המפכ"ל, רב-ניצב דני לוי, קיבל לעיונו ברביעי שעבר את חומרי החקירה בפרשת הפצ"רית לשעבר האלופה יפעת תומר-ירושלמי - וקבע כי החקירה לא תמה. הוא החזיר את התיק לצוות החקירה, ביקש ממנו לערוך השלמות, ובהמשך ביקשה המשטרה להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו עליה. אולם גורמים במשטרה טוענים כי הסיבה לכך היא לחץ שמפעיל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר על המפכ"ל - וזאת כדי להביא את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לחדר החקירות.
2 צפייה בגלריה
בן גביר והמפכ"ל לוי מגיעים לאירוע המשטרה בבית שמש
בן גביר והמפכ"ל לוי מגיעים לאירוע המשטרה בבית שמש
"המפכ"ל עושה את זה כדי לרצות את השר". בן גביר ולוי
(צילום: לירן תמרי )
דברי הגורמים במשטרה הובאו בדיווח של חדשות רשת. הם טענו כי אין הצדקה מקצועית להוראה של רנ"צ לוי לבצע השלמות בחקירה. לדבריהם, הסיכויים לכך שהיועצת המשפטית לממשלה תיחקר במסגרת הפרשה הם נמוכים. "המפכ"ל יודע זאת, הוא עושה את זה כדי לרצות את השר", אמרו.
משה קראדי, מפכ"ל המשטרה לשעבר, קרא לרנ"צ לוי להקפיא את תיק הפצ"רית עד שתוכרע הסוגייה המשפטית בדבר המפקח המלווה לחקירה. "המפכ"ל נכנס למלכודת, והייתי מציע לו לפרסם את ממצאי החקירה ולהקפיא את התיק עד שיוחלט מי ילווה אותו, כדי למנוע מאנשים לחשוב מחשבות", אמר אתמול בשיחה עם גל"צ. "המפכ"ל לא עובד אצל הממשלה או היועמ"שית, אלא אצל הציבור - וחייב לספק לו פרטים".
לדברי קראדי, "אסור למשטרה לסור למרות השר, אלא רק למרות החוק. אין לי ספק שהשר מנסה לדלות פרטים, והמפכ"ל חייב לעצור אותו. המשטרה אמרה שסיימה את התיק, אז למה לחכות? הם מקווים שאם התיק יושעה אולי יבוא מלווה שיבקש ראיות גם נגד היועמ"שית".
2 צפייה בגלריה
גלי בהרב-מיארה
גלי בהרב-מיארה
בהרב-מיארה. "הסיכויים שתיחקר אינם גבוהים"
(צילום: עמית שאבי)
כאמור, בחמישי האחרון ביקשה המשטרה להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על הפצ"רית לשעבר תומר-ירושלמי, ולפי בקשת המשטרה, ייאסר עליה ליצור קשר עם מעורבים בפרשה למשך 30 ימים נוספים, ותיאסר גם יציאתה מהארץ למשך חצי שנה. גורמים המעורים בנושא אמרו כי השלמות החקירה צפויות להסתיים עד סוף השבוע הקרוב.
במסגרת החקירה המשטרתית, לא עלו חשדות נגד היועמ"שית בהרב-מיארה, חרף ההאשמות שהטיחו בה במערכת הפוליטית - שלפיהן ידעה מי הדליף את הסרטון משדה תימן בזמן שליוותה את החקירה שנפתחה בעקבות זאת. עם זאת, במשטרה כבר התגבשו המלצות להגיש כתב אישום נגד תומר-ירושלמי וגורמים בסביבתה בגין חלקם בהדלפה ובטיוח. החקירה, בכל מקרה, תיחתם רק באישורו של לוי.
רב-ניצב לוי הפך לגורם המכריע כמעט לבדו בפרשה - אחרי שבג"ץ פסל את פרקליטות המדינה מללוות את התיק, בניגוד לבקשת בהרב-מיארה, ופסל גם את המועמדים שהציג שר המשפטים יריב לוין, השופטים בדימוס אשר קולה ויוסף בן חמו. המפכ"ל מצידו, הורה למשטרה שלא לעדכן אף אחד מהגורמים שהוצעו, עד להכרעה משפטית בנושא.