3 צפייה בגלריה
רוני גמזו ו גבי ברבש
רוני גמזו ו גבי ברבש
פרופ' רוני גמזו ופרופ' גבי ברבש
(צילום: ליאור צור , אוראל כהן)
פרופסור גבי ברבש הודיע אמש (רביעי) כי הוא מוותר על תפקיד פרויקטור הקורונה. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין הודיעו סמוך לשעה 01:00 בלילה על כך שהחליטו למנות את מנכ"ל איכילוב, פרופ' רוני גמזו, לתפקיד.
לדברי גורם במשרד הבריאות, הסיבה לוויתור על התפקיד היא מחלוקת שהייתה בין הצדדים באשר לאופן ניהול המשבר, כאשר השר יולי אדלשטיין ומנכ"ל המשרד לוי יצטרכו לוותר על כמה מתחומי האחריות שלהם לטובת ברבש. מתברר כי המינוי של פרופ' רוני גמזו לפרויקטור הוכרז מבלי שהסמכויות שלו הוגדרו באופן סופי. רק הבוקר צפויים להחליט על מה יהיה אחראי במסגרת התפקיד.
3 צפייה בגלריה
פרופ' רוני גמזו, מנהל בי"ח איכילוב
פרופ' רוני גמזו, מנהל בי"ח איכילוב
פרויקטור הקורונה שנבחר, פרופ' רוני גמזו, מנהל איכילוב
(צילום: שאול גולן)
נתניהו ואדלשטיין מסרו כי "פרופסור גמזו, בעל ניסיון ניהולי רב שנים במערכת הבריאות, כיהן בעבר גם כמנכ"ל משרד הבריאות, והקים בתחילת משבר הקורונה את פרויקט 'מגן אבות ואמהות' להגנה על אנשי גיל הזהב מהקורונה". לפי ההודעה, הוא יעמוד גם בראש מרכז השליטה.
גמזו כתב הבוקר בעמוד הפייסבוק של איכילוב: "אתמול, בשעות הערב המאוחרות, פנו אלי ראש הממשלה ושר הבריאות להתגייס לסייע במשבר הקורונה ברמה הלאומית, לאחר שמינויו של פרופ׳ ברבש התפוצץ לצערי. השבתי מיד בחיוב. כך היה גם בפעם הקודמת בתחילת אפריל שהתבקשתי לסייע בניהול המשבר בבתי אבות. זהו משבר רפואי, כלכלי וחברתי; אני לא שואל שאלות במצב שכזה - פשוט מגיע, תורם את כל כולי ומסייע למדינתי ולמערכת הבריאות בניהול המשבר. האתגרים הם עצומים; שיקום אמון הציבור בהובלת הטיפול במגיפה, איזון חכם בין הקטנת ההדבקה לבין המשך החיים, שיפור בהיענות הציבור ובאכיפה, שיפור במערך קטיעת שרשרת ההדבקה והמשך חיזוק המערכת הרפואית. אלו אתגרים של כל אדם ואזרח אחראי במדינה, של כולנו; זאת לא הבעיה של הממשלה, משרד הבריאות או גורם שלטוני זה או אחר. כל אחד, כל אחד צריך להושיט יד לסייע ולנהוג באופן שמקל ולא מכביד, שתומך ולא משבש, שמלכד ולא מפרק. מנגד כל גורמי הממשלה ומוסדות המדינה צריכים להרגיש את העם, את המצוקה והקושי ולהתאים את הצעדים הנדרשים".
בהודעה שהפיץ ברבש נכתב כי "נגיף הקורונה מציב את מדינת ישראל בפני אחד האתגרים המורכבים בתולדותיה. עוד מראשית האירועים סברתי שבאירוע עם כל כך הרבה משתנים, שבו עדיין רב הנסתר על הגלוי, ישנה חשיבות עליונה בריכוז כלל הכוחות תחת מעטפת ניהולית אחת שתמקד את המאמץ הלאומי הנדרש להתמודדות בסדר גודל שכזה".
3 צפייה בגלריה
שר הבריאות אדלשטיין בהערכת מצב עם בכירי משרדו, נוכח העליה בתחלואה
שר הבריאות אדלשטיין בהערכת מצב עם בכירי משרדו, נוכח העליה בתחלואה
מינוי פרויקטור ידרוש חלוקת סמכויות עם השר אדלשטיין והמנכ"ל לוי
ברבש הוסיף כי "עבורי, התגייסות אישית לנושא הייתה מובנת מאליה, ומשהגיעה לפתחי הצעה לבחון את הדרך הנכונה להשתלב באופן רשמי במאמץ הזה, האמנתי שיש לדון בה בכובד ראש. כל מי שעוסק בתחום הרפואה הציבורית יודע שזמן הינו מרכיב קריטי בניהול מערכה מסוג זה.
"בימים האחרונים דנתי עם ראש הממשלה, שר הבריאות ואחרים, בדרכים שבהן נכון לנהל את המאמץ הלאומי הזה, ומרגע שנראה שאיננו מתכנסים לכדי החלטה, אני סבור שיש לפנות את הדרך למקבלי ההחלטות להמשיך ולדון בנושאים הדחופים שעומדים על הפרק, ולא בנושאים פרסונליים. אני מבקש להודות לראש הממשלה ולשר הבריאות על עצם פנייתם אליי".
רק בשבועות האחרונים התגבשה ההחלטה למנות פרויקטור שירכז את הסמכויות לניהול המשבר, לאחר זמן רב שניכר הצורך בתפקיד כזה. פרופ' ברבש הספיק לבקר אתמול בלשכת הבריאות בתל אביב ובדק כיצד נערכות חקירות אפידמיולוגיות.
בין המועמדים שהוצעו בעבר לתפקיד נמנו גם הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט והאלוף במיל' רוני נומה, אך מינויים אלה לא צלחו.
פורסם לראשונה: 23:49, 22.07.20