השבעה שנעצרו הצהריים (יום שני) בחשד למעורבות ברצח האישה בשנות ה-30 לחייה בכסייפה שבנגב, הם קרובי משפחתה. לפי החשד, היורה בה קיבל מידע מקדים לגבי כך שהיא מגיעה לבית הספר שבו לומדים ילדיה כדי לפגוש אותם לאחר שלא ראתה אותם בשל סכסוך בתוך המשפחה. כשירדה מהמונית שהסיעה אותה לאותו מקום - הוא ירה בה למוות.
הרצח אירע בכניסה לבית הספר ביישוב בנגב, עוד לפני שהספיקה לפגוש את ילדיה. הגורמים הרשמיים הציעו בעבר לאישה לעבור למקלט הגנה לנשים, אך היא סירבה. היא התאלמנה מבעלה הראשון והתחתנה מחדש, ומצאה את עצמה במאבק מתמשך עם משפחתו של בעלה המנוח, ככל הנראה בשל סוגיות ירושה ומשמורת על ילדיה, שעברו להתגורר אצל סבם וסבתם.
קרובי משפחתה של האישה הביעו התנגדות לנישואיה החדשים, מה שהחריף את הסכסוך. היום היא הגיעה כאמור לבית הספר של ילדיה באמצעות מונית שכורה, אך לפני שהספיקה לפגוש אותם, נרצחה ליד בית הספר בידי אדם שעקב אחריה.
הדיווח על הירי התקבל בשעה 12:56 במוקד 101 של מד"א במרחב נגב. חובשים ופרמדיקים של הארגון ביצעו באישה פעולות החייאה אך נאלצו לקבוע את מותה.
פרמדיק מד"א מועד אלעמור סיפר: "קיבלנו דיווח על פצועה מאירוע אלימות בכסיפה. הגענו למקום במהירות, וראינו את הפצועה כשהיא מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות חודרות בגופה. מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים והנשמות, אך הפציעה שלה הייתה קריטית ונאלצנו לקבוע את מותה במקום".
מתחילת השנה נרצחו 28 בני אדם בחברה הערבית, בהם שתי נשים. נתונים שפרסם הבוקר מרכז טאוב מעלים כי הפער במקרי הרצח בין האוכלוסייה היהודית לערבית ממשיך להתרחב. עד שנת 2015 עמד היחס בין שיעור מקרי הרצח בקרב ערבים ובקרב יהודים בישראל על 1:4. מאז 2016, מספר מקרי הרצח ושיעורי הרצח באוכלוסייה הערבית גדלו בצורה משמעותית ואילו באוכלוסייה היהודית הם נותרו ללא שינוי. המגמות הללו הביאו לגידול ביחס האמור ל-1:14 בשנת 2024.
אתמול נפגשו ממלא-מקום השר לביטחון לאומי חיים כץ ומפכ"ל המשטרה עם נציגי החברה הערבית. מטעם מ"מ השר כץ ומהמשטרה נמסר במשותף כי בפגישה "התקיים שיח על דרכים להתמודדות עם הפשיעה בחברה הערבית". כץ אמר בפגישה כי "אין פתרונות קסם. בזמן שאני בתפקיד אעשה את המיטב להביא תוצאה. בראש ובראשונה אני פועל להגעה לסיכום תקציבי לגופי אכיפת החוק, ומתן כלים לבלימת האלימות בחברה הערבית. שיתוף פעולה בין משרדי הממשלה הוא קריטי להצלחה".
מהמשטרה והשר כץ נמסר כי בסיום הפגישה ביקשו נציגי הציבור הערבי מהשניים "לעשות הכל על מנת להחזיר את האמצעים הטכנולוגיים שיסייעו למשטרה בעבודה מול הפשיעה".