סיר פרגיות עם דלעת וערמונים
כשר
בשרי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
סיר פרגיות עם דלעת וערמונים
(צילום: גיא בהר)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 ק"ג פרגית (ירכי עוף) שלמות (בלי עצם אבל עם עור)
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול, חתוך לשמיניות
1 דלעת ערמונים או כ־500 גרם דלעת רגילה, חתוכה
מעט אבקת קינמון
100 גרם ערמונים בוואקום
2 ענפי רוזמרין
להגשה: מעט כוסברה, קצוצה
לרוטב:
1 כף אבקת קארי הודי
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
2-1 שיני שום, כתושות
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
כ־1 כוס מים רותחים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. נמליח ונפלפל את הפרגיות.
2. לסיר שטוח ורחב שאפשר להכניס לתנור, ניצוק את שמן הזית, נלהיט את הפרגיות על הצד של העור למשך 5 דקות ונהפוך. נפזר בין הפרגיות את הבצל והדלעת, נפדר אותן במעט קינמון וננקד בערמונים.
3. נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונוסיף לסיר אותו ואת הרוזמרין. אם נרצה נשפריץ על כל פרגית עוד שפריץ קטן של דבש. נביא לרתיחה, ואחרי שירתח נכסה ונבשל על אש קטנה למשך 40 דקות.
4. לפני ההגשה נחמם תנור ל־200 מעלות ונעביר למכת חום של כרבע שעה. נוציא ונקשט בכוסברה קצוצה.