בומב שוקולד

טריפל מתוק לקיץ: 3 מתכונים קלים להכנה שירעננו את הימים החמים

חן שוקרון, בעלת הבלוג “מתוקים שלי” וחן מזרחי, בעלת הבלוג "חן במטבח", מציעות שלושה מתכונים מתוקים במיוחד שיקררו לכם את ימי הקיץ החמים ושאפשר להכין ביחד עם הילדים בחופש

מוגש מטעם מילקה
פורסם:

בומבים אישיים במילוי מוס שוקולד לבן

מתכון: חן שוקרון, בעלת הבלוג “מתוקים שלי”

4 צפייה בגלריה
בומב שוקולד
בומב שוקולד
בומבים במילוי מוס שוקולד לבן
(צילום: חן שוקרון)

קל | 10-12 יחידות | כ-25 דקות הכנה | תבנית שקעים עגולים
המרכיבים:
למוס שוקולד לבן:
  • 100 גרם שוקולד לבן Milka, שבור לקוביות
  • 2 כפות (30 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% או 30%
  • 3/4 כוס (180 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
לבסיס:
  • 1 חבילת עוגיות אוראו במילוי וניל
לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד אקסטרה קקאו Milka (או שוקולד חלב Milka), שבור לקוביות
  • 3 כפות (45 מ״ל) שמן צמחי
לקישוט:
  • קוביות שוקולד Milka, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד וכל קישוט שאוהבים
אופן ההכנה:
מכינים מוס שוקולד לבן:
1. שמים בקערה את השוקולד ו–2 כפות שמנת להקצפה וממיסים בעדינות במיקרוגל. מערבבים היטב להמסה מלאה.
2. מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה נפרדת מקציפים 3/4 כוס שמנת להקצפה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות לקבלת מוס חלק ואחיד.
4. מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את השקעים שבתבנית (אפשר גם בעזרת 2 כפות).
5. מניחים מעל המוס עוגיית אוראו.
6. מעבירים למקפיא ל–6 שעות לפחות או ללילה שלם.
מצפים את הבומבים:
1. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את הבומבים מהתבנית ומניחים אותם מעל רשת כשהעוגייה למטה (מומלץ להניח מתחת לרשת נייר אפייה או תבנית חד פעמית).
2. שמים בקערה שוקולד אקסטרה קקאו ושמן וממיסים בעדינות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת נוזלית.
3. מעבירים לכלי נוח למזיגה ויוצקים על גבי כל חצי כדור המונח על הרשת לציפוי מלא. מקשטים מיד, כל עוד השוקולד נוזלי, בקוביות שוקולד, סוכריות וכו'.
4. שומרים בקירור עד להגשה.

קוביות פאדג' שוקולד קפואות מ-3 מרכיבים בלבד

מתכון: חן מזרחי, בעלת הבלוג "חן במטבח"
הקוביות האלו הן כמו ממתק של גלידת שוקולד קרמית, עשירה בטעם ומושלמת לקיץ, עם שכבה של גודיז שאוהבים - אגוזים, פטל וזילופים של שוקולד לבן. אז אם בא לכם משהו מתוק וקר, שולפים קובייה מהמקפיא ונהנים מהטעם.

4 צפייה בגלריה
קוביות פאדג' שוקולד
קוביות פאדג' שוקולד
קוביות פאדג' שוקולד
(צילום: אסף מזרחי)

המרכיבים ל-18-12 קוביות אישיות:
לתערובת הפאדג':
  • 300 גרם שוקולד חלב Milka אגוזים וצימוקים
  • 3/4 כוס קרם קוקוס
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
לגודיז:
  • כ-1/4 כוס פטל קפוא או טרי
  • כ-1/4 כוס אגוזי לוז או כל אגוז אחר שאוהבים
  • 100 גרם שוקולד לבן Milka, שבור לקוביות
  • 1 כף קרם קוקוס
*השימוש בכוס מידה של 250 מ"ל
אופן ההכנה:
  • 1. מניחים בקערה את שוקולד חלב Milka אגוזים וצימוקים ומכניסים לחימום במיקרוגל לדקה. מוציאים, ממתינים כמה שניות ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס.
2. מוסיפים לקערה את קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
4. מפזרים מעל את הפטל ואת אגוזי הלוז.
5. מניחים בקערה קטנה את השוקולד הלבן ואת קרם הקוקוס ומכניסים לחימום במיקרוגל לדקה. מוציאים, ממתינים כמה שניות ומערבבים עד שכל השוקולד נמס. מזלפים מעל הפאדג'.
6. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, מוציאים וחותכים לקוביות בגודל ביס.
7. שומרים את קוביות הפאדג' במקפיא בקופסה אטומה.

טרייפל קרם שוקולד לבן

מתכון: חן שוקרון, בעלת הבלוג "מתוקים שלי"

4 צפייה בגלריה
טרייפל קרם שוקולד לבן
טרייפל קרם שוקולד לבן
טרייפל קרם שוקולד לבן
(צילום: חן שוקרון)

המרכיבים לכלי הגשה עגול בקוטר 15 ס״מ (נפח 1 ליטר):
לקרם השוקולד הלבן:
  • 2 חבילות (200 גרם) שוקולד לבן Milka
  • 1/4 כוס (60 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ״ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
לשכבות העוגיות:
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 12 עוגיות אוראו מצופות שוקולד
לקישוט:
  • 1 חבילה (100 גרם) שוקולד לבן Milka
ההכנה:
מכינים קרם שוקולד לבן:
1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה יחד עם 1/4 כוס שמנת להקצפה. מחממים בעדינות במיקרוגל, בכל פעם 10-5 שניות בלבד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
2. שמים בקערה את הגבינה, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב עד להטמעה.
3. בקערת מיקסר מקציפים אחת וחצי כוסות שמנת להקצפה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, בכל פעם שליש מהכמות, עד להטמעה מלאה. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס״מ.
מרכיבים את הטרייפל:
1. שוברים את עוגיות האוראו במילוי וניל לשברים גסים ואת עוגיות האוראו המצופות בשוקולד חותכים עם סכין חדה לרבעים.
2. מניחים מחצית משברי העוגיות בבסיס הכלי ומניחים מחצית מרבעי העוגיות צמוד לשוליים.
3. מזלפים מעל שכבת העוגיות חצי מכמות קרם השוקולד הלבן (אפשר גם בעזרת כף).
4. מניחים מעל הקרם את המחצית השנייה של שברי העוגיות ומצמידים לשוליים את שאר רבעי העוגיות. מזלפים מעל את הקרם שנותר. מעבירים לקירור.
מכינים תלתלי שוקולד לבן לקישוט:
1. מחממים קלות במיקרוגל חבילת שוקולד שלמה כ-20-10 שניות, או רק עד שהשוקולד הופך רך אבל לא נוזלי.
2. בעזרת קולפן ירקות מגלפים מהשוקולד הרך תלתלי שוקולד. שומרים בקירור עד לשימוש.
ההגשה:
1. מוציאים את הטרייפל מהמקרר, מקשטים בתלתלי שוקולד לבן ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button