שימו לב לא לוותר על הגרת הנוזלים ועל שלב ההקפאה

מתכון בריא אחד בשבוע: איך מכינים טופו טעים, פריך ומושלם?

חגי לפלר, "הספורטאי הטבעוני", מציע מתכוני פטנט שיהפכו את הטופו הבריא אך המשעמם למסעיר במיוחד - ולא רק לטבעונים. טופו פריך ברוטב מתוק־חריף

שף אורח: חגי לפלר
פורסם: 18.10.21, 08:40
טופו, אחד המקורות הפופולריים לחלבון מן הצומח, עשוי מפולי סויה, הקטנית העשירה ביותר בחלבון שמכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמות משמעותית, ולכן נחשבת לחלבון מלא (עם 8 גרם חלבון ל-100 גרם טופו). למרות שבעבר נחשבה הסויה למזון שנוי במחלוקת ונחשדה כגורם העלול להאיץ סרטנים הורמונליים ולגרום להשפעות שליליות על גדילת ילדים, הרי שמחקרים רבים שבוצעו בעשור האחרון שינו את התמונה והראו שלא זו בלבד שאין יסוד לחשש זה - למעשה ההפך הוא הנכון.
עוד מתכונים בריאים:

טופו פריך ברוטב מתוק־חריף

ערכים תזונתיים למנה: 400 קלוריות | 19 גרם פחמימות | 28 גרם חלבון | 23 גרם שומן | 2 מנות
זמן הכנה: 10 דקות (לא כולל הקפאה) | זמן בישול: 8 דקות
החומרים:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו קשה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
לרוטב:
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף חרדל
להגשה:
  • 1 כף מיונז טבעוני
  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 1/2 פלפל חריף אדום
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מסננים את הנוזלים מהטופו וחותכים ל־3 פרוסות שוות בגודלן.
  2. מכסים את הטופו במגבת נקייה, מניחים מעל סיר גדול וכבד ומשאירים למשך כחצי שעה עד שעה (המגבת אמורה להיות רטובה מהנוזלים שהטופו הגיר).
  3. חותכים כל פרוסה של טופו לחצי ואז כל חצי פרוסה למלבנים, עד שמתקבלים מלבנים קטנים. מכניסים לקופסה ומעבירים למקפיא ל־4 שעות לפחות (הטופו יכול להישמר במקפיא עד חצי שנה).
  4. מפשירים את הטופו בצלחת על השיש או במיקרוגל ומייבשים היטב את עודפי הנוזלים במגבת נקייה.
  5. מניחים את הטופו בקערה, מתבלים ברוטב הסויה ובשמן השומשום ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים לטופו את הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שכל הקורנפלור נטמע בטופו ואין פירורים של קורנפלור בצלחת (אם יש, פשוט זרקו אותם). שימו לב שהטופו לא קמחי ואין יותר מדי קורנפלור על גבי הטופו.
  7. מסדרים את קוביות הטופו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20־30 דקות, עד שהטופו משחים ופריך (כשנוקשים עליו ומשמיע צליל חלול – הוא מוכן).
  8. מערבבים בקערה עמוקה את מרכיבי הרוטב, מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים. מזלפים מעל את המיונז ומפזרים את הבצל הירוק, הפלפל החריף והכוסברה. מומלץ להגיש עם אורז.
איך מכינים טופו טעים, פריך ומושלם? שימו לב לא לוותר על הגרת הנוזלים ועל שלב ההקפאה, שגם מעצימים את ספיגת הטעמים וגם מספקים את המרקם הקריספי. הרוטב הוא כמובן הצעת הגשה ואפשר להחליף בכל רוטב שאוהבים.
הספורטאי הטבעוני
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" שמציע מתכונים וטיפים לבישול טבעוני טעים ובריא בראייה ספורטיבית. הוא בוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט, מאמן לריצות ארוכות ואימון פונקציונלי, מרתוניסט וספורטאי פעיל. מלווה תזונתית ומאמן אונליין במסגרת "אתגר החיטוב הטבעוני".
2 צפייה בגלריה
חגי לפלר הספורטאי הטבעוני מתכוני טופו
חגי לפלר הספורטאי הטבעוני מתכוני טופו
חגי לפלר
(צילום: דדי אליאס)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.