שף
שף
קרטיב אבטיח מלפפון ופירות יער

זה היה שידוך של קיץ: 6 מתכונים מרעננים עם אבטיח ומלפפון

לרגל יום האבטיח, החלטנו לחבר בינו לבין כוכב העונה השני - המלפפון - ולהגיש לשולחן (או סתם לסלון הממוזג) מתכונים קלילים, קרים וללא גלוטן, שאפשר להפוך בצ'יק גם לטבעוניים

פורסם:

קרטיב אבטיח-מלפפון ופירות יער

חמש דקות הכנה, כמה שעות המתנה – ויש קרטיבים מרעננים ובריאים שמבוגרים וילדים אוהבים (לא, אף אחד לא יוכל לנחש שיש בפנים מלפפון).

המרכיבים (כ־4 יחידות)
  • 1/2 1 – 2 כוסות קוביות אבטיח
  • 1/2 כוס עיגולי מלפפון קלוף
  • 3 כפות יוגורט טבעי (אחוזי שומן לפי הטעם)
  • 4 כפות מייפל טבעי (אפשר יותר, לאוהבים מאוד מתוק)
  • 1/2 כוס אוכמניות טריות או מוקפאות, או פרי יער אחר
אפשרות לקישוט:
  • 1 כף קוקוס טחון,
  • 5 עלי נענע קצוצים

ההכנה
1. שמים במכל הבלנדר את האבטיח, המלפפון, היוגורט והמייפל וטוחנים רק עד שמתקבל מרקם אחיד (טחינת יתר תניב מרקם מימי. מומלץ לטחון כך שייוותרו חתיכות מלפפון קטנות).
2. מפזרים כמחצית מכמות האוכמניות בתבנית הקרטיבים. ממלאים בתערובת האבטיח־מלפפון ומפזרים את יתרת האוכמניות. אם רוצים, מקשטים בקוקוס טחון ו/או בנענע קצוצה.
3. מאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, בכלי סגור במקפיא.
משתמשים בכוסות או בתבניות ארטיק עומדות? התחילו מפיזור קוקוס בתחתית הכלי ופזרו אוכמניות במהלך יציקת תערובת הקרטיב
טיפ לגרסה טבעונית: אפשר להשתמש בכמות זהה של שומן קרם הקוקוס (17% ומעלה. כדי להפריד בין שומן הקוקוס לנוזל, יש לצנן את פחית הקרם במקרר במשך כמה שעות). את המייפל אפשר להחליף בכמות זהה של דבש בתוספת כפית גדושה של אבקת סוכר.

קוקטייל רומנטי עם אבטיח ומלפפון


6 צפייה בגלריה
קוקטייל אבטיח מלון
קוקטייל אבטיח מלון
קוקטייל אבטיח מלון
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר )

המרכיבים (4 כוסות)
  • 3 כוסות קוביות אבטיח
  • 1 מלפפון, קלוף
  • 1 כפית מיץ לימון/ליים
  • אפשרות: כ־1/2 ס"מ ג'ינג'ר פרוס
  • 3/4-1/2 כוס נוזל שימורי ליצ'י (או מי סוכר, ראו טיפ)
  • 1 כוס (4 שוטים) וודקה או רום
להגשה
  • קרח
  • אפשרות: פרוסת אבטיח דקה, מלפפון פרוס דק, עלי בזיליקום
ההכנה
1. שמים במכל הבלנדר את האבטיח, המלפפון, מיץ הלימון, הג'ינג'ר (אם רוצים) ואת נוזל הליצ'י (או מי סוכר). טוחנים כ־2 דקות לנוזל אחיד. אם רוצים, מסננים אותו (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
2. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים (אפשר להכין עד שעתיים מראש. לנער היטב לפני המזיגה).
3. ממלאים את הכוסות בקרח ויוצקים אליהן את הקוקטייל. אם רוצים, משפדים פרוסת מלפפון על קיסם או שיפוד מתאים ומניחים על הכוס ו/או מוסיפים משולש אבטיח ועלי בזיליקום. מגישים מיד.
לא בעניין של ליצ'י? השתמשו במי סוכר במקומו. ממיסים כפית סוכר במעט מים רותחים ומוסיפים מים קרים, כך שבסך הכל תתקבל חצי כוס מי סוכר (אוהבים מתוק? הכינו כמות כפולה)

רול אבטיח ומלפפון עם גבינת חלומי

שילוב טעים והגשה מהנה במיוחד. ההמלצה שלי: הכינו כמות משולשת, כי אוכלים אותם במהירות האור.
6 צפייה בגלריה
רול אבטיח ומלפפון עם גבינת חלומי
רול אבטיח ומלפפון עם גבינת חלומי
רול אבטיח ומלפפון עם גבינת חלומי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר )

המרכיבים (12 יחידות)
  • 2 מלפפונים ארוכים
  • 2 פרוסות מ־1/2 אבטיח בעובי כ־1 ס"מ
  • כ־100 גרם גבינת חלומי
  • חופן עלי בייבי תרד (או עלי סלק או אחרים)
  • חופן עלי נענע טריים
  • אפשרות: עלי אורגנו טרי
ההכנה
1. בעזרת קולפן ירקות פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות וארוכות (טיפ: כשמגיעים לאמצע המלפפון וקשה להמשיך ולפרוס, זה הזמן להפוך אותו לצדו השני ולפרוס משם. הביאו בחשבון ש־3-2 הפרוסות הראשונות מכל צד לא יתאימו לשימוש במנה זו).
2. חותכים את האבטיח ואת גבינת החלומי למלבנים בעובי כ־1 ס"מ ובאורך הגדול במעט מרוחבן של רצועות המלפפון.
3. מחממים היטב מחבת יבשה (מומלץ מחבת פסים) וצורבים את מלבני החלומי כ־2 דקות מכל צד, עד שנראים בהם סימני צריבה. מניחים לצינון קל.
4. הרכבת המנה: מניחים לרוחב משטח העבודה רצועת מלפפון. מניחים באחד הקצוות שלה עלה בייבי, ועליו עלה נענע ועלה אורגנו (אם רוצים) כך שחלקם העליון יחרוג וייראה מעבר לרצועה. מניחים על העלים מלבן אבטיח ולצדו מניחים מלבן חלומי. מגלגלים את פרוסת המלפפון לסגירת הרול ומעמידים בצלחת. מכינים כך את כל הכמות. מגישים.
לגרסה טבעונית ותרו על הגבינה. טעים גם בלעדיה.

מרק יוגורט־מלפפון עם נגיעות אבטיח

גרסה מרעננת במיוחד לצזיקי האהוב, עם קוביות קטנטנות של אבטיח, שמוסיפות נגיעה מתקתקה. כיף להגיש את המרק הזה בכוסיות, אבל הביאו בחשבון שכוסית אחת לסועד לא תספיק.

6 צפייה בגלריה
מרק יוגורט מלפפון ונגיעות אבטיח
מרק יוגורט מלפפון ונגיעות אבטיח
מרק יוגורט מלפפון ונגיעות אבטיח
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר )

המרכיבים (10-8 כוסיות קטנות)
  • 2 מלפפונים גדולים, קלופים
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (אחוזי שומן לפי הטעם)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • חופן עלי נענע טריים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • כ־1/4 כפית מלח גרוס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: כ־2 ס"מ פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • להגשה: 1 כוס קוביות אבטיח קטנטנות
  • לקישוט: משולשי אבטיח קטנים, עלי נענע

ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי המרק בקערת מעבד המזון ומעבדים למרקם חלק ונוזלי למדי (אפשר גם לטחון בעזרת בלנדר מוט).
2. יוצקים את המרק לכוסיות כך שימלא עד 3/4 מגובהן. מוסיפים לכל כוסית כפית מלאה קוביות אבטיח. אם רוצים, מעטרים במשולש אבטיח ובעלי נענע. מגישים מיד.
  • איך שומרים? את המרק, ללא תוספת האבטיח, עד 3 ימים, במקרר. מערבבים היטב לפני ההגשה.

סלט אבטיח במלפפון

מנת נשנוש יפהפייה וטעימה שמגישים בתוך "כלי" שהוא חלק מהחגיגה.

6 צפייה בגלריה
מרק יוגורט מלפפון ונגיעות אבטיח
מרק יוגורט מלפפון ונגיעות אבטיח
סלט אבטיח במלפפון
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר )


המרכיבים (6 יחידות)
  • 3 מלפפונים גדולים ורחבים
  • 1 כוס קוביות אבטיח קטנטנות
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • אפשרות: 4-3 זיתי קלמטה קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון
  • כ־50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
ההכנה
1. חוצים כל מלפפון לאורכו ומרוקנים את תכולתו בעזרת כפית (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולשמור במקרר, בכלי סגור עם מי קרח).
2. מוסיפים לאבטיח את עלי הנענע ואת הזיתים (אם רוצים) ומערבבים. ממלאים את המלפפונים בסלט.
3. מזלפים על הסלט את מיץ הלימון. מפזרים את הגבינה ומגישים.
למנה טבעונית ותרו על הגבינה. אפשר להחליף אותה באגוזים או בשקדים קצוצים

סביצ'ה דג על משולשי אבטיח

השילוב של מליחות הדג עם רעננות המלפפון, חריפות הצ'ילי ומתיקות האבטיח (ויש עוד שלל הפתעות טעימות), יוצר ביס שהוא לא פחות ממושלם. גם פה, "כלי ההגשה" הוא לגמרי חלק מהמנה.

6 צפייה בגלריה
סביצ'ה דג על פלחי אבטיח
סביצ'ה דג על פלחי אבטיח
סביצ'ה דג על פלחי אבטיח
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר )


המרכיבים (9 יחידות)
  • כ־200 גרם פילה דג ים לבן, ללא עור (למשל, מוסר, דניס, פרידה או בס)
  • 1 מלפפון
  • 1/4 בצל סגול
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • אפשרות: 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 בצל ירוק
  • אפשרות: חופן עלי כוסברה
  • חופן עלי נענע
לתיבול
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1/4 כפית סומק
  • פלפל שחור
להגשה
  • 3 פרוסות מ־1/2 אבטיח בעובי כ־1/2 סנטימטר
  • אפשרות: חופן נבטוטים (עלי מיקרו)
  • 1 כף מיץ לימון
  • כ־1/4 כפית מלח, מומלץ גרוס
  • 2 כפות לאבנה, מומלץ על בסיס יוגורט
  • חופן אפונת ווסאבי קצוצה (להשיג בחנויות הפיצוחים)
ההכנה
1. קוצצים את הדג לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מגררים את המלפפון בפומפייה (מומלץ לסחוט אותו מעודפי נוזלים) ומוסיפים לקערה. פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות (מומלץ במנדולינה), קוצצים את הפלפל החריף, הג'ינג'ר (אם משתמשים) הבצל הירוק ועשבי התיבול ומוסיפים הכל לקערה. מערבבים.
2. התיבול: מוסיפים את כל מרכיביו לקערה ומערבבים (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולאחסן במקרר).
3. הרכבת המנה וההגשה: חותכים כל פרוסת אבטיח ל־3 משולשים ומניחים בצלחת הגשה. אם רוצים, מניחים על כל משולש מעט נבטוטים. מוסיפים לתערובת הדג את מיץ הלימון והמלח ומערבבים קלות. מחלקים את התערובת בין משולשי האבטיח. מוסיפים נגיעות קלות של לאבנה ומפזרים אפונת ווסאבי. מגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button