כומר גרמני בכיר נדרש הבוקר (רביעי) על-ידי מדריכה בכותל המערבי בירושלים להסיר את הצלב שהוא עונד על גופו במהלך ליווי שרת החינוך והמחקר של ארצו בביקורה באתר הקדוש. ניקודמוס שנאבל, כומר בכיר בכנסייה הגרמנית בבירה, צייץ אחרי התקרית: "כואב לראות כיצד האקלים בעיר הנפלאה הזו משתנה יותר ויותר לרעה תחת הממשלה החדשה". סרטון שעלה לרשת (בפתח הכתבה) תיעד את התקרית בכותל.
הכומר שנאבל ליווה בביקור את השרה בטינה שטארק ווצינגר. המדריכה ניגשה לכומר, דרשה ממנו שיסיר את הצלב ואף טענה בפניו שמדובר בפרובוקציה. הכומר הסביר למדריכה שאלה בגדיו ושהוא איש דת. המדריכה אמרה לכומר בתגובה שהצלב שהוא עונד לא ראוי למקום ושהבקשה מועברת לכל איש דת נוצרי שמגיע לכותל.
הכומר הביע זעזוע מהבקשה של המדריכה הישראלית, ואמר לה: "את לא מכבדת אותי ומונעת ממני את זכויות האדם שלי". גם השרה הגרמנייה הביעה תדהמה מהבקשה של המדריכה. תיעוד התקרית על-ידי כתב של ה"דר שפיגל" גורם לישראל נזק עצום בדעת הקהל בגרמניה ובעולם הנוצרי.
1 צפייה בגלריה
כומר גרמני התבקש להסיר את הצלב שלו בזמן ביקור בכותל
כומר גרמני התבקש להסיר את הצלב שלו בזמן ביקור בכותל
הכומר והשרה הגרמנייה בכותל המערבי
(מתוך טוויטר)
בעקבות התקרית, הגישו הגרמנים מחאה רשמית למשרד החוץ בירושלים. במשרד החוץ פנו בדחיפות לקרן למורשת הכותל ושם הבהירו להם שלא מדובר בחוק או בתקנה חדשה. עוד ציינו גורמים שמעורים בנושא כי מאז ומתמיד ביקשו ממבקרים עם צלבים בולטים או גדולים במיוחד לכסות אותם על-מנת לכבד את המקום ולא לפגוע ברגשות המתפללים היהודים.
הגורמים אמרו עוד שגם להר הבית לא מגיעים עם מגן דוד ענק ושלכנסייה לא נכנסים עם תפילין. נטען כי הבקשה היא לכסות את הצלב ולא להסיר אותו, אולם ייתכן שהמדריכה הצעירה שגתה כשדיברה עם הכומר באנגלית. עוד נמסר כי המשלחת המשיכה את דרכה ללא הסרה או הסתרה של הצלב ושזו הייתה רק המלצה.
מהקרן למורשת הכותל המערבי נמסר בתגובה: "אנו מצטערים על עוגמת הנפש שנגרמה. הכותל המערבי פתוח לכל אדם באשר הוא. יודגש כי אין נהלים ותקנות בנושא זה ברחבת הכותל המערבי. הדיילת ניגשה וביקשה בתמימות ובנימוס אם אפשר לכסות את הצלב כדי למנוע אי נעימות כפי שאירע לאחרונה בעיר העתיקה, מתוך רצון לכבד את האורח ואת המקום. משסירב, כניסתו כמובן לא נמנעה והדיילת כיבדה והמשיכה לדרכה".
גורם מדיני בכיר בירושלים אמר בתגובה: "לצערנו ישנם בזמן האחרון יותר מדי אירועים שמשדרים את התחושה שלפיה קיימת עוינות כלפי הנצרות וכלפי נוצרים. זה פוגע בשמה הטוב של ישראל וחייב להיפסק".
מנציגות גרמניה ברמאללה, שהובילה את הסיור בכותל, נמסר: "אנו בסולידריות מלאה עם אב המנזר וחולקים את הדאגה שלו בנוגע לצמצום המרחב עבור כמה דתות בירושלים. כבוד הדדי וסובלנות הם שהופכים את האופי הייחודי של עיר הקודש".

ב-2016: הכומר העיד שהוא מסתיר את הצלב

הכומר שנאבל, ראש המנזר הבנדקטיני בירושלים (הדורמיציון) ובעבר יועץ למשרד החוץ הגרמני, מוביל בחודשים האחרונים קמפיין מתוקשר בגרמניה ובעולם הנוצרי על אודות מצבם הקשה של נוצרים בישראל וההתנכלות כלפיהם שכוללת יריקות וביטויים קשים. מנגד, בריאיון ב-2016 העיד הכומר שהוא בעצמו מסתיר את הצלב בעת הליכתו למקומות קדושים של דתות אחרות וציין שגם יהודים מסירים כיפה ומכבדים כשהם נכנסים לכנסייה.
בסרטון שתועד הבוקר טען הכומר כי הורדת צלב היא פגיעה באמונה הדתית שלו, אך בכתבה ב-2016 הוא הזמין את המראיין ללכת איתו ברחובות העיר העתיקה ללא צלב כדי להראות את התגובות (החיוביות) מהתושבים בירושלים. הוא אף הסביר אז כי הליכה של כמרים עם הצלב על החזה יכולה להפחיד או לעורר ביקורת בירושלים, ואף הציע לא להיות אמוציונלי ולחשוב על הדברים בצורה ריאלית. "זה עניין של כבוד עבורי", הסביר אז את הורדת הצלב מהחזה בעת הליכה למקומות קדושים דוגמת הכותל המערבי או המסגד בהר הבית.