באורך 10 ס"מ (החלקים הבהירים בלבד)
  • 4-3 גזרים (אפשר צבעוניים), קלופים וחתוכים למקלות
  • 4 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רכז רימונים
  • 2 ענפי רוזמרין
לרוטב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רכז רימונים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש או סילאן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • מלח, פלפל שחור
  • לעיטור: מחטי רוזמרין, גרגירי רימון
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. מחממים בסיר נמוך ורחב (מומלץ להשתמש בסיר שאפשר להכניס לתנור) את שמן הזית. מוסיפים את הכרשה, הגזרים ו־2 שיני שום ומטגנים על להבה גבוהה כ־5 דקות. מוסיפים את רכז הרימונים ומערבבים. מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־10 דקות, לריכוך קל.
3. בינתיים חותכים בנתח ההודו 5-4 חתכים אלכסוניים. נועצים בהם את יתרת השום.
4. בתום הבישול מפנים מקום במרכז הסיר ומניחים בו את נתח ההודו. מבשלים כך, ללא מכסה, במשך 5 דקות.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו.
6. יוצקים את הרוטב על הנתח. מניחים עליו את הרוזמרין ומסירים מהכיריים.
7. מכסים את הסיר (אם אין מכסה מתאים, מכסים אותו בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום. אם הסיר לא מתאים לתנור, מעבירים הכל לתבנית ומכסים). מכניסים לתנור ואופים כ־20 דקות. מוציאים, מסירים את הכיסוי ומרטיבים את ההודו בנוזלי הרוטב. מחזירים לתנור, מעלים את חומו ל־250 מעלות ואופים כ־10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון קל.
8. ההגשה: פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומעבירים לכלי הגשה. מניחים סביבו את הכרשה והגזרים ויוצקים רוטב בשפע. אם רוצים, מעטרים במחטי רוזמרין ובגרגירי רימון. מגישים, מומלץ על אורז לבן.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
  • איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד יום מראש. מחממים, מכוסה, בתנור או על הכיריים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button