מרק קר עם תרד ומנגולד
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מרק קר עם תרד ומנגולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
25
גרם
חמאה
4
שיני שום, כתושות
400
גרם
עלי תרד טריים או מוקפאים
1
חבילה
עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד, שטופים וחתוכים
1
ליטר
מים (4 כוסות)
45
מ"ל
מיץ לימון (3 כפות)
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית
אגוז מוסקט מגורר
להגשה:
שמנת מתוקה או שמנת לבישול
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את עלי התרד (אם הם מהקפאה, אין צורך להפשיר מראש) והמנגולד, מכסים ומאדים כ־4 דקות על להבה בינונית. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה ל־4 דקות נוספות.
2. מדליקים שוב את הלהבה, מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.
3. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם אחיד. מאחסנים במקרר לצינון, שעתיים לפחות.
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מזלפים לכל קערה שמנת מתוקה ושמן זית, ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.