שף
שף
עלי מנגולד ממולאים בשר ובורגול ברוטב סלק

עלי מנגולד ממולאים בשר ובורגול ברוטב סלק

העמדת סיר ממולאים מצביעה לעתים לא רק על טעם קולינרי אלא גם על מצב נפשי, על צורך בזמן מרגיע במטבח. הנה מתכון במיוחד לימים אלה

פורסם:
המרכיבים
(4 מנות)
  • 3-2 צרורות עלי מנגולד
למלית
  • 1/4 כוס בורגול עבה
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 2 כפות צנוברים, קלויים
לרוטב
  • 2 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 2 כפיות שמן, מומלץ קנולה
  • 3-2 כפיות סוכר

ההכנה
1. המלית: שמים את הבורגול בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשהים כרבע שעה, עד שהמים נספגים.
2. שמים בקערה את הבשר, הבצל, המלח והפלפל והצנוברים ומערבבים. מוסיפים גם את הבורגול ומערבבים היטב.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בסיר רחב ושטוח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך (בודקים בנעיצת מזלג).
4. בינתיים מכינים את עלי המנגולד: ממלאים סיר גדול במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכינים בצד קערת מי קרח. חולטים כל עלה בנפרד כחצי דקה ומעבירים מיד לקערת מי הקרח. מוציאים ומנערים מעודפי מים. חותכים ומוציאים את השדרה הלבנה שבמרכז העלה, אך משאירים את העלה בשלמותו.
5. מניחים בקצה כל עלה כדור ממלית הבשר ומשטחים מעט. מקפלים את העלה מימין ומשמאל מעל המלית ומגלגלים לגליל מהודק (עלים גדולים מאוד אפשר לחצות. עלים קטנים מצמידים יחד ומגלגלים כיחידה אחת). מסדרים את העלים בצפיפות בסיר הרוטב ומניחים עליהם צלחת הפוכה, כדי שלא ייפתחו במהלך הבישול.
6. מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר (עם הצלחת בתוכו), מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button