קציצות בשר ברוטב פירות קיץ

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר רכים מאוד ברוטב שכולו פירות קיץ. צריך רק אורז או קוסקוס בצד, וסגרתם כל פינה אפשרית.

פורסם: 19.08.21, 07:59
אני יודעת, חם שם בחוץ, ופה לפנינו זה ממש ולגמרי "סיר", והוא מהביל - אבל בתוכו יש כל מה שאתם רוצים לאכול עכשיו: כדורי בשר רכים מאוד ברוטב שכולו פירות קיץ, מתקתק־חמצמץ. צריך רק אורז או קוסקוס בצד, וסגרתם כל פינה אפשרית.

המרכיבים (10-8 מנות)

לכדורי הבשר
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כפית מלח, 1/2 כף בהרט, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (100 גרם) פירורי לחם
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 ביצה
לרוטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות או 2 כוסות עגבניות קצוצות גס
  • 3 כוסות מרק עוף או מים
  • 1 כף סוכר חום,
  • 1/2 כפית מלח, 1/2 כף בהרט, 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כוסות פירות קיץ קצוצים (למשל ענבים, מנגו ושזיפים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: 4-3 עלי גפן, קצוצים גס
  • אפשרות להגשה: עלי גפן או עלי תבלין טריים
ההכנה
1. כדורי הבשר: שמים בקערת מעבד המזון את הבצל, השום, שמן הזית והפטרוזיליה ומעבדים למחית. מעבירים מחצית מהכמות לסיר הבישול. מעבירים את המחצית הנותרת לקערה. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון ואת כל שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה כדורים בגודל שזיפים.
2. הרוטב: מוסיפים למחית שבסיר את שמן הזית והעגבניות. מבשלים 2 דקות תוך ערבוב על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את מרק העוף (או המים) ואת כל התבלינים. מוסיפים את הפירות ומיץ הלימון, ואת עלי הגפן (אם רוצים). מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית.
3. מניחים את כדורי הבשר בסיר (הרוטב לא יכסה אותם עד הסוף. אם נראה שחסר רוטב – מוסיפים עוד קצת מים או מרק). מבשלים 5 דקות בלי להזיז את הכדורים (כדי שלא יתפרקו) על להבה בינונית־גבוהה. הופכים אותם בזהירות, בכף, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב סמיך וכדורי הבשר עשויים. מכבים את הלהבה ומשאירים בסיר סגור 10 דקות.
3. ההגשה: אם רוצים, מפזרים עלים טריים. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.