לוטוס מילפיי של שקמה יעקבי
כשר
טבעוני
זמן הכנה
0 דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
לוטוס מילפיי של שקמה יעקבי
(צילום: שקמה יעקבי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1
חבילה
בצק עלים
4
כפות
סוכר חום או אבקת סוכר
למילוי קצפת:
1
מכל
שמנת טבעונית להקצפה
2
כפות
ממרח לוטוס
לשכבת הממרח:
100
גרם
ממרח לוטוס קראנץ'
לקישוט:
2
עוגיות
לוטוס מפוררות דק דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. הבצק: על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מפזרים סוכר בנדיבות. פורסים מעל את בצק העלים ומפזרים מעליו סוכר בנדיבות. מניחים מעל הבצק עוד שכבת של נייר אפייה ומעליו מניחים תבנית אפייה נוספת שמשמשת כמשקולת (כד שהבצק לא יתנפח). אופים כ-25 דקות עד להשחמה קלה. מקררים וחותכים ל-12 מלבנים שווים בגודלם.
3. מילוי הקצפת: בקערה גדולה מקציפים יחד שמנת וממרח לוטוס, עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד לשימוש.
4. הרכבת המילפיי: מניחים מלבן בצק על צלוחית הגשה, מורחים עליו בעדינות ממרח לוטוס ומזלפים מעל קצפת. חוזרים באותו האופן לקבלת 3 שכבות. על השכבה האחרונה מפזרים פירורי עוגיות לוטוס מרוסקות. שומרים את המילפיי בקירור עד להגשה.