לא ברור איפה נולדה המנה הטעימה הזו, שמשלבת תבלינים ומרכיבים מהמטבח ההודי: האם באמת נולדה בתת-היבשת הגדולה או שאולי דווקא במסעדה לונדונית של משפחה ממוצא הודי? יש גם טענות שבכלל מדובר במנה שהיא סקוטית אסלית. כך או כך, נישאר עם המרכיבים והטעמים ההודיים, ונמשיך ליהנות. במקור, מקובל להכין את המנה עם יוגורט, אבל אנחנו השתמשנו בקרם קוקוס והתבשיל התקבל ארומטי, בדיוק כמו שצריך (שימו לב שבמתכון משתמשים בפחית שלמה של קרם קוקוס - חלק במשרה וחלק בתבשיל). מומלץ להגיש את הצ'יקן טיקה על אורז, ואת המתכון בשבילו תמצאו מיד אחרי המתכון לעוף.
המרכיבים (4 מנות)
- 700 חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
- לטיגון העוף: 2 כפות שמן
למשרה
- 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) קרם קוקוס
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון
לרוטב
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר
- אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כף גאראם מסאלה (ראו טיפ בהמשך)
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3/4 פחית (300 מ"ל) קרם קוקוס
- מלח, פלפל שחור
- אפשרות להגשה: אורז לימוני (ראו בהמשך), כוסברה
ההכנה
1. המשרה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מוסיפים את העוף, מערבבים, מכסים ומשהים שעה לפחות (עד 6 שעות, במקרר).
2. הטיגון: מחממים במחבת את 2 כפות השמן. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים על להבה גבוהה עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
3. הרוטב: מחממים במחבת נקייה את 2 כפות השמן. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר, ואם רוצים – גם את הפלפל החריף, ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה (כ־3 דקות). מוסיפים את התבלינים והסוכר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת קרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף ומבשלים עוד כדקה, לחימום. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
- טיפ: לא מצאתם גאראם מסאלה? ערבבו 1/4 כף מכל אחד מהתבלינים הבאים: ציפורן, קינמון, הל וכמון טחונים
מתכון בונוס: אורז בלימון
(4 מנות) מחממים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים 1 כפית תבלין קארי (או 2 עלי קארי טריים), 1 כפית כורכום ואפשר גם 1 כפית גרגירי חרדל שחור. מטגנים כדקה. מוסיפים 1 כוס אורז בסמטי ומערבבים היטב. מוסיפים 1 כפית מלח ומערבבים. מוסיפים 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים רותחים ו־2 כפות מיץ לימון. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה, ומבשלים 10 דקות. פותחים, מניחים על האורז פרוסות מ־1/2 לימון, סוגרים ומבשלים 10 דקות נוספות. מוכן.