שף
שף
עוגת שוקולד רכה מהירה

ללא מיקסר: עוגת שוקולד רכה ומהירה

עוגה קלאסית ממצרכים פשוטים שיש תמיד בבית (והאורחים לא חייבים לדעת כמה קל היה להכין אותה)

פורסם:

המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים או חלב צמחי, מכל סוג
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת קקאו
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לקרם
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו
  • אפשרות לזרייה:1 כף אבקת קקאו

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק.
3. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, השמן, המים (או החלב הצמחי) והשוקולד המומס (אין צורך לצנן) וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה וטורפים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.
4. אופים כ־45 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
5. בינתיים מכינים את הקרם: שמים בסיר בינוני את השוקולד והשמן ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקקאו ומערבבים לאיחוד. יוצקים על העוגה, ובעזרת מרית מצפים את פניה ומאפשרים לקרם לזלוג על הדפנות. אם רוצים, בוזקים אבקת קקאו. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button