כשהתאהבתי במרק הספרדי היפה הזה, גיליתי שאפשר לעצור שלב קודם בהכנה ולהשתמש בו כרוטב: אני טוחנת את כל המרכיבים, אבל לא מוסיפה להם מים. ברוטב הממרחי הזה אני משתמשת במנות של דגים, ירקות וגם בשר.

אחו בלנקו: מרק ספרדי קר עם שקדים ושום
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
75
גרם
שקדים לבנים קלופים (3/4 כוס)
2
פרוסות חלה (או לחם לבן), ללא הקרום הקשה
2
שיני שום, קלופות
מלח
60
מ"ל
שמן זית (4 כפות)
30
מ"ל
מיץ לימון
120
מ"ל
מים קרים מהמקרר (1/2 כוס) + אפשרות לעוד
להגשה:
ענבים ירוקים
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
אחו בלאנקו: מרק ספרדי עם שקדים ושום
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/s1axy0011jgxההכנה
1. משרים את השקדים בקערת מים במשך כ־4 שעות. מסננים.
2. משרים את החלה במים במשך 3 דקות. סוחטים מעודפי מים.
3. מעבירים את השקדים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את השום והמלח ומעבדים לקרם חלק.מוסיפים את החלה, שמן הזית ומיץ הלימון ומעבדים לקבלת ממרח.
4. מוסיפים לממרח, תוך כדי פעולת המכשיר, את חצי כוס המים. אם התוצאה סמיכה מדי ולא חלקה מספיק, ממשיכים להוסיף עוד מים ומעבדים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
5. אם רוצים, מסננים את הקרם (ללא סינון, השקדים יורגשו יותר). מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
6. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים ענבים ומעט שמן זית ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.








