שף
שף
חיתוכיות גבינה ותפוחים כשרות לפסח

בלי קמח: חיתוכיות גבינה ותפוחים כשרות לפסח

קלילות ומענגות, נטולות גלוטן, מופחתות ושומן ומתאימות בול לחג (וגם לשאר השנה). ויש גם טיפ שימנע סדקים במהלך האפייה

פורסם:

המרכיבים (תבנית בגודל 30X30 ס"מ):
לתפוחים המקורמלים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 10 גרם חמאה
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית או פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לעוגה
  • 3 גביעים (750 גרם) גבינה 9%-5% שומן
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, אחוזי שומן לבחירתכם
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1 שקיק (10 גרם)
  • סוכר וניל
  • 4 ביצים בגודל M
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לציפוי
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה, אחוזי שומן לבחירתכם
  • 3 כפות גדושות אבקת סוכר
ההכנה
1. התפוחים: שמים במחבת בינונית את הסוכר ומחממים על להבה גבוהה 3-2 דקות, עד שהוא נמס בקצוות וצבעו משתנה לקרמלי בהיר. מוסיפים את החמאה ואת התפוחים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, 9-7 דקות, עד שהסוכר מתקרמל והתפוחים מתרככים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל־190 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית, מרפדים בנייר אפייה כך שיכסה גם את הדפנות, ומשמנים גם אותו.
3. העוגה: שמים בקערה גדולה את הגבינה, השמנת החמוצה, אבקת הפודינג, הקורנפלור וסוכר הווניל וטורפים לקרם חלק.
4. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 6-5 דקות, למקצפת יציבה ורכה. מעבירים מצקת מלאה במקצפת לקערת קרם הגבינה וטורפים היטב, להשוואת מרקמים. מוסיפים את יתרת המקצפת ומערבבים בתנועות קיפול, למרקם אחיד. מוסיפים את התפוחים המקורמלים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים 12 דקות. מורידים את חום התנור ל־140 מעלות ואופים עוד 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשעה. מעבירים למקרר ומצננים 3 שעות לפחות.
6. הציפוי: שמים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים לקרם אחיד. יוצקים על העוגה ומיישרים. אם יש זמן - מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות. חותכים לריבועים. מגישים.
טיפ: כדי למנוע סדקים בעוגה מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם קוביות קרח, שיספקו אדי מים במהלך האפייה
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים
  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button