סלט אורז אסור, סלק ונקטרינה

מתכון בריא אחד בשבוע: סלט אורז אסור, סלק ונקטרינה

אם כל שבוע נכניס לתפריט עוד מתכון בריא אחד – התזונה שלנו תשתפר פלאים במהרה. והפעם: אורז אסור? אורז מותר!

שף אורח: עידו קליינר
פורסם:
איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את קדירות האורז, הפסטה והקטניות לסלטים קרים.
האורז אסור הוא הוא סוג של אורז מלא, כך שהוא מזין יותר מאורז לבן. הוא עשיר בברזל, אבץ, סיבים תזונתיים וחומצות אמינו חיוניות. יש כמה הסברים למקור שמו, אחד מהם הוא האגדה שאכילתו נאסרה על פשוטי העם בסין כי האורז הנדיר נשמר רק לבני משפחת הקיסר.
עוד מתכונים לקיץ בריא:
החומרים:
  • 1/2 כוס אורז אסור (אורז שחור)
  • 1 כף מלח
  • 1 סלק גדול מבושל, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 צרור ארוגולה (העלים בלבד)
  • 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1 נקטרינה
לרוטב:
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • מלח
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים סיר מים גדול עם המלח. כשהמים רותחים, מכניסים את האורז ומבשלים במשך 18 דקות. מסננים את המים ומניחים לאורז להתקרר לגמרי.
  2. מניחים בקערת הגשה את האורז, הסלק, הארוגולה, הבצל הירוק והנקטרינה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 180 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 10 גרם שומן | 4 מנות

2 צפייה בגלריה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
שף אורח: עידו קליינר, מסעדת באנה
(צילום: דרור עינב)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button