1 צפייה בגלריה
הצוות הרפואי המחלקת הקורונה בסורוקה
הצוות הרפואי המחלקת הקורונה בסורוקה
הצוות הרפואי המחלקת הקורונה בסורוקה
(צילום: AFP)
אנחנו צריכים טיפול בהלם ואנחנו צריכים אותו מהר. נגמרו הימים, השבועות והחודשים שבהם ערב-ערב סיפרו לנו יודעי דבר על מה שהם רואים, על מה שהם חווים ועל מה שהם מעריכים שקורה במגפת הקורונה. הגיע הזמן שהציבור יראה במו עיניו.

הוא צריך לראות לוויות כדי להאמין. שידור של 20-15 לוויות, יום אחרי יום, בבתי העלמין בכל הארץ; קלוז-אפ על ההורים שבוכים על בתם בת ה-26 שמתה מקורונה; ראיון עם נכד שפורץ בבכי קורע לב על סבא שלו, גיבור ישראל בן 90, שהיה בריא וחסון עד לפני שבועיים; כתבה על אשת הרב שנקרעת ביגון ועל חמשת בניה האומרים קדיש.
המתים מקורונה ומשפחותיהם הם אולי התקווה האחרונה להניע כאן את "האזרח הפשוט" להגן על עצמו, על הוריו ועל ילדיו מלהיות משפחה אבלה או חולים במצב קשה. במלחמות אחרות, אף הן רוויות בדם, הלוויות ששודרו ערב-ערב השפיעו באופן עמוק ודרמטי.
תַּרְאוּ לנו גם את הזקנה במיון, המונשמת באמצעים מיושנים כי מחלקת הקורונה קורסת. אנחנו צריכים לשמוע ישירות את דלית ואייל, מוחמד, מרי ועאישה, אחיות ואחים במחלקות, שכורעים תחת הנטל. הכניסו מצלמה נסתרת למחסנים ודווחו את מה שאתם רואים, כדי שנחליט בעצמנו אם אכן חסרות שני מיליון מנות חיסון לשפעת כשהחורף קרב.
תציפו את האתרים, העיתונים וערוצי הטלוויזיה באנשי השטח, אלה שמחדירים מטושים, שנוגעים בחולים, שעוצמים את עיני המתים.
קראנו ושמענו די והותר את המומחים והדוברים יורים נתונים. אנחנו צריכים דיווח מהשטח ללא מצגות, גרפים, טבלאות ודיונים באולפן. לא המספרים צריכים לדבר, אלא האנשים שמאחורי הנתונים המבהילים.
עשו זאת במקצועיות ובאמינות וברגישות, תוך שמירה על עקרונות היסוד הנלמדים בכל חוג לתקשורת, אבל גם בנחישות הנדרשת מעיתונות מגויסת. לא מגויסת על ידי שלטון זה או אחר. אנחנו, הציבור, מבקשים לגייס אתכם עבורנו, כדי שתעזרו לנו להציל את עצמנו.
תנו למצלמה לספר את הסיפור האמיתי, באופן ישיר, ללא מתווכים. אנחנו צריכים לראות במו עינינו כדי להאמין.
  • ד"ר ינון שנקר עוסק בתוכניות מניעה בבריאות הציבור ויועץ בנושא לארגוני האו"ם

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com