טעים ומקורי. עוגות סברינה אישיות טבעוניות

הפתעה לאורחים: קבלו חמישה מתכונים מקוריים שיעשו לכם שולחן חג שמח וצבעוני

על ארוחת חג אסייתית חשבתם? ומה עם שילוב של אטריות עם מנגו? קבלו חמישה מתכונים חגיגיים ומפתיעים, ממנת הפתיחה ועד הקינוח, שייקחו את האורחים שלכם לטיול בין ניחוחות המזרח הרחוק

מוגש מטעם "מזרח ומערב"
פורסם:

סלט קר עם אטריות סובה וחטיף אצות

סלט אטריות סובה קר, טעים וקל להכנה עם כרוב סגול, גזר, בצל ירוק ואצות מיובשות מעל, שמעניקים לו צבעוניות מהממת, ברוטב סויה ומייפל אסייתי
מתכון: מערכת Foody
6 צפייה בגלריה
סלט קר עם אטריות סובה וחטיף אצות
סלט קר עם אטריות סובה וחטיף אצות
(צילום: נמרוד סונדרס)
מצרכים:
לרוטב:
  • 60 מ"ל או 1/4 כוס חומץ אורז מזרח מערב
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
  • 4 כפות רוטב סויה YAMASA מזרח ומערב
  • 2 כפות סירופ מייפל טבעי
לסלט:
  • 1 שקית אטריות סובה מזרח מערב
  • 1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
  • 1 כף שומשום קלוי
להגשה:
  • 1 שקית חטיף אצות מיובשות מזרח מערב גזורות לרצועות
  • בצל ירוק
אופן הכנה:
1. הכנת הרוטב: שמים את כל המרכיבים בתוך צנצנת, סוגרים ומשקשקים לרוטב אחיד.
2. הכנת האטריות: מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את האטריות ומבשלים לפי הוראות היצרן, כ-4-5 דקות.
3. מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מעבירים לקערה גדולה.
4. מוסיפים לקערה את כל הירקות והרוטב ומערבבים היטב.
5. מפזרים מעל את רצועות חטיף האצות ובצל ירוק ומגישים.

סלט אסיאתי עם אטריות ומנגו

סלט אסיאתי עם אטריות שמוכנות בשניות, מנגו ורוטב נפלא.
מתכון: אופיר חגי, באדיבות מערכת Foody
6 צפייה בגלריה
סלט אסיאתי עם אטריות ומנגו
סלט אסיאתי עם אטריות ומנגו
(צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל)
מצרכים:
לסלט:
  • 2 שקיות או 200 גרם אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
  • 1 כוס פולי סויה (אדממה) מבושלים
  • 1 כוס מנגו טרי, קוביות
  • 1 צרור נבטים
  • 1 כוס כוסברה עלים
לרוטב:
  • 6 כפות רוטב סויה YAMASA מזרח מערב
  • 3 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
  • מיץ ליים מליים שלם, או לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות שורש ג’ינג’ר מגורר
  • פלפל צ’ילי אדום חריף, פרוס, לפי הטעם
להגשה:
  • פרוסות בצל ירוק
  • שומשום בטעם רוטב סויה / שומשום שחור מזרח מערב
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה:
1. שמים את האטריות במסננת, שוטפים היטב תחת מים פושרים במשך כמה דקות ומסננים. האטריות מוכנות לאכילה.
2. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומשקשקים לאיחוד.
3. מעבירים את האטריות לקערת הגשה, מוסיפים את הנבטים, האדממה, עלי הכוסברה והמנגו, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
4. מפזרים מעל את השומשום, הבצל הירוק והקשיו הקלוי ומגישים.

סלמון אסיאתי עם קראסט אפונת וואסבי

מתכון: מערכת Foody
6 צפייה בגלריה
דג סלמון אסייתי עם קראסט אפונת וואסבי
דג סלמון אסייתי עם קראסט אפונת וואסבי
דג סלמון אסייתי עם קראסט אפונת וואסבי
(צילום: מערכת Foody)
מצרכים:
  • 600 גרם פילה דג סלמון
  • 1 כוס אפונת וואסבי
  • 1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה YAMASA מזרח ומערב
  • 1/2 כפית שמן שומשום מזרח מערב
  • 1 כף סילאן
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים רוטב סויה, שמן שומשום וסילאן ומערבבים היטב.
3. משרים את הסלמון במשרה במשך שעה במקרר.
4. בינתיים מכניסים לשקית את אפונת הוואסבי והפיסטוקים ודופקים עם פטיש שניצלים עד שהם קצוצים גס. לחלופין, קוצצים אותם במעבד מזון עם בלנדר מוט.
5. מעבירים לקערה, כותשים את שיני השום ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב.
6. מוציאים את הסלמון מהמשרה, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי והפיסטוקים הקצוצים.
7. אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות ומגישים חם.

כדורי בשר בזיגוג קוריאני

מתכון: מערכת Foody
6 צפייה בגלריה
כדורי בשר בזיגוג קוריאני
כדורי בשר בזיגוג קוריאני
כדורי בשר בזיגוג קוריאני
(צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל)
מצרכים:
לכדורי הבשר:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
  • 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק MAXCHUP מזרח מערב
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
לטיגון:
  • 1 כוס שמן קנולה
לזיגוג:
  • 1/3 כוס ריבת משמש חלקה
  • 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק MAXCHUP מזרח מערב
  • 1.5 כפות חומץ אורז מזרח מערב
  • 1.5 כפות רוטב סויה YAMASA מזרח מערב או לפי הטעם
להגשה:
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • חופן שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. הכנת כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על מגש. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים. מעבירים את הקציצות המטוגנות לתבנית אפייה ואופים בתנור במשך כ-10 דקות.
3. הכנת הזיגוג: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן במשך כ-5 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
4. מוציאים את הקציצות מהתנור, מברישים בנדיבות בזיגוג, מפזרים בצל ירוק ושומשום בטעם ווסאבי ומגישים מיד.

עוגות סברינה אישיות טבעוניות וחגיגיות שמזכירות טעמי ילדות

מתכון: אופיר חגי, באדיבות מערכת Foody
6 צפייה בגלריה
עוגות סברינה אישיות טבעונית
עוגות סברינה אישיות טבעונית
עוגות סברינה אישיות טבעונית
(צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל)
מצרכים:
לבצק:
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 4 כפיות סירופ מייפל
  • 3 כפיות שמרים טריים
  • 1.5 כוסות רסק תפוחים
  • 2 כפות שמן קוקוס CHAOKOH מזרח ומערב
  • 1/2 כוס קרם קוקוס קרטונית CHAOKOH מזרח ומערב
  • קורט מלח דק
לסירופ:
  • 3 כוסות סוכר לבן
  • 6 כוסות מים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1.5 כוסות רום לבן או 2 כפיות תמצית רום
לקצפת:
  • 4 קרם קוקוס פחיות שקוררו במקרר במשך לילה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
להגשה:
  • 12 יחידות דובדבנים טריים או מסוכרים או תותים
אופן הכנה:
1. הכנת הבצק: מוסיפים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סירופ המייפל והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את המלח, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ולשים במשך 10 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וקוטמים לה את הקצה. מזלפים לתבנית שקעים עד למילוי 2/3 מגובה התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך שעה.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. הכנת הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחכים כמה דקות להסמכה. מוסיפים את תמצית הווניל והרום, מערבבים היטב ומצננים.
5. מכניסים את העוגות לתנור למשך 15 דקות, עד שהן זהובות (הן לא תופחות הרבה). מוציאים ומצננים.
6. הכנת הקצפת: פותחים את פחיות קרם הקוקוס ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק שלמעלה. זהו החלק השומני ורק אותו אפשר להקציף. מה שנותרים למטה הם מי הקוקוס שאפשר להשתמש בהם לשייק פירות קוקוס מעולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
7. מחממים שוב את הסירופ לסף רתיחה ומכבים את האש. מוציאים את העוגות מתבנית השקעים ומעבירים לסיר עם הסירופ למשך 10 דקות כדי שיספגו כמה שיותר מהסירופ. מוציאים כל עוגה בזהירות, תוך כדי שנפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על צלחת הגשה.
8. מזלפים מעט קצפת, מעטרים בדובדבן או תות ומגישים.

למתכונים נוספים: www.ewi.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button