טיל מתימן יורט לפנות בוקר (חמישי), כחצי יממה לאחר שצה"ל תקף מטרות של החות'ים.
בעקבות שיגור הטיל, הופעלו בשעה 5:44 אזעקות בשורת יישובים באזור מצפה רמון והערבה, בהם בית סוהר נפחא, הר הנגב, כושי רמון, פארן ושיטים. צה"ל עדכן קודם לכן כי "מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום", ומאוחר יותר עדכן פיקוד העורף כי ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים.
צה"ל תקף אתמול אחר הצהריים מטרות של החות'ים ברחבי תימן, לאחר שהמורדים שיגרו עשרות כטב"מים מאז חיסול צמרת ממשלתם לפני כשבועיים, ובהמשך לפגיעת הכטב"ם בשדה התעופה רמון הסמוך לאילת ביום ראשון האחרון. בתקיפה, צה"ל התמקד במחסני אמצעי לחימה, מחסני דלק ומחנות צבאיים. בנוסף הותקף מטה מערך ההסברה של המורדים. נכון לשעה 21:00, משרד הבריאות החות'י הודיע כי 35 בני אדם נהרגו ו-131 נפצעו בתקיפות בצנעא ובמחוז אל-ג'וף.
דובר צה"ל מסר פרטים על התקיפה ועדכן כי זו בוצעה על-ידי מטוסי קרב של חיל האוויר, וכוונה ל"מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות'י במרחבים צנעא ואל-ג'וף. בין המטרות שהותקפו, מחנות צבאיים שבהם זוהו פעילים צבאיים של שלטון הטרור, מטה מחלקת ההסברה הצבאית של החות'ים ואתר אחסון דלק ששימשו לפעילות הצבאית של שלטון הטרור".
1 צפייה בגלריה
צנעא תימן עשן תקיפות חיל האוויר
צנעא תימן עשן תקיפות חיל האוויר
אש בצנעא, אתמול
(צילום: AP)
בצה"ל הוסיפו כי "התקיפות בוצעו נוכח תקיפות שמוביל שלטון הטרור החות'י נגד מדינת ישראל, שבמסגרתן שוגרו כלי טיס בלתי מאוישים וטילי קרקע-קרקע לעבר שטח המדינה". לפי דובר צה"ל, "מטה מחלקת ההסברה הצבאית של שלטון הטרור אמון על הפצת מסרי הסתה ותעמולה בתקשורת, בהם נאומי המנהיג עבד-אלמאלכ והצהרות של הדובר יחיא סריע. במהלך המלחמה, המטה הוביל את מאמצי התעמולה והטרור הפסיכולוגי של שלטון הטרור".