שף
שף
מוקפץ בקר וברוקולי

כמו במסעדה: נודלס עם בשר וברוקולי

למה להזמין טייק אוויי אם אפשר להכין לבד בקלות? דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של שף עם מתכון וטיפים מעולים למוקפץ זריז

פורסם:
כשמתחשק לי נודלס אסייתי כמו בטייק אוויי אבל אחד כזה זריז - זו המנה שאני מכינה. היא פשוטה וטעימה וכוללת טריק לריכוך בשר שאתם פשוט חייבים לאמץ.
טיפים:
1. הבשר: אפשר להשתמש בנתח כתף, ואפשר גם בסינטה או בשייטל. תוכלו לפרוס לבד, או לבקש עזרה בקצבייה.
2. הברוקולי: מומלץ מאוד להשתמש בברוקולי טרי, הקראנצ׳יות שלו תוסיף טעם ומרקם.
3. הנודלס: אני מעדיפה להשתמש באטריות שנמכרות בוואקום, בגלל המרקם הנגיס שלהן, אבל אפשר להשתמש בכל סוג נודלס אחר וגם אטריות אורז יתאימו מאוד.
4. המחבת: מומלץ מאוד להשתמש בווק, שצובר הרבה יותר חום ממחבת רגילה. כך הרוטב יתקבל סמיך והמרכיבים ייצרבו כמו שצריך.

נודלס עם בקר וברוקולי

המרכיבים (3 מנות)
  • 500 גרם נתח צלי כתף
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות רוטב סויה
להקפצה
  • 3 חבילות (600 גרם) נודלס חיטה בוואקום (או סוגים אחרים, ראו טיפ למעלה)
  • מים רותחים
  • 1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
  • 3 שיני שום, דפוקות וקצוצות
לרוטב
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות מירין או יין לבן
  • 4 כפות רוטב צדפות או רוטב הוי סטיר (כשר)
  • 1 כף סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • להסמכה: 1 כף קורנפלור + 3 כפות מים
  • לטיגון: כ־4 כפות שמן ניטרלי (שמן אבוקדו או זרעי ענבים)
  • להגשה: שומשום, שבבי צ'ילי
ההכנה
1. בעזרת סכין חדה, נפרוס את הבשר לפרוסות דקיקות נגד כיוון הסיבים (וללא הגיד במרכז). נעביר לקערה, נוסיף את אבקת הסודה והסויה ונערבב. נשרה במשך כ־20 דקות.
2. הרוטב: נערבב בקערה את כל מרכיביו. בקערה נפרדת נערבב את הקורנפלור והמים.
3. הנודלס: שרה אותן במים רותחים (אפשר לצקת מים מקומקום) במשך כ־3 דקות. נסנן ונשטוף במים קרים. נפריד את הנודלס בעדינות, בידיים. נניח בצד.
4. הברוקולי: ניצוק על הפרחים מים רותחים ונמתין 2 דקות. נסנן. נניח בצד.
5. נתחיל בהקפצה: נחמם ווק לחום מקסימלי. נוסיף שמן, ואחריו את פרוסות הבשר. נקפיץ כ־2 דקות בחום גבוה, עד שהבשר יהיה כ־80% עשוי. נוציא אותו לקערה.
6. נוסיף למחבת את השום ונקפיץ מעט. נוסיף את הברוקולי לצריבה קלה. נחזיר את הבשר (חשוב שהלהבה תהיה גבוהה כל הזמן) ונקפיץ 2–3 דקות – לא לבשל יותר מדי. נוסיף את הרוטב (ודאו שהסוכר לא נותר בתחתית הקערה). נקפיץ קצרות, עד שהרוטב יהיה לוהט, ונוסיף את תמיסת המים והקורנפלור. נוסיף מיד את הנודלס, נערבב היטב ונכבה את האש.
7. נגיש בקערות. נפזר על כל מנה כ־1/2 כפית שומשום. אם רוצים, אפשר לשדרג ולהוסיף חריפות גם בעזרת שבבי צ׳ילי חריף.
  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button