קוביות סלמון ופיסטוק ברוטב סילאן

מנוע סילאן: 5 מתכונים מיוחדים לראש השנה עם דבש תמרים - מהפתיח ועד הקינוח

בסלמון, בעוגת הבשר, בסלט הרענן וכמובן בקינוח - דבש התמרים האהוב מוסיף לכל מנה מתקתקות עשירה והופך אותה לישראלית במיוחד. נעמה רן מגישה ארוחת חג שלמה עם סילאן

פורסם: 29.08.21, 07:41
ארוחת חג שלמה בטעמים מתקתקים ומקומיים לשנה החדשה. שימו לב, בכל המתכונים נעשה שימוש בסילאן טבעי, ללא תוספת סוכר.

תפריט ל־8-6 סועדים

  • קוביות סלמון ופיסטוק בסילאן
  • סלט כרוב ותפוחים ברוטב סילאן ולימון
  • עוגת בשר בסילאן בעטיפת מנגולד
  • ירקות ירוקים ברוטב שום וסילאן
  • מוס תמרים וחלווה


קוביות סלמון ופיסטוק ברוטב סילאן

פתיח קליל וכיפי, רך מבפנים ופריך מבחוץ, עם טאץ' אסייתי עדין.
6 צפייה בגלריה
קוביות סלמון ופיסטוק ברוטב סילאן
קוביות סלמון ופיסטוק ברוטב סילאן
קוביות סלמון ופיסטוק ברוטב סילאן
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (6-4 מנות)
  • 500 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל כ־2 ס"מ
לציפוי
1/3 כוס מיונז
  • 1 כפית אבקת ווסאבי או ממרח חרדל חלק
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 100 גרם פיסטוק טבעי, גרוס
  • 50 גרם אגוזי מלך טבעיים, גרוסים
  • 1 כף שומשום שחור
לרוטב
  • 3 כפות סילאן
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מיץ ליים או לימון
  • אפשרות: 1/4 כפית אבקת צ'ילי
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. הציפוי: מערבבים בקערה את המיונז, הווסאבי (או החרדל), המלח והפלפל. מוסיפים את קוביות הסלמון ומערבבים בעדינות.
3. מפזרים בצלחת מתאימה את השום, הפיסטוק, האגוזים והשומשום ומערבבים. מגלגלים את קוביות הסלמון בתערובת, לציפוי מכל הצדדים. מניחים בתבנית (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר או עד חודש מראש ולהקפיא).
4. ממקמים את התבנית בשליש העליון של התנור ואופים 13-10 דקות, עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו (אפשר להכין עד שבועיים מראש).
6. מזלפים את הרוטב על הסלמון ומגישים.

סלט כרוב עם קולרבי ותפוחים ברוטב לימון וסילאן

סלט רענן שמשלב חמצמצות ומתיקות. את התפוחים אפשר להמיר בכחצי כוס של גרעיני רימון.
6 צפייה בגלריה
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (6 מנות)
  • 1/2 כרוב בינוני
  • 2-1 תפוחים מתוקים (מומלץ עם קליפה אדומה)
  • 1 קולרבי
  • 1 חבילה ארוגולה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
לרוטב
  • 1 כפית קליפת לימון או ליים מגוררת
  • 2 ליים או 1 לימון, קלופים היטב וללא גרעינים
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • להגשה: 2 כפות סילאן
ההכנה
1. הרוטב: טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקרר).
2. פורסים דק את הכרוב ואת התפוחים, קולפים את הקולרבי וחותכים אותו לגפרורים או לקוביות. מעבירים לקערה ומוסיפים את הארוגולה והאגוזים. יוצקים את הרוטב ומערבבים (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר. את התפוחים והארוגולה מומלץ להוסיף לפני ההגשה).
3. מזלפים את הסילאן על הסלט ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

עוגת בשר בסילאן עטופה בעלי מנגולד

מנה מרשימה שנראית הרבה יותר מסובכת ממה שהיא באמת.
6 צפייה בגלריה
עוגת בשר בסילאן עטופה בעלי מנגולד
עוגת בשר בסילאן עטופה בעלי מנגולד
עוגת בשר בסילאן עטופה בעלי מנגולד
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית, אפשר קפיץ, בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 2 חבילות עלי מנגולד
למלית
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1 ק"ג בשר בקר או כבש טחון
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כף סומאק
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח, פלפל שחור
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • אפשרות: 4-3 כפות צנוברים קלויים
לרוטב
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 4 כפות סילאן
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: 2 כפות צנוברים קלויים
ההכנה
1. המלית: מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים תוך כדי הפרדת הבשר וערבובו בכף עץ, עד שהוא עשוי ופירורִי. מוסיפים את העגבניות, הסילאן והתבלינים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם עוד 30-20 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים (אם צריך, מסיימים את הבישול ללא מכסה, לאידוי הנוזלים). טועמים ומתקנים תיבול. מניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
2. מוסיפים לסיר את פירורי הלחם, הביצים והצנוברים (אם רוצים) ומערבבים היטב. מניחים בצד.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. מרתיחים מים בסיר גדול ומכינים קערה גדולה עם מי קרח. חולטים את המנגולד במים הרותחים במשך דקה־שתיים, לריכוך. מסננים ומעבירים למי הקרח. מסננים.
5. מסירים כ־2/3 מהגבעול הלבן (כולל השדרה שבמרכז העלים) ונפטרים ממנו.
6. הרכבת העוגה: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. בוחרים את עלי המנגולד היפים והשלמים ביותר (הם יהיו המעטפת החיצונית של המנה) ומרפדים בהם את התבנית, מעט בחפיפה זה לזה וכך ששוליהם יחרגו מעבר לדפנות. יוצרים שכבה נוספת של עלים. ממלאים במלית הבשר, מיישרים אותה ומהדקים קלות. סוגרים את שולי העלים על המלית ומוספים עוד עלים, לכיסוי מלא של המלית.
7. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים. יוצקים על המאפה.
8. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את המאפה בתוכו 15 דקות נוספות. מוציאים (אפשר להכין יומיים מראש ולחמם, עטוף, בתנור, לפני ההגשה).
9. ההגשה: מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את התבנית על צלחת הגשה מתאימה (שימו לב לרוטב, מומלץ להשתמש בצלחת בעלת דפנות). מפזרים את הצנוברים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

ירקות ירוקים בשמן זית, שום וסילאן

השימוש בירקות טריים וקפואים הופך את המנה הזו למאוד ידידותית להכנה לפני אירוח. חשוב לשמור על פריכות הירקות, לכן הבישול קצר.
6 צפייה בגלריה
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
ירקות מבושלים ברוטב סילאן ושום
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (8-6 מנות)
  • 3 זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי כ־3/4 ס"מ
  • 1 ראש ברוקולי טרי, מחולק לפרחים
  • 1 כוס תרמילי אדממה או אפונה מוקפאת
  • 3 כוסות שעועית עדינה, מוקפאת או טרייה
  • 1 שקית (400 גרם) לבבות ארטישוק מוקפאים
לרוטב
  • 2 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ תפוחים או רימונים
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית חרדל (חלק או מגורען)
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית סומאק
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מרתיחים שפע מים בסיר גדול. חולטים בהם את הירקות בזה אחר זה, ומעבירים אותם בכף מחוררת לקערה: את הזוקיני חולטים כ־3 דקות ואת הברוקולי כ־2 דקות, ומוציאים. מכניסים את האדממה (או האפונה), מביאים לרתיחה חוזרת וחולטים כ־2 דקות. מכניסים יחד את השעועית והארטישוק וחולטים כ־3 דקות. לאחר החליטה מחלצים מתרמילי האדממה את הפולים וחותכים את לבבות הארטישוק לרבעים (אפשר להכין עד יום מראש. לפני ההגשה יוצקים על הירקות מים רותחים, ממתינים דקה־שתיים ומסננים).
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הירקות החמים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

ללא גלוטן: מוס תמרים וחלווה

6 צפייה בגלריה
מוס חלווה ותמרים
מוס חלווה ותמרים
מוס חלווה ותמרים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (12-8 מנות)
  • 250 גרם תמרים מגולענים (אפשר להשתמש בתמרים דחוסים)
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 4 כפות סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה: שבבי שקדים קלויים, סילאן
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, מכל אחד מהשמנת, את הטחינה, הסילאן והווניל ומעבדים לקרם חלק.
2. מעבירים את הקרם לקערת המערבל ומקציפים. במהלך ההקצפה, מזלפים פנימה את מכל השמנת הנותר. מקציפים עד לקבלת מוס חלק ואוורירי (מומלץ להכין בסמוך להגשה, אבל אפשר גם עד 3 ימים מראש).
3. מחלקים את המוס לכוסות (בעזרת כף או דרך שק זילוף). מפזרים שקדים, מזלפים סילאן ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר או עד חודשיים במקפיא
  • טיפ: אפשר להקפיא ולהגיש כארטיק!
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.