בצל מלחמת "חרבות ברזל", פיקוד העורף פרסם הערב (שני) הנחיות חריגות לציבור. "לאור התפתחות הלחימה בגזרות השונות, עליכם להכין ציוד שיאפשר לכם ולמשפחתכם לשהות במרחב המוגן עד 72 שעות", נכתב בהודעת הפיקוד. לאחר פרסום הודעת פיקוד העורף, דובר צה"ל הבהיר כי "אין שינוי בהנחיות לעורף. מדובר בהמלצות כלליות וחידוד מודעות לציבור באשר לשהייה וההצטיידות במרחב המוגן".
הציוד אליו פיקוד העורף התייחס ברשימה כולל מלאי מים של שלושה ליטרים לאדם ליום, מלאי מזון יבש ומשומר, תרופות, ערכת עזרה ראשונה וציוד לתינוקות ולבעלי חיים. עוד הנחו בפיקוד העורף להצטייד באמצעי תאורה או פנס המופעלים על סוללות, רדיו הפועל על סוללות וסוללות ניידות לטלפונים, מסמכים אישיים, תעודות וכסף מזומן.
נראה שההנחיות החלו לחלחל לאזרחים. בסופר "אבן יהודה מרקט" למשל, תושבים רבים הגיעו עם הרשימה שפיקוד העורף פרסם והסתערו על הסוללות, מדפי השימורים והמוצרים היבשים, והמזון לתינוקות. תוך כמה דקות, חוסלו גם מארזים שלמים של שישיות מים. גם בסופר בחדרה נצפו מדפים מרוקנים.
גם ברחוב רוטשילד בראשון לציון, אחד הרחובות המרכזיים בעיר, תוך רגעים ספורים משחרור ההנחיות של פיקוד העורף לא ניתן היה להשיג מים. סודה ומים בטעמים עוד ניתן היה להשיג, אבל גם הם החלו להיגמר כשאנשים הבינו שאין ברירה. ההסתערות הזו חריגה במיוחד כשמדובר בסופרמקטים, מכולות וקיוסקים שחלקם פתוחים 24 שעות, גם בשבת, והמחירים בהם יקרים יותר מרשתות הקמעונאות הגדולות.
אלוף-משנה (במיל') ד"ר חיליק סופר, מסביר פיקוד העורף, הסביר את הרציונל מאחורי ההנחיות. "זו לא עוד הסלמה, אנחנו במלחמה ואנחנו כבר רואים את ההתרחבות שלה. לכן גם עדכנו את הנחיות ההתגוננות", אמר סופר בריאיון לחדשות 13.
על חשיבות המרחב המוגן אמר סופר כי "הממ"ד הציל הרבה מאוד אנשים בשלושת הימים האחרונים". לדבריו, "ההשפעה של הירי היא שונה לגמרי כי הרקטות שנורות לטווח הרחוק הן רקטות כבדות יותר, עם הרבה מאוד חומר נפץ - ולכן הנזק גם גדול יותר". בנוגע לצורך במכשירים שמופעלים על סוללות, אמר סופר כי "אנחנו מניחים שיהיו גם הפסקות חשמל כמו שהיו בדרום, בהיקפים יותר גדולים".
סופר ציין בריאיון עוד מרכיב חשוב בהיערכות העורף למלחמה - אחוזי היירוט של כיפת ברזל. "עד עכשיו היינו רגילים לאחוזי יירוט מאוד גבוהים, ועכשיו אנחנו צריכים להסביר לאזרח - האחוזים יירדו בצורה מאוד משמעותית", ציין סופר. "האזרח יצטרך להסתמך רק על שלושה מרכיבים שהם מהמרכיבים הבסיסיים של ההתגוננות האזרחית- התרעה, מיגון והנחיות. חשוב לנו לעשות תיאום ציפיות כדי שלא נהיה מופתעים כשהשבר יתרגש עלינו.
"לכל אזרח יש אחריוות אישית להכין את עצמו ואת המשפחה שלו, וגם אחריות לסולידריות החברתית. כשאתה שומע את האזעקה, לקחת את השכן הקשיש ולעזור לו להיכנס גם כן למקלט. הדברים הקטנים האלה ברמת הפרט יעזרו לנו ויחזקו את יכולת העמידה שלנו ואת החוסן הלאומי".