2 צפייה בגלריה
מחלקת קורונה בבית החולים זיו בצפת
מחלקת קורונה בבית החולים זיו בצפת
מחלקת קורונה בבית החולים זיו בצפת
(צילום: EPA)
מספר החולים במצב קשה ממשיך לעלות – אך מקדם ההדבקה נמצא דווקא בירידה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות הבוקר (ראשון). לפי הנתונים המעודכנים, 158 ישראלים מאושפזים בבתי החולים עם קורונה או בגלל סיבוכים שקשורים לקורונה במצב קשה. לשם השוואה, ביום ראשון שעבר מספרם עמד על 106.
עוד עולה מהנתונים כי אתמול נמצאו כ-4,900 מאומתים לקורונה, אך יש לציין כי ביום שבת כמות הבדיקות והתוצאות נמוכה משמעותית, וכי בכל מקרה מדובר על נתון חסר שכן רבים מהנבדקים מסתפקים בבדיקה ביתית ולא מבצעים את הבדיקה המוסדית במוקדי הבדיקות, שנתוניה מתפרסמים באופן רשמי.

בתוך כך, מקדם ההדבקה מתייצב סביב 1.3, לעומת השיא בחודש האחרון שהגיע ל-1.52. למרות הירידה במקדם ההדבקה, במשרד הבריאות שוקלים בימים האחרונים להשיב את חובת עטיית המסכות, לאחר שבשבועות האחרונים חידדו את ההמלצה בעניין.
הצוות לטיפול במגפות (צט"מ) של משרד הבריאות יתכנס ביום שלישי הקרוב לדיון בעקבות העלייה בתחלואה, וידון בין היתר גם על החיסון החמישי. עם זאת, במערכת הבריאות גוברים הקולות לשינוי פרדיגמה ולהימנעות כללית מהגבלות על הציבור, גם ברקע העלייה בתחלואה. "מה שהתאים לגלים קודמים כבר פחות רלוונטי למציאות הנוכחית", אומר ד"ר עדי ניב יגודה, מומחה למדיניות בריאות.
2 צפייה בגלריה
חיסון קורונה בנתניה
חיסון קורונה בנתניה
אחרי ה-FDA, גם בישראל ידונו בחיסון תינוקות - אך לא ברור מה תהיה היענות ההורים
(צילום: AFP)
"כיום מספר המאומתים היומי בבדיקות מוסדיות אינו נותן אינדיקציה מהימנה לשיעור התחלואה בקהילה - לכל היותר זה יכול להצביע על מגמה כמו עליה או ירידה בעוצמת התחלואה. האומיקרון שהשפעתו על מערכת הבריאות הייתה פחותה עד כמעט חסרת משמעות שינה את התפיסה המקצועית והציבורית ביחס לקורונה. מכאן שיש להכיר במציאות שהשתנתה ולאמץ אינדיקטורים משוכללים שבכוחם להתריע מפני עומס צפוי על מערכת הבריאות בכלל, ומחלקות אשפוז בפרט".

מחרתיים: דיון על חיסון קורונה לתינוקות

לאחר שפאנל המומחים של מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) המליץ ביום רביעי האחרון על מתן חיסונים לבני חצי שנה ומעלה, ל-ynet נודע כי גם הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות צפוי לדון על הנושא לראשונה ביום שלישי הקרוב.
"מאחר שיש כבר המלצה של ה-FDA, אני לא רואה מצב שבארץ לא נמליץ על כך", אמר רופא הילדים ד"ר דורון דושניצקי, שמנהל תחום הקורונה בקופת החולים לאומית. "אין לי ספק שאם נחליט לחסן את הגיל הרך, ההיענות באוכלוסייה הזו תהיה עוד פחותה יותר. גם אם הצט"מ יאשר את זה, לא ברור האם נמליץ או נאשר ובאיזו דרגה של דחיפות זה יינתן. בכל מקרה, אני צופה שמעט מאוד הורים יבחרו לחסן את הילדים שלהם, בטח כשרמת הסיכון של המחלה היא נמוכה בקרב ילדים ובמיוחד כשדנים בזני האומיקרון השונים הנפוצים כעת".
ד"ר דושניצקי הוסיף כי "נצטרך לבחון אם המועילות של החיסון עולה על הסיכונים ותופעות הלוואי האפשריות כדי לראות שהיתרונות עולים על החסרונות. יחד עם זאת, בהינתן שהתחלואה כרגע נמוכה ותתי הזנים של האומיקרון פחות אלימים, יהיה קשה יותר לגרום להורים לבוא ולחסן את הילדים הקטנים שלהם".