מאפינס תבלינים וריבת תפוזים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
17
מאפינס תבלינים וריבת תפוזים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית שקעים 12 יחידות
למלית: 1/2 כוס ריבת תפוזים
לקראמבל:
4 כפות
שמן
1/2 כוס
קוקוס טחון (70 גרם)
1/2 כוס
סוכר (100 גרם)
1/2 כוס
קמח (70 גרם)
למאפינס:
2
ביצים
1/2 כוס
שמן (120 מ"ל)
3/4 כוס
סוכר (150 גרם)
1/2 כוס
(120 מ"ל) חלב, קרם קוקוס, משקה חלב צמחי או מיץ תפוזים
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
1/2 כפית
אבקת אפייה
1/8 כפית
מלח
1/4 כפית
קינמון טחון מגורר
1/8 כפית
אגוז מוסקט
1/8 כפית
ג'ינג'ר יבש טחון
1 כוס
קמח תופח (140 גרם)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את שקעי התבנית או מניחים בהם עטרות נייר.
2. אם רוצים, מכינים את הקראמבל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים־ממוללים בידיים עד שמתקבלים פירורים. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש (עד 3 ימים).
3. המאפינס: שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמן, הסוכר, החלב (או תחליפיו) וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. מחלקים כ־2/3 מהעיסה בין התבניות (כך שתמלא כמחצית מגובהן). מניחים בכל תבנית כפית גדושה של ריבה. מכסים את הריבה ביתרת העיסה. מסיימים בפיזור הקראמבל.
5. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • טיפ: אפשר להכין את המאפינס בלי שכבת הקראמבל. טעימים גם ככה!
  • איך שומרים: עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או 3 חודשים במקפיא.