101 נרצחים בחברה הערבית מתחילת השנה: בזירת הרצח הכפול שאירע הלילה (בין שלישי לרביעי) בקלנסווה, ממשיכים כוחות המשטרה לחקור את התקרית שבה נורו למוות מוחמד זבארקה ועבד אלכרים זבארקה, בשנות ה-20 לחייהם, ונפצע באורח קשה נער בן 17.
תיעוד הרצח בקלנסווה
זירת הרצח הכפול, הבוקר
מפרטים ראשונים שנאספו בשטח עולה כי רוכב אופנוע חסם את הרכב שבו נסעו השלושה - בני דודים - והתחיל לירות לעברם. צעיר אחד נרצח במקום, והשני ניסה להימלט - אך רוכב האופנוע רדף אחריו וירה בו למוות. מהבדיקות שנעשו בשטח נראה כי רוכב האופנוע ירה כ-40 כדורים לעבר השלושה - בשכונה שבה מתגוררים מאות בני אדם, וסמוך לגנים ובתי ספר.
הדיווח על הירי התקבל במוקד 101 של מד"א במרחב ירקון בשעה 01:54. חובשים ופרמדיקים של מד"א פינו לבית החולים מאיר בכפר סבא את שלושת הצעירים שנפצעו, כששניים מהם במצב אנוש והשלישי במצב קשה. מותם של השניים נקבע בהמשך.
פרמדיק מד"א נדים עאסי וחובשי מד"א יוסף גואברה ויהודה שלחין טוגנדר, אמרו כי "ראינו שלושה צעירים בשנות ה-20, בתוך רכב כשהם מחוסרי הכרה וסובלים מפציעות חודרות קשות בגופם. שניים מהם היו ללא דופק וללא נשימה. הענקנו להם טיפול רפואי שכלל עיסויים והנשמות ופינינו אותם לבית החולים כשמצבם קריטי כשאנחנו נלחמים על חייהם".
המשטרה לא עדכנה על מעצר חשודים. "מחקירה ראשונית עולה כי הרקע לאירוע ככל הנראה הינו נקמת דם בסכסוך דמים", נמסר. מפקד מחוז מרכז קיים הערכת מצב בזירה יחד עם כלל הגורמים הרלוונטיים. החקירה הוטלה על ימ"ר מרכז.
מנתוני חופש מידע שנמסרו לבקשת התנועה לחופש המידע עלה כי תוך 5 שנים - הוכפל מספר הנרצחים בישראל. בשנת 2025 נרצחו 295 בני אדם, בהמשך ישיר למגמת העלייה שנרשמה מאז 2020, אז עמד מספר הנרצחים על 147 בלבד. לפי פילוח מגדרי, 250 מהנרצחים בשנת 2025 הם גברים ו-45 נשים. מספר הנרצחים בשנת 2025 הגיע ל-100 בתחילת חודש יוני.











