טאבולה כרובית ואפרסק חמצמץ

מתכון בריא אחד בשבוע: טאבולה כרובית ואפרסק חמצמץ

הוא לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, במרקם קטיפתי ובצבעוניות מפתה, אלא גם עתיר בריאות. 5 סיבות מצוינות לאכול אפרסק ומתכון קיצי עסיסי בשילוב כרובית טרייה של עידית קוסטיצקי טישל

רויטל פדרבוש, שף אורח: עידית קוסטיצקי טישל
פורסם: 09.08.21, 08:21

טאבולה כרובית ואפרסק חמצמץ

ערכים תזונתיים למנה: 175 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 6.5 גרם חלבון | 9 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 1/2 כרובית, טרייה וקשה
  • 1 זוקיני ירוק (בלי הליבה), קצוץ
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 2 אפרסקים קשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות שבבי שקדים קלויים
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • קמצוץ קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
  1. מניחים את הכרובית הטרייה במעבד מזון וקוצצים בפולסים, עד שהיא הופכת לפירורים גסים.
  2. מערבבים את פירורי הכרובית יחד עם שאר המרכיבים בקערה ומתבלים במרכיבי הרוטב. מערבבים היטב ומגישים.

5 סיבות מצוינות לאכול אפרסק

1. הוא תורם לעיכול בריא
אפרסק בינוני אחד מכיל כמות גבוהה יחסית של סיבים תזונתיים, 2 גרם, מחציתם מסיסים ומחציתם לא מסיסים. הסיבים המסיסים מספקים מזון לחיידקי המעיים הטובים ובכך מסייעים בעיכול ובמניעת התפתחות של מחלות מעי דלקתיות.
2. מפחית את הסיכון למחלות לב
מחקר שפורסם בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics ב־2013, מצא שצריכת אפרסקים תורמת לירידה בגורמי סיכון להתפתחות מחלות לב כמו כולסטרול וטריגליצרידים בדם. עוד נמצא כי אכילת אפרסקים מורידה את רמת ההורמון אנגיוטנסין 2 שגורם לעלייה בלחץ הדם.
3 צפייה בגלריה
מתכון אפרסק
מתכון אפרסק
האפרסק מכיל קרוטנואידים - נוגדי חמצון רבי עוצמה שמגינים מפני נזקי החמצון
(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
3. משפר את מראה העור
במחקר שפורסם בכתב העת Current Medicinal Chemistry ב־2017, נמצא שהאפרסק מכיל תרכובת בשם גלוקוזילצראמיד שיש לה יכולת לשמור על לחות העור. מאחר שהלחות מתאדה מהעור במהלך היום, התרכובת הזאת משמרת אותה ובכך משפרת את המראה שלו.
4. תורם למניעת התפתחות תהליכים סרטניים
האפרסק מכיל קרוטנואידים - נוגדי חמצון רבי עוצמה שמגינים מפני נזקי החמצון ובכך מונעים התפתחות תהליכים סרטניים בגוף. כמו כן הוא עשיר בפוליפנולים, נוגדי חמצון שמונעים התרבות של תאים סרטניים על ידי הפעלת מנגנון שמעודד את התאים האלה להתאבד ובדרך זו למנוע מהגידול הסרטני להתפתח. הוא מכיל גם חומצה קפאית, שגם לה יש השפעה נוגדת סרטן.
5. מפחית אלרגיות
אם אתם סובלים מאלרגיות, כדאי לכם לשלב אפרסק בתפריט באופן קבוע. מחקר שפורסם ב־2013 בכתב העת Natural Product Communications, מצא שאכילת אפרסקים מסייעת לגוף להיפטר מגורם האלרגיה על ידי שחרור הכימיקל היסטמין, שמיוצר על ידי מערכת החיסון במטרה לעזור לסלק את האלרגן מהגוף.
השתכנעתם? בחרו באפרסק בשל. האפרסק לא רק טעים יותר כשהוא בשל, הוא גם מכיל יותר ויטמינים ומינרלים. מחקר שנערך בשנת 2015 ופורסם בכתב העת Plant Foods for Human Nutrition, מצא שהוויטמינים והמינרלים שבאפרסק הופכים לזמינים לגוף בתוך 30 דקות מהאכילה, וכי ככל שהאפרסק בשל וטרי יותר, כך הוא מכיל יותר נוגדי חמצון.
שפית אורחת: עידית קוסטיצקי טישל, "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט, כפר ביל"ו
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.