סלט ירוק ואפרסקים צרובים

מתכון בריא אחד בשבוע: סלט ירוק ואפרסקים צרובים

האפרסק לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, אלא גם תורם לעיכול, מפחית מחלות לב ומשפר את מראה העור. מתכון קיצי עסיסי ומרענן לסלט ירוק עם חמציצים ואפרסקים צרובים

שף אורח: עידית קוסטיצקי טישל
פורסם:
הוא לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, במרקם קטיפתי ובצבעוניות מפתה, אלא גם עתיר בריאות (במיוחד כשהוא בשל). אחרי שלמדנו כי יש לפחות חמש סיבות מצוינות לאכול אפרסקים הקיץ, קבלו עוד מתכון עם אפרסקים.

סלט ירוק ואפרסקים צרובים

ערכים תזונתיים למנה: 195 קלוריות | 19 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 3 אפרסקים
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן טבעי
  • 1/4 כפית צ'ילי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
לסלט:
  • 1/2 צרור ארוגולה
  • 1/2 צרור חמציצים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
  • 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
אופן ההכנה:
  1. קולפים ומגלענים את האפרסקים. חותכים כל אפרסק לרבעים.
  2. מערבבים במעבד מזון את שמן הזית, הסילאן, הצ'ילי, המלח והפלפל לרוטב אחיד.
  3. מושחים את האפרסקים ברוטב ומקפיצים במחבת לוהטת, עד להזהבה קלה. מוציאים ומקררים עם נוזלי הצלייה.
  4. קורעים את העלים לסלט ומתבלים בשמן הזית, במיץ הלימון ובחומץ בלסמי מצומצם.
  5. מסדרים את האפרסקים הצרובים (והמקוררים) על הסלט, מפזרים את האגוזים ומזליפים מעט מהרוטב שנשאר מנוזלי הצלייה.
למתכוני אפרסק נוספים:
שפית אורחת: עידית קוסטיצקי טישל, "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט, כפר ביל"ו
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button