עובד לאחרונה פחות על הכושר ויותר על פיתוח קול. לירן דנינו

"כל יום שישי אני שם בצד את כל מה שמחבר אותי לעולם הגשמי"

מה מרגיע אותו, מאיזה הרגל היה שמח להיפטר, מה הוא מגדל במטבח שלו, מכמה קילוגרמים הוא נפרד אחרי משטר דיטוקס קשוח ואיפה תתפסו אותו בשבת בבוקר. לירן דנינו עונה על שאלון הוולנס שלנו

פורסם:

לירן דנינו, בן 33, זמר, הוציא ממש עכשיו את הסינגל "אם מחר אני מת", רווק


לפני שנתחיל, חייבים כמה מילים על המצב. איך אתה מתמודד עם מה שעובר עלינו מאז 7 באוקטובר?
"כמו כולם. הולך לשמח בהתנדבות מפונים וחיילים. זה ממלא אותי מאוד. אני גאה בעם שלנו".
מה עוד עוזר לך להתמודד עם הקושי והחרדה בתקופה הזאת?
"מתחזק באמונה בעיקר ומתמקד בנתינה. אני מבין שזו המציאות - כל אחד נותן לשני מה שהוא יכול, וגם מחבקים ומדברים על המצב".
אתה אופטימי לגבי איך שזה ייגמר?
"ברור, חובה. אני מקווה מאוד שיחזירו את החטופים במהרה ושכל החיילים יחזרו הביתה בשלום".
אוקיי, ועכשיו לשאלון: מהו לו"ז הכושר השבועי שלך?
"האמת שלאחרונה אני עושה פחות כושר בגלל המצב ובגלל העשייה בתחום שלי, ועושה בעיקר פיתוח קול. זה גם נחשב לסוג של אימון? בגדול, כרגע אני בעיקר נהנה מאכילת אוכל מנחם, אבל לפני כן הייתי עושה ריצות והליכות פעמיים בשבוע ומכון כושר״.
איזה אימון עשית והפסקת כי זה היה פשוט בלתי נסבל?
"אימון רגליים במכון, אני אפילו לא זוכר איך קוראים למכון מרוב שזה היה מזמן".
השלם את המשפט: אם אני לא מתאמן במשך שבוע, אני מרגיש...
"מעולה. מה שממלא אותי כרגע זה העשייה מבחינה מוזיקלית, אבל אני מאמין שאוטוטו אחזור גם לכושר״.
ומה עם הרגלי התזונה שלך?
"כחלק מהניסיון שלי להבין איך אני חי נכון הגעתי לשיחה עם צופית גרנט. היא חיברה אותי עם מישהו שאמר לי שאוכל מתועש זה לא בריא והתחלתי תהליך ניקוי של אכילת ירקות, פירות וקטניות במשך חודש וחצי, ואחר כך צום של שישה ימים, רק מים. ככה התחדד לי חוש הטעם והריח, ואחרי ארוחות כבר לא היו לי נפילות מתח. רזיתי בתהליך 15 קילו אבל זה התאזן מאז. זה היה תהליך היסטרי, גם מהנה וגם קשה. בהמשך הייתי טבעוני במשך ארבעה חודשים עד שנפלתי על קובה אדום ואז זה התחיל להידרדר".
אתה מבשל?
"אני עובר היום בעיקר באזור של הגרין בשופרסל. אני מנביט, ובתקופה האחרונה עושה בעיקר סשנים של אסייתי, אני לוקח מתכונים של מנות מוכרות ממסעדות, כמו המנה האפגנית של ג'ירף. אני אוהב מאוד טעמים ותבלינים. כל מי שבא אלי לא יוצא רעב".
איזה מאכל בריא אתה מכין ממש טעים?
"יש סלט שאני מכניס בו מלא מרכיבים: אגוזים, עגבנייה, מלפפון, גזר, גמבה, עלי תרד, עלי בייבי, נבטים, כל הצבעים, וגם עדשים ירוקות ושחורות. אני אוכל שלוש מנות כאלה ביום בכיף".
ומה הגילטי פלז'ר התזונתי שלך?
"מתוקים. אין מה להגיד, אני צריך קיבה נפרדת בשביל המתוקים. יש מפעל בחולון שיש בו מלא דברים מתוקים. אני ממלא מגירה משם בכל טוב".

2 צפייה בגלריה
"אני מתמסר לשבת ומבסוט על החיים מזה"
"אני מתמסר לשבת ומבסוט על החיים מזה"
"אני מתמסר לשבת ומבסוט על החיים מזה"
(צילום: דודי חסון)

איפה אפשר למצוא אותך בשבת בבוקר?
"אני שומר שבת. בבוקר אני נמצא בבית הכנסת מ־7:30 עד 11:30, ואז מגיע הביתה, סעודה שנייה, סעודה שלישית. אני מתמסר לשבת, מבסוט על החיים מזה. זה לכל החיים".
מתי בפעם האחרונה כיבית את הסלולרי?
"כל יום שישי אני שם בצד את כל מה שמחבר אותי לעולם הגשמי. אבל בשאר השבוע אני די מחובר לרשתות, אני לא אגיד שלא".
מה הדבר הראשון שאתה עושה על הבוקר?
"אומר מודה אני ואת כל ברכות השחר, מרתיח קפה בוץ בשביל להתעורר. האמת שאני לא איש של בוקר, אבל אין כמו לקום בבוקר. בדרך כלל אני נרדם ב־2:00 או ב־3:00 לפנות בוקר וקם ב־10:00. בשבת אני קם מוקדם מאוד לתפילה, וכמו שאמרתי - זה מדהים".
מה מרגיע אותך?
"התחברות לרוח. יצא לי לספר לחבר שאני שמח כשאני רואה אנשים בחו"ל והם רואים שעם ישראל הם אנשים טובים, בעיקר כי אנחנו ממש טובים זה לזה, זה מיוחד לנו. זה ממש ממלא אותי".
הרגל או טרנד בריא שאימצת?
"יש לי תחביב להכין נרות. אני מכין בעצמי וקונה פרודוקטים טובים. זה נחשב טרנד בריא?".
הרגל לא בריא שתשמח להיפטר ממנו?
"להשאיר דברים לדקה ה־90. יש לי נטייה למשוך דברים".
מה נותן לך מוטיבציה?
"כשהבית שלי נקי. אני מרגיש שאני יכול להתחיל את היום, זה עושה לי סדר בחיים".
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button